Olen howard-sohvien ja nojatuolien rakastaja. Howard & Sons -yritys kehitti sohvan jo 1800-luvulla ja edelleen tämän klassikkosohvan versiot tuntuvat sisustaessa hyvin ajankohtaisilta. Kolmessa viimeisessä kodissani on ollut kyseinen sohvamalli - välissä se on aina vaihtanut hieman väriään tai kokoaan - mutta malli on pitänyt. Tämän hetkisessä, pian kotihistoriaan, jäävässä asunnossani on niin ikään howard-mallinen sohva, tosin hyvin pikkuruinen sellainen. Alkuun olin päättänyt sisustaa olohuoneeni väljästi divaanilla ja nojatuolein, mutta arki näytti haaveeni naiiviksi. Jokainen olohuone tarvitsee hyvän sohvan, niinpä hankimme lasten kanssa yhden aikuisen ja kahden pikkupepun mentävän howardin.

Koska nyt meitä peppuja on yksi lisää, on pikkuruinen sohvamme osoittautunut auttamatta turhan naftiksi. Muuttosuunnitelmiin kuuluukin uuden sohvan kotiin kanto ja parhaillaan punnitsemme ihania vaihtoehtoja. Itse olen kovin rakastunut (yllättäen) howard-sohvaan Adean mallistosta. Heidän Mrs Jones -nimeä kantava sohva on kaunis ja hieman modernimpi versio klassikkomallista ja miellyttää juurikin omaa silmääni perinteisen virtaviivaisella olemuksellaan. Eilisessä lehdistötilaisuudessa kehtasin hiljaisen hetken tullen kokeilla jopa sohvalla köllöttelyä (miehen mielestä se on sohvan tärkein ominaisuus) ja voin kertoa, että toimi niinkin. Pelkoni suuresta olohuoneen valtaajasta, joka olisi sekä minun, että röhnöttävämpää oleilua kaipaavan miehen makuun, oli turha. Luulen, että oikea sohvayksilö on löytynyt. Verhoilun valinnasta lisää asiaa myöhemmin (kun uusi koti nyt ensin löytyisi).

Adea, Mrs Jones

PS. Sohvaa saa kahden metrin mittaisena ja sitäkin suurempana. Kuvassa kaksimetrinen, joka oli oma suosikkini meidän perheen tarpeita ajatellen.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla