Kirjoitukset avainsanalla hotellivinkki

Etsin itse jatkuvasti mukavia hotellivinkkejä kivoista kaupungeista, koska kolmekymppisenä olen ymmärtänyt yhden asian. Siinä missä parikymppisenä hoimme, ettei ole väliä missä yöpyy, kun siellä käy kuitenkin vain nukkumassa, ei enää pidä paikkansa. Vaikken edelleenkään loikoile hotellihuoneessani lomasta valtaosaa, on hyvä sänky, hotellin mukava tunnelma ja vaikkapa aamiainen niitä seikkoja, jotka saavat viihtymään ja tekevät koko matkakokemuksesta paljon merkityksellisemmän. 

Olin taannoin Kööpenhaminassa yhdistetyllä parisuhde-työmatkalla ja yövyin ensi kertaa Hotel Danmarkissa. Valitsin hotellin ihan oman intuition (ja hintatarjouksen perusteella) ja olin valintaani todella tyytyväinen. Hotelli oli hyvällä paikalla ja kaunis - sisustus yhdisteli mukavasti designhuonekaluja ja lämpimiä sävyjä (sekä sopivasti mustaa). Kun jäin pussailuloman päätteeksi hotelliin vielä muutamaksi päiväksi töitä tekemään, oli äärimmäisen kivaa, että aulassa oli hyvin työtilaa, kivoja tyyppejä ja rento tunnelma kaiken kaikkiaan. Pisteenä iin päällä oli runsaan ja hyvän aamiaisen lisäksi viinitunti kol 17-18 joka päivä, jolloin hotellin aulassa tarjoiltiin yöpyjille ilmaista viiniä (olin paikalla joka päivä).

Hotelli kuuluu Brøchner-hotellien pieneen ketjuun ja hotellin receptionissa kehuttiin ketjun muitakin hotelleja mukaviksi. Niin tai näin, ainakin tähän hotelliin palaan enemmän kuin mielelläni. Suositus!

Hotel Danmark, Vester Voldgade 89, 1552 København

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
 Toisinaan jo illallinen on sellainen elämys, että muita kuvia ei oikein mukaan mahtuisikaan. Minä, suuri hotellirakastaja, sain mahdollisuuden kokea erityisen yöpymiselämyksen Lapin luonnon keskellä. Lennähdimme kuvaamaan Saunakirjaa Rovaniemelle ja vietimme yön Arctic Treehouse Hotellissa. Tämä tarkoitti sen unohtumattoman illallisen lisäksi myös mitä mukavimmassa pesässä nukkumista - käpylehmässä, niin kuin hotellissa pieniä erillisiä taloja kutsutaan. 

Näissä käpylehmissä erityisen vavahduttavaa oli maisema, minkä äärelle muhkeaan petiin pääsi uneksimaan. Jätin jopa verhot yöksi auki (aamun valoa pelkäämättä), koska revontuliaika on alkanut. Tosin remonttiväsymystä on taakkana sen verran, että ne jäivät itseltäni tällä kertaa todistamatta (naapurimökissä ne olivat vieneet jalat alta). Sen sijaan pääsin todistamaan, miltä rovaniemeläismetsä tuoksuu aamun koitteessa lenkkeilijän nenään, ja miten mukava on lukea illalla kirjaa lampaantaljan syleilyssä. Ja jos mukana olisi ollut lapsia, he olisivat saaneet kiivetä majaan nukkumaan (katso kuvat). 

Loppujen lopuksi onnistunut hotelliyö on enemmän kuin makoisat unet ja jonnekin oikaiseminen, se on kokemus - elämys. Kauniissa miljöössä, omassa rauhassa, tuli tunne, etten panisi pahakseni, jos palaisin sängystä käsin tuijottelemaan samaa maisemaa sitten, kun tykkylumi painaa kuuset kasaan ja hanki narskuu matkalla aamiaspöytään. Ehkä silloin käy parempi tuuri myös niiden revontulien kanssa.

Arctic Treehouse Hotel

Kommentit (4)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat