Kirjoitukset avainsanalla taide

Ystäväni Antonia järjestää toistamiseen taidenäyttelyn kotonaan, tavattoman viehättävässä töölöläiskodissa. Miten ihana idea mielestäni, nähdä teokset oikeassa kodissa ja sitten vielä päästä vierailulle toisen nurkkia ihailemaan. 

Sinäkin voit kyläillä Antonian luona ja aistia samalla Sensual Closeness -näyttelyn. Ryhmänäyttelyssä on mukana: Milla Aska, Emily Gernild, Heli Hiltunen, Anni Leppälä, Emma Luukkala, Maisa Majakka, Tommi Toija ja Aki Turunen, joiden hienot työt kaunistavat asuntoani loppukevään. Kaikki teokset ovat myynnissä.

Näyttely on auki 16.5-16.6 seuraavasti tai sopimuksen mukaan:

Ke 16-20
Su 12-16

Osoite: Lemminkäisenkuja 4 b 27, ovikello Hamberg. 

Lisätietoa näyttelystä ja taiteilijoista:
www.marcyuniverse.com 

Milla Aska (1993) 
https://millaaska.com

Emily Gernild (1987)
http://emilygernild.dk/projects

Heli Hiltunen (1960) 
http://anhava.com/artists/heli-hiltunen/

Anni Leppälä (1981) 
https://www.annileppala.fi

Emma Luukkala
https://www.emmaluukkala.com

Maisa Majakka (1989)
http://maisamajakka.com

Aki Turunen (1983)
http://www.akiturunen.com

Tommi Toija (1974) 
https://tommitoija.com

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sen jälkeen kun pastat, maidot, tarvittavat lastenvaatteet ja harrastukset on maksettu, loput voisin sijoittaa taiteeseen (okei, matkustaminenkin on äärimmäisen tärkeää). Kaunis taide tekee kodin ja tuo sisustukseen syvyyttä - eikä välttämättä vaadi edes tukkua sataslappusia. Itse olen tehnyt edullisia, mutta rakkaita taidelöytöjä esimerkiksi huutokaupasta.

Eilen nakuttelin taulunaulat seinään ja sommittelin pitkin kotia ensimmäisiä asetelmia. Muutamat tauluista jäivät vielä odottamaan ruokapöydän ja penkin tuloa, jotta ne löytävät oikeat paikkansa. Viimeisin taidehankinnoistani, Elvi Ragnellin Reflections pääsi kaakeliuunin viereen, värimaailma on molemmissa hämmentävän sama. 

Maalausten rinnalla pidän Astier de Villatten Pariisissa käsinvalmistetuista keramiikkalautasista, joissa on kaunista herkkyyttä, ja ne sopivat yhteen vanhojen maalausten kanssa. Ahkerana nokkivat kanat ostin aikanaan Bukowskin huutokaupasta pilkkahintaan ja nyt tuntui, että nekin ovat aivan omalla paikallaan keittiön seinällä. Ja koska edelleen uneksin vanhasta huvilasta, Tammisaaren antiikkiliikkeestä aikanaan ostettu maalaus pääsi unieni tyyssijaan, makuuhuoneen seinälle. 

Kommentit (2)

Anne M.
1/2 | 

Mukava nähdä tuo iso puristelasinen painava kukkamaljakko kuvissa. Sain samanlaisen maljakon yli kaksikymmentä vuotta sitten secondhand joululahjana pieneltä tyttäreltäni. Hoksasi ädin tykkäävän leikkokukista. Sitä tuli suosikkimaljakko, koska kimppu kuin kimppu istuu siihen tosi hyvin. Varsinkin iso gladioluskimppu tykkää raskaasta maljakosta :)

Tyhjä seinä ja se, että täytin 35 vuotta käynnistivät ketjureaktion. Niin ja siihen tarvittiin myös syntymäpäivälausahdus isältä, joka sanoi, että voisin toivoa mitä tahansa. Toivoin taidetta, koska mielestäni se on juuri niitä asioita, joita koti, syntymäpäiväsankari ja kerroksellinen sisustus tarvitsevat.

Olen saanut tutustua useiden onnellisten sattumusten kautta ihanaan ja lahjakkaaseen Karoliina Hellbergiin, jonka töitä yksinkertaisesti sanottuna  r a k a s t a n. Niinpä matkustin hänen luokseen Vallilaan puhumaan simpukoista, Muumeista, rakkaudesta ja sen vaikeudesta sekä tietenkin väreistä ja siitä, olisiko taulussa hyvä olla syreenejä vai kenties joku maisema Ranskasta. Ja niin sai alkunsa uusi taideprojekti, joka tulee löytämään kotinsa tuolta seinältä, jonka teillekin tuolla yllä näytin. Se näyttää tyhjältä, tiedän, mutta ei enää kauaa.

Karoliina valmisteli parhaillaan tulevaa näyttelyään, josta kerron teille lähempänä lisää. 

Kaunista maanantaita ystävät, taiteellista sellaista jopa! Sateesta huolimatta!

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat