Venetsian näkee ainutlaatuisella tavalla tietenkin vesitse ja niinpä pyhitimme yhden kokonaisen päivän vesibusseiluun. Koko päivän liput meidän kolmen hengen porukalla maksoivat 35 e (alle 12-vuotiaat saavat alennusta), ja sillä rahalla sai busseilla sielunsa kyllyydestä. Vesibussilla meno oli kovassa helteessäkin aika ihanaa, kun merituuli pyöritti hiuksia ja pidemmille matkoille nappasi kylmät limutölkit mukaan (Fanta Lemon Zero on aivan tajuttoman hyvä Italian löytö). Vesibussilla kävimme katsomassa myös esimerkiksi varsinaisen turistirysän Huokausten sillan, jonka näki veneestä läheltä ja sai vielä kivat kuvatkin kaupan päälle. Jos Venetsiassa viettää useamman päivän, eikä viehäty kävelystä, kannattaa harkita useamman päivän vesibussilipun hankintaa. 

Kävimme katsastamassa myös kaksi museota Venetsiassa - sekä Guggenheimin museon vanhassa palazzossa että Luonnontieteellisen museon kauniilla paikalla pääkanaalin varrella (molempiin pääsi hyvin myös vesibussilla). Molemmat olivat meidän kaikkien makuun - lapsiin teki vaikutuksen erityisesti Luonnontieteellinen museo (äiti piti enemmän siitä toisesta). Pienenä miinuksena Luonnontieteellisen (Natural History Museum) italiankieliset tekstit, joista emme ymmärtäneet mitään. Silti saimme irti näyttelyistä paljon ja molemmat lapset olivat vaikuttuneita. 

Luonnontieteellinen museo oli pääkanaalin ”toisella puolella” ja sieltä löytyi tarpeeksi syvälle taivaltamalla myös kivoja ravintoloita. Suosittelen lounas- tai illallismielessä lämpimästi. 

Kaiken kaikkiaan Venetsia oli aivan ihana kokemus myös lasten kanssa ja kolme päivää kaupungissa aika nappiaika. Me halusimme lomalta myös rannalla köllöttelyä, niinpä päätimme yhdistää viikon matkaan neljä päivää Venetsia edustalla olevalla Lidon saarella - joka oli todellinen upea yllätys. Teen Lido-elämästä teille vielä omat muistiinpanot, jos rantaloma paikallisten suosikkisaarella kiinnostaa. 

 

 

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla