Kirjoitukset avainsanalla Tammisaari

Teimme viikonloppuna minimatkan Tammisaareen junavoileipineen kaikkineen. Itse vietin kaupungissa lapsuuteni kesät, joten oli ihana viedä omat muksuni liukumaan samoja liukumäkiä ja syömään liikaa jäätelöä. 

Kaupunki on helposti saavutettavissa junalla ja kokonaismatka on vain noin puolitoistatuntia. Juna on luksusta autolla liikkumiseen verrattuna, kun voi hörppiä teetä, syödä eväitä ja lukea - kas, sitten ollaankin jo perillä (miinusta Karjaan aseman superepäselvistä ohjeista, joiden vuoksi meinasimme eksyä ja missata jatkojunan Karjaalta Tammisaareen - kiitos kaunis ihanalle kanssamatkustajalle, joka ohjasi perille). 

Otimme viikonlopun rauhassa, keskityimme uimiseen, jäätelöön ja Helene Scjerfbeckin jalanjäljissä kulkemiseen Tammisaaren vanhassa kaupungissa. Söimme auringon laskiessa merenrannassa ja menimme vielä kerran uimaan ennen yöunia. 

Tammisaaren tärpit!

Ravintola Knipan: Meren päälle 1908 rakennettu ravintola tarjoilee klassisia annoksia ja lapsillekin löytyi useampi mieluinen vaihtoehto. Söimme verannalla, jossa merituuli puhalteli viilennystä avoimista ikkunoista. 

Knipan, Rantapuistikko

Knipan

Ekta Museo: Tammisaaren keskustassa oleva museo esittelee paitsi Helene Scjerfbeckin maalauksia myös hänelle kuuluneita esineitä. Museossa voi myös tutustua Tammisaaren historiaan ja kesän ajan ovat avoinna myös piharakennukset, jonne on sisustettu vanhaan tyyliin eri luokkien kodit. Pidimme kovasti! 

Ekta Museo, Kustaa Vaasankatu 11

Ekta Museo

Cafe Gamla Stan: Tammisaaren vanhan kaupungin sydämessä on ihana kahvila, jossa paikan päällä leivotut kakkuviipaleet syödään puutarhassa, aurinkovarjojen suojissa. Paikan suklaakakku on esimerkiksi herkullista ja ihastuimme paikan mustikkapiirakkaan vaniljajäätelöllö myös. 

Cafe Gamla Stan, Saunakatu 5

Cafe Gamla Stan

Motel Marine: Arkkitehtuuristaan kiitosta saanut motelli on edelleen sympaattinen suosikkini. Mitään sisustuselämystä ei kannata lähteä hakemaan, mutta keskeisellä paikalla oleva yöpymispaikka saa meidät silti palaamaan uudelleen ja uudelleen. Huone on siisti, edullinen ja aamiaista saa nauttia motellin suojaisassa puutarhassa. Toisinaan hotellin sisäpihalla soi iltaisin saaristotunnelmainen livemusiikki. 

Motel Marine, Kammakaregatan 4

Motel Marine

Kaupungin uimaranta: Tammisaaren uimaranta on ihana, pitkään matala ja rannan takana levittäytyy nurmi, joka on myös oiva paikka piknikeille. 

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat