Liikuin Tukholmassa monilta osin ihanan tuttuja latuja, kävin lempipaikassa lounaalla ja ostin mekon suosikkikaupasta. Jotain uuttakin tein, nimittäin vierailin hiljattain remontoidussa National Museumissa (Södra Blasieholmshamnen 2), joka oli uskomattoman kaunis ja inspiroiva paikka. Jonoa oli lauantaina jonkin verran ja jopa ulos asti, odotin ehkä vartin ja pääsin sisään. Museoon ei ole lippumaksua ja halutessa voi jäädä paikan päälle vaikka hengailemaan (myös ravintolan ruoka on kuulemma erinomaista). Museosta saa lainata klaffituoleja, jotka voi avata ja istahtaa ihailemaan yhtä museon vaikuttavimmista kohdista, aulaa upeine katto- ja seinämaalauksineen. Etsikää tienne myös vanhaan kirjastoon, joka oli entisöity ja remontoitu niin kauniisti vanhaa kunnioittaen, patinoituneisiin puitteisiin moderneja elementtejä yhdistäen (taas itketti, miksi me täällä menimme ja pilasimme Ekbergin leipomon - en edelleenkään ole päässyt yli siitä, en ehkä pääsekään). 

1. Grand Hotelin puutarha on kesällä upea, hotellin terassilla kelpaa myös juoda kahvit tai lasin kuohuvaa.

2. National Museumin näyttelyt olivat hyvin kuratoituja ja katsottavaa riittäisi useammaksikin kerraksi.

3. Vanha kirjasto museossa - ah! Siellä sai istahtaa, jäädä lukemaan tai vaan ihailemaan näkymiä. Itse päädyin jälkimmäiseen.

4. Nytorgetilla on Rodebjerin liike, ihana ruotsalainen brändi, jonka vaatteet ovat liikkeestä ostettuina noin 30 % edullisempia kuin netistä tilatessa. Onneksi maltoin odottaa. 

5. Biblioteksgatanin varrella sijaitsee Wiener Cafe, vanha klassikko, jonka lounas ja leivonnaiset eivät koskaan petä. Testaa avokadoleipä!

6. Poikkesin myös Arketissa kauppakassiostoksilla, 25 e. Arket löytyy Drottningsgatan 53:sta. Harmillisesti liikkeen piti ensin tulla Biblioteksgatanin varteen, upeaan vanhaan taloon, joka kuitenkin paloi poroksi ennen kuin Arketin ovia saatiin auki. Drottningsgatanin liike on aika sieluton, mutta valikoima on tietty kiva ja freesi. Testatkaa myös paikan kahvilan kardemummakeksejä ja avokadoleipää (huomaatteko, mikä raaka-aine on mielestäni vastustamaton aina vaan ja edelleen?).

7. Bordallo Pinheiro kalalautaselle mahtuu suurempikin fisu, mitta on liki 30 cm. 30 e, Arket.

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla