Mummoni oli paras sämpylän ja pullan leipoja, mutta myös tiikerikakku kuului hänen herkkubravuureihinsa. Tämän reseptin taika on kuohukerma ja se, että kakku syödään mahdollisimman tuoreana - hyvässä seurassa, mukavasti kaffetta hörppien ja juoruten.

 

Mummon tiikerikakku
 

250 g voita 

4 dl sokeria

4 kananmunaa

6 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl kuohukermaa

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

2. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Malta vatkata huolella, kakusta tulee näin kuohkeampi.

3. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen.

4. Sekoita kaikki jauhot - paitsi kaakaojauho - keskenään. Kaada jauhoseosta ja kermaa vuorotellen taikinaan.

5. Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen. Siivilöi ja sekoita siihen kaakaojauhe.

6. Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina. Lisää päälle loppu vaalea taikina.

7. Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä, jotta saat tumman ja vaalean taikinan sekoittumaan kauniiksi raidaksi.

8. Paista kakku 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa hiukan jäähtyneenä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat