
Ajattelitko grillata, paistaa kalaa tai ihan vaan herkutella tulevana viikonloppuna? No hyvä, niin minäkin! Iloksesi ajattelin jakaa jokakesäisen suosikkini, jostakin ruotsalaisesta ruokalehdestä bongatun salaattireseptin, joka maistuu yhtä hyvältä joka suvena. Taikasanoina ovat minttu (varaa sitä runsaasti) ja vesimeloni, jotka molemmat kuuluvat ainakin omaan kesääni. Kun niiden kaveriksi murustelee hyvää fetaa ja perkaa kesäherneitä, aletaan olla lähellä ihanaa salaattiekstaasia!
Hyvää (salaatti)viikonloppua sinullekin!
Vesimeloni-feta-salaatti
(tiedän, että kaikista juustoista ei saisi käyttää nimeä feta, mutta omaan korvaani salaattijuusto kuulostaa vaan hyvin väärältä)
1/4 vesimelonia
1 rasia kirsikka- tai luumutomaatteja
200 g fetaa (Patros on oma suosikkini)
200 g kikherneitä
10 herneenpalkoa, herneet perattuina
1 ruukku minttua
1 pieni purkki kapriksia
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruunanmehu
suolaa, mustapippuria
1. Pilko vesimeloni ja tomaatit. Kaada kulhoon. Valuta kikherneet ja kapsikset, lisää joukkoon. Perkaa herneet, lisää. Murustele joukkoon feta. Hienonna minttu ja lisää joukkoon (jätä muutama lehti koristeluun).
2. Valmista kastike: purista sitruunamehu oliiviöljyn joukkoon, lisää vähän suolaa ja mustapippuria. Lisää kastike ja anna salaatin tekeytyä vartin verran.
3. Nauti hyvässä seurassa, esimerkiksi kalan, kanan tai kunnon pihvin kaverina. Salaatti on hyvää seuraavinakin päivinä, mutta vesimeloni päästää aika paljon nestettä, joten sitä on hyvä valutella pois ennen nauttimista.