Kirjoitukset avainsanalla matkailu

Hei kaikki helteessä paistattelijat. Suomen maagisin uimaranta löytyy Herrainpäiviltä Porista. Itketti, kun oli niin ihana rantapäivä (life is better in flip flops, I need vitamin sea ja mitä näitä nyt on; kaikki kliseet täyttä totta!)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailimme pari päivää Lapissa Posiolla ja oi, minkä vaikutuksen kesäiset tunturit minuun tekivätkään. Uiminen hiljaisella suolammella, metsätiellä puikkelehtivat porot, hillat iltapalaksi, hattarapilvet heijastuneina järvenselkään - kaikki niin satumaisen kaunista. Anu Pentik, emäntämme Posiolla, oli aivan viimeisen päälle inspiroiva hänkin. Niin tahtoisin minäkin 76-vuotiaana herätä joka aamu intoa puhkuen tekemään taidetta aamuneljältä. Siinä puhutaan todellisesta tekemisen palosta ja se jos mikä on hurmaavaa ja inspiroivaa. 

Lappiin palaan, kesälläkin se on upeasti omanlaisensa, ihmisiä myöten.

Kommentit (0)

Olen ollut aiemmin aivan Ruisrock-tyttöjä, mutta niin muuttuvat ajat ja kääntyvät uudet sivut. Hanko ja Regatta, tästä eteenpäin olen teidän. 

Vietimme auringossa ja myötätuulessa ihanat päivät vieläkin ihanammalla porukalla. Uimme kuohuviinissä, tanssimme hiukset hiestä solmussa ja seilasimme Itämerenportin lautalla sinne ja taas takaisin. Söimme kampasimpukoita, kuljimme koko viikonlopun samoissa tennareissa, hengitimme meri-ilmaa, lauloimme kuluneita hittejä ja huokailimme onnesta. Toisinaan on vaan niin erityisen upeaa olla elossa ja elää todeksi tätä kesää. 

Onnellinen, hikinen ja (edelleen) väsynyt hei. Nyt maksetaan muutama päivä Regatta-veroja, parannellaan itseä saaristolenkeillä ja hellitään sielua kirjapinojen huvetessa. 

Kommentit (0)

Vähintään kerran kesässä kurvaamme Tertin kartanoon lounaspöydän ääreen. Vieraillessamme Mikkelin Asuntomessuilla päätimme jäädä kartanoon yöksi ja näin pääsimme nauttimaan myös paikan tunnelmasta ilta-aikaan sekä maittavasta aamiaisesta.

Itseäni paikassa viehättää se, että vanhasta on pidetty tyylillä huolta ja pitopöydän tarjoilut ovat aivan omaa luokkaansa. Niin aamiais- kuin lounaspöydästä löytyy todella paljon paikan päällä tehtyjä herkkuja, villiyrttejä on käytetty runsaasti ja esimerkiksi fasaanipaisti tai kartanon vanhalla juurella leivottu näkkileipä ovat jotakin aivan ainutlaatuista (ostan näkkäriä aina mukaan puodista kotiin viemisiksi). Hillot, pikkelsit ja mehut ovat myös paikan päällä tehtyjä - ja ihania. Tunnelma on puoli ruokaa, klassista musiikkia kuunnellessa, kartanon salissa istuessa voi tehdä samalla aikamatkan. Suosittelen!

Tertin kartano, Kuopiontie, 50350 Mikkeli
 

Kommentit (1)

Ex-työntekijä
1/1 | 

Ei mehut kyllä ainakaan ole itse tehtyjä. Helposti niihin saa vain oman etiketin liimattua. Samoin hyytelöt, myslit, pikkelsit ja muut myytävissä olevat ruokatuotteet tulevat valmiina. Myös kovasti kehutun hotellin huoneissa on kosteusvaurioita, joten herkistyneen ei kannata sinne matkata yöksi. Kartanon kesäpöytä kyllä kannattaa käydä kokeilemassa, kallishan se on, mutta sen arvoinen. Kahvilan valmisruoista kannattaa sen sijaan pysyä kaukana ja suunnata mielummin sinne kartanolle.

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat