Maalasitko juuri öljyväreillä, etkä millään jaksaisi siivota jälkiäsi? Anna olla - keskeneräisyys ja elämänmaku kuuluvat onnistuneeseen kodin sisustukseen. Pariisin Mason & Objet -sisustusmessut olivat inspiroivat ja ihana kokemus sinänsä. Tunnustan, että kuulun kuitenkin ennemmin niihin, jotka vaeltavat kaupungilla päämäärättömästi, juoksevat aamulenkin Luxembourgin puistossa, syövät macaroneja ja juovat liikaa teetä - huomaten siinä samalla, että itse asiassa viherkasvit sisätiloissa näyttävät juuri nyt erityisen hyvältä. Mutta koska messut on nyt huolella koluttu, jaan teidän kanssanne mielelläni sisustusinsipiraatiota (ja myöhemmin myös muutaman kultaisen vinkin sieltä kaupungilta).

Jos minun pitäisi valita messuilta kolme asiaa, jotka trendejä seuraava kodinsisustaja takuulla haluaisi omaan kotiinsa, niin ne olisivat:

1. Laivaston sininen

2. Viherkasvit, leikkokukat

3. Luonnonmateriaalit, erityisesti pellava

Sinistä tuli vastaan monella osastolla. Vaikka väri onkin raikas ja kaunis - sekä monen suomalaisen suosikki, on sen yhdistelemisessä oma taikansa. Erityisen hehkeältä se näyttää yhdistettynä sammuneisiin sävyihin, kuten vihreään, harmaaseen, miksei toisen suosikin vierelle laitettuna: sammuneen vaaleanpunaisen. Sininen syttyy muiden rinnalla.

Viherkasveja oli käytetty monilla osastoilla ihailtavan luovasti - teen niistä teille vielä oman postauksen. Jo pienellä kasvilla saa kotiin henkäyksen kevättä - jos haluat olla oikein trendikäs, hanki ruukkuun reilunkokoinen kaktus (suosi terrakottaruukkua).

Pellavaa, pellavaa, pellavaa… Se on kankaista kestosuosikkini, mutta nyt myös erityisen monen sisustusbrändin huulilla. Myös erilaiset luonnonmateriaaleista punotut korit, huonekalut ja valaisimet varastivat huomioni hyvällä tavalla. 

Mutta ennen kaikkea kaivataan sitä rentoutta. Ja sehän syntyy elämästä itsestään - unohdetaan liian kliinit tilat, jätetään kauniita kahvikuppeja pöydän reunoille, aamutohvelit huolimattomasti sängyn viereen, torkkupeitto huolettomasti sohvannurkalle. Paras sisustuselementti on nyt, aina ja edelleen, oma tapamme olla ja asustaa kotimme meidän näköiseksemme (itse aion silti suosia sitä pellavaa - muutaman laadukkaan keittiöpyyhkeen muodossa ainakin).

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla