Ottaen huomioon, että sänkymme jalat ovat edelleen muuton jäljiltä hukassa, voisi ajatella, että vaikkapa tekstiilien miettiminen on yksityiskohtien turhaa viilaamista. Mutta vielä mitä! Makuuhuoneessa vietämme elämämme kannalta hyvin oleellisen ajan, unen, lukemisen ja vaikkapa lempimisen merkeissä (sitä toki voi tehdä muuallakin ja myös ilman sängynjalkoja). 

Kun sisustaa ja järjestää uutta kotia, pääsee samalla kyseenalaistamaan oman tapansa ajatella ja elää arkea. Uudessa kodissamme olemme muokanneet asunnon pohjaa niin, että makuuhuone jää suuren huoneen perälle, väliseinän taakse. Olen kokenut erikoisen ratkaisun levon ja rauhoittumisen kannalta todella hyväksi! Levon kannalta myös omalta osaltani on tärkeää se, että huoneen sisustus tukee lepoa. Asioille on paikkansa, tavaroita ei ajelehdi huoneessa siellä täällä. Iltalukemiset saa laskettua jonnekin, peitto on pehmeä, lakanat mukavat (eivätkä liian kirjavat).

Pidän makuuhuoneessa hieman tummemmista, mutta kuitenkin lämpimistä sävyistä. Yllä olevan kuvan otin Tukholman sisustusmessuilla Lotta Agatonin trendikodista. Punasävyinen makuuhuone on päivä päivältä tuntunut paremmalta ajatukselta ja täällä uudessa kodissa siitäkin tuli totta.

Ohessa muutamia kuvia ja ajatuksia siitä, mikä johdattelee hyvään oloon omassa makuuhuoneessa (palaan kuviin valmiista huoneesta hetimiten - jalat perhana, tulkaa esiin!).

Tummia sävyjä Residence-lehdestä, sisustussuunnittelija ja stailisti Lotta Agatonin makuuhuoneesta. Tyynyjen määrä, tuoksukynttilä yöpöydällä ja viherkasvit tekevät vaikutuksen!

Entisessä makuuhuoneessani seinän vihreä oli yksi lempiasioistani koko huoneistossa. Työtilaa en mielelläni yhdistäisi makuuhuoneeseen enää - jotenkin aktiivinen koneella oleilu ja lepääminen eivät mielestäni kuulu samaan tilaan

Meidän kotona mielipide-eroja nousee makuuhuoneen valoisuudesta. Mieheni haluaa nukkua niin pimeässä kuin mahdollista, itse olen valon nainen ja rakastan luonnonvaloon heräilyä. Nukun pääasiassa myös hyvin (niin pimeässä kuin valossa), joten joustan tässä asiassa ja etsin parhaillaan kaunista samettia ikkunoista tulvivaa valoa tilkitsemään. Kuva: Fantastic Frank

 

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla