Kirjoitukset avainsanalla makuuhuone

Jos Matrin rottinkisängynpäädyn hinta huimaa, niin Ikealta on ilmestynyt huokeampi vaihtoehto. Ja niin kauniskin vielä! 

Hjärtelig-sängynpääty 59 e / kpl

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 Kun henkilökohtaisessa elämässä on myllerrystä ja turbulenssia, tottahan sellainen voi väsähdyttää ihmisen. Jopa niin, että tekee oikeastaan hurjan paljon mieli miettiä valvottujen yöunien takaisin ottoa, ja siinä samalla makuuhuoneen sisustusta!!

Kuvauslainassa Proloque Shopista minulla oli Élitiksen tyynyjä ja silkkitäkki - sängynpäädyn peitoksi ristimäni ihanuus. Olen kasvanut ulos päiväpeitoista, enää ei tee mieli koko sänkyä peittää. Niinpä sängyn päätyyn tuleva peitto on juuri oikea valinta, siistii petauksen, mutta jättää lakanat näkyviin. Täkin kaveriksi asettelin sängylle pari Élitiksen tyynyä - mustavalkoisina, sävy sävyyn. Päiväunipaikka valmis! 

Hei ja PS. Messinkinen lukuvaloni on Mosa Interiorista, yöpöytä Ikeasta.

Täkki ja tyynyt, Proloque Shop

Kommentit (0)

Ottaen huomioon, että sänkymme jalat ovat edelleen muuton jäljiltä hukassa, voisi ajatella, että vaikkapa tekstiilien miettiminen on yksityiskohtien turhaa viilaamista. Mutta vielä mitä! Makuuhuoneessa vietämme elämämme kannalta hyvin oleellisen ajan, unen, lukemisen ja vaikkapa lempimisen merkeissä (sitä toki voi tehdä muuallakin ja myös ilman sängynjalkoja). 

Kun sisustaa ja järjestää uutta kotia, pääsee samalla kyseenalaistamaan oman tapansa ajatella ja elää arkea. Uudessa kodissamme olemme muokanneet asunnon pohjaa niin, että makuuhuone jää suuren huoneen perälle, väliseinän taakse. Olen kokenut erikoisen ratkaisun levon ja rauhoittumisen kannalta todella hyväksi! Levon kannalta myös omalta osaltani on tärkeää se, että huoneen sisustus tukee lepoa. Asioille on paikkansa, tavaroita ei ajelehdi huoneessa siellä täällä. Iltalukemiset saa laskettua jonnekin, peitto on pehmeä, lakanat mukavat (eivätkä liian kirjavat).

Pidän makuuhuoneessa hieman tummemmista, mutta kuitenkin lämpimistä sävyistä. Yllä olevan kuvan otin Tukholman sisustusmessuilla Lotta Agatonin trendikodista. Punasävyinen makuuhuone on päivä päivältä tuntunut paremmalta ajatukselta ja täällä uudessa kodissa siitäkin tuli totta.

Ohessa muutamia kuvia ja ajatuksia siitä, mikä johdattelee hyvään oloon omassa makuuhuoneessa (palaan kuviin valmiista huoneesta hetimiten - jalat perhana, tulkaa esiin!).

Tummia sävyjä Residence-lehdestä, sisustussuunnittelija ja stailisti Lotta Agatonin makuuhuoneesta. Tyynyjen määrä, tuoksukynttilä yöpöydällä ja viherkasvit tekevät vaikutuksen!

Entisessä makuuhuoneessani seinän vihreä oli yksi lempiasioistani koko huoneistossa. Työtilaa en mielelläni yhdistäisi makuuhuoneeseen enää - jotenkin aktiivinen koneella oleilu ja lepääminen eivät mielestäni kuulu samaan tilaan

Meidän kotona mielipide-eroja nousee makuuhuoneen valoisuudesta. Mieheni haluaa nukkua niin pimeässä kuin mahdollista, itse olen valon nainen ja rakastan luonnonvaloon heräilyä. Nukun pääasiassa myös hyvin (niin pimeässä kuin valossa), joten joustan tässä asiassa ja etsin parhaillaan kaunista samettia ikkunoista tulvivaa valoa tilkitsemään. Kuva: Fantastic Frank

 

Kommentit (6)

Joskus rakastuminen, yhteen muuttaminen, Ugandasta kotiinpaluu ja pissalla käyminen nivoutuvat yllättävällä tavalla toisiinsa. Ja näillä kaikilla voi olla uuden sisustuksen kannalta merkitystä. 

Sinkkuna halusin makuuhuoneeseen pesän, jossa nukkua. Halusin sijoittaa sängyn kiinni seinään, jolloin nurkkaan voisi kaivautua suuren peiton kanssa ja nukkua somasti. Seinässä kiinni oleva sänky toimi mainiosti myös silloin, kun lapset kömpivät nukkumaan kanssani, sillä saatoin niputtaa heidät lähelle seinää ja saada itse edes hieman enemmän tilaa (tämä toimi mainiosti myös kaitsemaan pelkoani siitä, että joku lapsista putoaa sängystä. Pelko alkoi, kun sain ensimmäisen vauvan, ja tuo pieni kerran putosi sängystä, eikä kauhu ole sittemmin helpottanut.) Mutta sitten, kun sänkyyn muutti mies ja blokkasi tien yöllisille vessareissuille, oli jotakin tehtävä.

Joskus pienet liikkeet saavat suuria aikaan. Vaihdoimme sängyn paikkaa, valaisimien sijoittelua ja tauluille naputimme uudet kohdat. Työpöytä jäi niille sijoilleen, samoin kuin vanha 40-luvun kaappi. Muutos on silti merkittävä ja huoneen tunnelman kannalta oleellinen - puhumattakaan käytännöstä. Ensimmäinen yö huoneessa on nyt takana ja tuntui mukavalla tavalla siltä, etten ollut kotona lainkaan - vaan ehkä jossain ihanassa hotellissa. Se on sisustamisessa ja huoneen järjestyksen muuttamisessa parasta.

Makuuhuone ennen

 

Makuuhuone muutoksen jälkeen

Kommentit (1)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat