Täydellinen sokerihumala saavutetaan sellaisessa paikassa, joka on paitsi kaunis, myös tarjottavien osalta erinomainen. Vinkkaan nyt teille pari Tukholman suosikkiani, jotka toimivat aina - vuodenajasta, nälästä tai mielentilasta riippumatta.

Konditoriaihanuus!

Sturekattenia (viimeiset kuvien paikka), suosittelen kahvi- tai teehampaan kolotukseen, jota säestetään ensiluokkaisen mehevällä pullalla - kannattaa kokeilla joko kardemummakierrettä tai mantelimassakätköä! Sturekattenissa pulliin laitetaan paljon voita ja sahramia, kahta raaka-ainetta, joiden ansiosta pulla voi maistua palalta taivasta. Miljöö on ihana, hurmaavasti rapistunut ja samalla hyppy ajassa taaksepäin. Vinot portaat, elämää nähnyt ovi ja kuhmuraiset lattiat paljastavat, että kahvilan rakennus on peräisin 1700-luvun lopulta! Konditoria onkin yksi Ruotsin vanhimpia - osa resepteistä on klassikkoja, jotka ovat edelleen aivan ihania (pullavalikoima on siis aivan uskomaton). Paikassa fikaa sulassa sovussa niin trendikkäät hipsterit kuin myös vanhat rouvat upeasti föönattuine kutreineen. Sisäpihalla tee maistuu kesäisin erityisen hyvältä, talvella toimii lämmin ja tunnelmallinen kahvilan yläkerta.

Sturekatten, Riddargatan 4

Täydellinen lounaskokemus!

Lounasta syön hyvin usein toisessa suosikissani Wienercaféetissa. Sijainti on erinomainen - läheltä löytyy niin Other Stories, Filippa K kuin moni muukin suosikkikauppani (Sturekatten on kivenheiton päässä muuten myös). Viikonloppuisin pöytävaraus kannattaa kuin myös linjojen unohtaminen lounaalla - ranskalaiset tarjoillaan voipaperitötteröstä ja ovat täydellisen suolaisia sekä rapeita. Itse suosin usein paikan katkarapusalaattia, jonka ravut ovat käsin kuorittuja ja ruokaisuus plussaa myös. Myös graavilohivoileipä täyttää takuulla ja munakkaat ovat mitä mainioimpia. Jälkiruokatiskin kakut kuin myös upea katto, kattokruunut ja paikan matalat marmoripöydät ansaitsevat ihastuneet huokaukset niin ikään. Plussaa myös nojatuolimaisista tuoleista, joissa voi istuskella mukavasti, jos nautit lounaalla vaikkapa kuohuvaa tai viiniä ja päätät jäädä vielä jälkkärille portviinin kera.

Wienercaféet, Biblioteksgatan 6

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla