Kirjoitukset avainsanalla Ranska

Talvi on aluillaan, aurinkoa näkyy vähän, aamuisin väsyttää: täydellinen aika alkaa suunnitella ja säästää ensi kevään matkaan! Itse katselin kuvia kuvausmatkaltamme Etelä-Ranskasta ja tuli saman tien niin hyvä mieli. Miten upeaa matkustaminen onkaan - saa hymyilemään auvoisesti vielä monta kuukautta reissun jälkeenkin!

Yksi kivoimmista hotellikokemuksistani on juurikin tämä Hotel Orangeraie, La Croix Valmerissa, vanha nunnaluostari - paikka, johon tulen takuulla palaamaan. Upea, vanha rakennus oli kaunis kuin koru, huoneet olivat viihtyisiä, uima-allas sopivan kokoinen ja hotelli paikallisten perheiden suosima. Aamiainen oli runsas ja se nautittiin puutarhassa, appelsiinipuiden varjossa. Itse ihastuin paikkaan niin, että kyselin jo hääpakettia kyseiseen hotelliin. Sulhanen uupuu, mutta onpahan hieno paikka mietittynä!

Itse viivyimme hotellissa kaksi yötä ja ajoimme molempina päivinä läheiseen Saint-Tropeziin, jonne autoili vartissa. Hinta oli vajaa 200 euroa yöltä (kolmelta hengeltä) - ei siis aivan halvimmasta päästä, mutta sesonkiaikaan Tropezin rinnalla hinta oli oikein kilpailukykyinen.

Kuvista kaunis kiitos kollegalleni, upealle reissuseuralle, valokuvaaja Ulla-Maija Lähteenmäelle.

Hotel Orangeraie, 545 Boulevard Georges Selliel / Route de Ramatuelle, La Croix - Valmer

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarte tatin -kirjamme juhli viime viikolla julkkareitaan Le Marche -ravintolassa Hietalahden hallissa. Kotini läheisyydessä sijaitseva halli oli ihana paikka ja sopii oivasti myös juhlien järjestämiseen - hyytävästä viimasta oli kiva sukeltaa omenatatinien äärelle lämpimään. 

Julkkariputki ei jäänyt siihen, vaan myös perjantaina oli aika julkistaa yksi uusi opus, Vapun reseptikirja 2. Ihana Viola Minerva vastasi Tarte tatinin kuvista ja veikkaan, että hänen aarteistaan löytyy myös Vapun julkkareista kuvia. Laitan niitäkin potretteja teille pian nähtäväksi. Ja lisääkin piisaa! Ensi viikolla luvassa taas yhdet ihanat julkistusjuhlat - niistäkin lisää myöhemmin.

Kuvista kaunis kiitos Viola Minerva Virtamolle. Tarte tatin - Suuri ranskalainen keittokirja, Prisca Leclerc, Cozy Publishing

Kommentit (0)

Tiedätkö, miten mehukas, herkullinen ja runsas tarte tatin valmistetaan? Minäkään en tiennyt ennen tätä Cozyn kirjaprojektia. Jauhopöllyisten keittiöhetkien lisäksi kirjaprojekti vei pienen kuvaustiimimme myös Etelä-Ranskan pienille kujille ja höyryävien ruokapatojen äärelle. Tulos on tässä - miten ylpeä olenkaan Tarte tatin - Suuri ranskalainen keittokirja -opuksesta!

Parhaimmillaan keittokirja ei anna ainoastaan maistuvia reseptejä, vaan vie lukijansa matkalle - tällä kertaa sinne Ranskaan. Heidän ruokakulttuuristaan haluan oppia sen tarte tatinin (omena- ja tomaatti-tatinit ovat omia suosikkejani), suklaamarenkien ja suussasulavan kinkkupiiraan valmistuksen ohella keittiörakkauden. Yhtään ateriaa ei kokata ilman sitä! 

Prisca Leclerc: Tarte tatin - Suuri ranskalainen keittokirja, Cozy Publishing, 29 e 

PS. Opus on myynnissä viikonloppuna Suomalaisen kirjakaupan osastolla Kirjamessuilla!

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat