Kirjoitukset avainsanalla australia

Mielestäni kauneinta on, kun sisustus näyttää huolettomalta, vaikka yksityiskohtia tarkemmin tarkkailemalla huomaakin, että kaikki on harkittua - sokerikipon kirkkaansinistä raitaa myöten. Klassinen sisustus kestää aikaa, silmä ei kyllästy ja pienillä päivityksillä sitä voi muokata ja päivittää tähän päivään. Tammea, marmoria, munankuoren valkoista ja harkitusti mustaa - näitä oli käytetty Sydneyn matkan suosikkiravintolassani Billsissä. Bondi Beachillä sijaitsevassa ravintolassa maistui erinomaiselta myös ruoka, mutta sen sisustusratkaisuja olen jäänyt mieleeni pyörittelemään jopa täydellisiä uppomunia ja vesimelonijuomia pidempään. 

Onnistuneiden värivalintojen lisäksi astiat olivat kauniita - ja jälleen huolella valittuja. Tekee mieli huokaista ihastuksesta ääneen siinä kohtaa, kun huomaat teekuppisi olevan tasan samanvärinen kuin ikkunanpuitteet ja ovenkarmit. Hei ja jos olet kyllästynyt mariskooleihisi, Bills tiesi, mitä niille kannattaa tehdä! Niistä tarjoiltiin suuret jädeannokset ja tiramisukin oli livahtanut juurikin suomalaisten kaappien perukoilta löytyvään kulhoon. Reissun jälkeen kaivoin omat kulhoni esiin ja tarjosin niistä mansikoita ja marenkia. 

P.S. Miten ihanilta näyttivät hajanaiset julisteet, kortit ja maalaukset seinällä, kauniissa asetelmassa!

Bills, Bondi Beach Sydney           Kuvista kaunis kiitos matkakumppanilleni, valokuvaaja Ulla-Maija Lähteenmäelle

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihannetilanteessa teehampaan kolotus on kovimmillaan juuri silloin, kun kuljet tienkulmaukseen, jossa ihmiset istuvat voileipien sekä kahvimukien kanssa ja palvovat aurinkoa. Sitten kävelet sisään kahvilaan, ostat taivaallista tummaa suklaata teekupillisen kanssa ja istut koirien ja muiden hörppijöiden seuraksi (saatat myös polttaa yhden matkasavukkeen, joista sopii nauttia silloin, kun olet onnellinen ja kaukana kotona). Sitten katselet ympärillesi, ihailet hempeiden värien sekamelskaa, suloisia pikkukujia, vehreyttä ja rentoa tunnelmaa. Sitten päätät, että tänne voisit muuttaa, jos joskus päädyt elämän heittämänä Australian Sydneyyn.

Kuvat Paddingtonista Sydneystä

Kommentit (0)

Koti-Suomesta käsin on vielä pakko palata hetkeksi Australiaan, nimittäin hurmaavien lierien alle. Olen arka käyttämään hattuja - surkea jopa, mutta kolmekymmentä astetta polttavaa paistetta teki sen, että minunkin oli ryhdistäydyttävä. Onneksi on olemassa tarkkanäköisiä ystäviä, jotka ennen matkaa kutsuvat luokseen ja ojentavat kätösiin juuri niin hurmaavan hatun kuin hellematka tarvitsee.

Olkihattu, Proloque Shop

Kommentit (0)

Vaikka työmatkalla ollaan, on pieniä koloja shoppailullekin jäänyt (kukkaron mielestä välit olisivat voineet olla jopa vieläkin pienempiä). Sisustusshoppailijan kultakaupungiksi en ensikädeltä Sydneytä tituleeraisi. Kaupunkikuva ja sisustusliikkeet vilisevät design-huonekalujen kopioita - joka on jopa vähän surullista. Onneksi meillä on ollut mukana hyvät paikallisoppaat, jotka veivät meidät muun muassa Koskelaan, sisustusliikkeeseen, josta löytyi kopioiden sijaan kauniita huonekaluja, astioita, laukkuja, pientavaraa, lastenvaatteita- sekä leluja ja paikallisten taiteilijoiden tekemää grafiikkaa. Liike oli hintava, mutta vierailemisen arvoinen. Vähän Helsingin Teurastamon aluetta muistuttavalta alueelta löytyi myös ihania kahviloita, joissa saattoi hörppiä teetä ja lounastaa.

Koskela (jonka seinien sisäpuolelta ei omistajista löytynyt suomalaisverta, nimestä huolimatta), 1/85 Dunning Ave, Rosebery NSW 2018

Kommentit (1)

Maria
1/1 | 

Koskela on kiva paikka! Kyllä muistelisin että omistajan isoisä taisi olla suomalainen, että sieltä se nimi tulee :-)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat