Hoi kaikki helppoutta kaipaavat kotileipurit! Leivoin eilen ensi kertaa siemennäkkäriä ohjeella, jonka olin napannut talteen jostakin ruotsalaislehdestä. Sain nopeasti valmista ja superhyvää - eli resepti läpäisi niin kutsutun kiireisen naisen arkitestin, joten suosittelen ilolla teillekin.

Kokeile näinä pakkaspäivinä keiton kaverina - aamiaisvoileipänäkin rouskui oikein mukavasti. Ohje on helposti muunnettavissa myös gluteenittomaksi, kun käytät gluteenittomia kaurahiutaleita.

 

Superhelppo siemennäkkäri

 

3 luomu kananmunaa

1 dl kuorittuja seesaminsiemeniä

1,5 dl auringonkukansiemeniä

0,5 dl pellavansiemeniä

1 dl kaurahiutaleita

1 tl suolaa

2 rkl perunajauhoja

1. Riko munien rakenne ja lisää kaikki ainekset kulhoon. Sekoita taikinaksi. 

2. Levitä taikina lusikalla ohuelti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes näkkäri on saanut hieman väriä. Nosta näkkärit pois pelliltä kuivahtamaan hetkeksi ennen tarjoilua.

 

Tarjoiluehdotus (tietenkin mustaleima emmentalin, suolakurkun ja paprikan kanssa - mums!)

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat