Kirjoitukset avainsanalla bengtskär


Hangon oleilumme aikana päätimme tehdä yhdessä ystäväperheen kanssa retken Suomen korkeimmalle Bengtskärin majakalle. Olen viimeksi vieraillut paikassa ehkä kaksikymmentä vuotta sitten ja paikka oli juuri niin upea kuin muistelinkin niiltä ajoilta. Puolentoista tunnin menomatkan aikana lusikoimme lasten kanssa lipun hintaan kuuluvat lohikeitot lounaaksi ja nautimme auringosta veneen kannella. Ensin mietin, että mahtavatko lapset inspiroitua paikan värikkäästä historiasta, mutta me kaikki lapsia myöten kuuntelimme innoissamme pienen esittelyn majakasta ja sen vaiheista. Bengtskär on ollut yksi merkittävä taistelutanner etenkin toisen maailmansodan aikaan ja etsimme lasten kanssa majakan portaita kavutessa kuuluisaa neljättätoista porrasta, jossa oli merkittävän granaatin jäljet näkyvillä. 

Kaksi ja puoli tuntia majakkasaarella riitti hyvin, tosin porukan pojat olisivat kuulemma halunneet vielä jatkaa seikkailua saarella. Nautimme kahvit, teet ja jäätelöt toisessa majakan kahviloista ja lapset saivat kahvilasta lainaan taskulamput, joilla he pääsivät tutkimaan bunkkeria (olisitte kuulleet innostuneet selitykset sammakoiden majapaikasta, jonka he olivat taskulampun hämyssä löytäneet). 

Suosittelen lämpimästi pakkaamaan eväsvoileivät, lämpimät neuleet (saarella tuulee melkein aina) ja lähtemään mukavalla porukalla innostumaan upeasta paikasta ja historiasta. Meidän reissuporukassamme nuorin oli tällä kertaa kuuden vanha ja voisin kuvitella, että myös sitäkin nuoremmat saisivat matkasta iloa irti. 

P.S. Reilusti yli kaksisataa rappusta taittuivat jäätelöpalkalla yllättävän vaivatta!

Lippujen hinnat aikuisilta: 58 e (sisältää meno-paluu-matkan ja keittolounaan), lapsilta 24 e. Lisätietoja: Bengtskär.fi

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat