
Hoi kaikki helppoutta kaipaavat kotileipurit! Leivoin eilen ensi kertaa siemennäkkäriä ohjeella, jonka olin napannut talteen jostakin ruotsalaislehdestä. Sain nopeasti valmista ja superhyvää - eli resepti läpäisi niin kutsutun kiireisen naisen arkitestin, joten suosittelen ilolla teillekin.
Kokeile näinä pakkaspäivinä keiton kaverina - aamiaisvoileipänäkin rouskui oikein mukavasti. Ohje on helposti muunnettavissa myös gluteenittomaksi, kun käytät gluteenittomia kaurahiutaleita.
Superhelppo siemennäkkäri
3 luomu kananmunaa
1 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
1,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
2 rkl perunajauhoja
1. Riko munien rakenne ja lisää kaikki ainekset kulhoon. Sekoita taikinaksi.
2. Levitä taikina lusikalla ohuelti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes näkkäri on saanut hieman väriä. Nosta näkkärit pois pelliltä kuivahtamaan hetkeksi ennen tarjoilua.
Tarjoiluehdotus (tietenkin mustaleima emmentalin, suolakurkun ja paprikan kanssa - mums!)