"Ei ainakaan valkoista!" Sen päätöksen teimme keittiön kohdalla yhdessä kahden ystäväni kanssa, jotka valitsivat värit uuteen kotiini. Loppujen lopuksi väriksi valikoitui heidän hienovaraisen tarkan silmän ansiosta Tikkurilan valikoimasta unelmankevyt vihreä - kaunis, harmoninen. Koska kodissani keittiö vaihtoi paikkaa asunnon toisesta laidasta toiseen, vaati keittiö enemmän suunnittelua kuin perinteinen keittiöremontti. Myös erikoinen huoneen malli vaati huomiota - muutenkin kuin täydellisen värin tavoittelun osalta. Avukseni saapui Teemu Carlsson, puuseppä Mittapuu-yrityksestä. Hänen kanssaan suunnittelimme yhdessä keittiön myös edelliseen kotiini ja olin siihen joka arjen hetki erityisen tyytyväinen. Siksi soitin luottavaisin mielin Teemulle uuttakin keittiötä suunnitellessa.

Marmoritasot olivat jotain, joista olin haaveillut vuosia - ehkä jo siitä asti, kun teini-ikäisenä istahdin patinoituneen marmoripöydän ääreen jossakin Italian maaseudulla puolisataa kilometriä Roomasta Etelään. Monet toppuuttelivat haavettani ja muistuttivat, että marmori on hyvin arka materiaalina ja suuttuu hyvin pienistäkin arjen roiskeista. Päätin, että suhtaudun tasoon kuin siihen patinoituneeseen marmoripöytään siellä Italian maaseudulla - bolognese-kastikkeen pilkut ja punaviinitahrat ovat elämää! (Olen sittemmin todennut, että tarkasta ei tule suurpiirteistä ja jokainen uusi tahra harmittaa minua aina vähän.) Tulikivi valmisti tason mittatilauksena keittiööni.

Tapwellin messingin väriset hanat olivat haaveenani niin ikään pitkään - mielestäni ne sopivat erityisen kauniisti yhteen marmorin ja vihreän sävyn kanssa. Kodinkoneiksi valikoin vanhan, tutun ja aina moitteettomasti minua palvelleen merkin Smegin. Lapsuudenkotini kaunista, vanhan ajan uunia valmistetaan vielä. Nyt kokkaan sen kanssa nostalgiakuohuissa.

Arjessa keittiö on toiminut hyvin - siellähän onnistunut remontti loppujen lopuksi mitataan. Itselleni vähintään yhtä tärkeää hyvän toiminnallisuuden kannalta on keittiön ulkonäkö - esimerkiksi kaappitilaa olisi saanut suuremmilla yläkaapeilla huomattavasti enemmän, mutta viis siitä! Pidän matalista kippikaapeista valtavasti ja ajattelen niitä suurella esteetikon lämmöllä joka päivä kuppeja ja kippoja sieltä kaivaessani.

Hei ja kirsikkana kakun päällä on upea baarikärry, joka saapui juuri tällä viikolla keittiöonnea täydentämään! Kuvaan sen teille, jahka vedin löytää paikkansa.

 

Keittiön väritys: Art of Proloque, Puusepän työt: Mittapuu, Hanat: Tapwell, Kodinkoneet: Smeg, Marmoritasot: Tulikivi, Vetimet: Rakennusapteekki

Kommentit (3)

Heli Ingeborg
Liittynyt26.8.2015
5/3 | 

Kiitos Piia! Pidän kovasti itsekin. Joskus rohkeus jättää valkoinen taakse kannattaa. Sinäkin, mustan keittiön nainen, sen tiedät :).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla