Kirjoitukset avainsanalla tomi björck

Skoolasimme tänään Cozyn uudelle Björck & Australia -kirjalle ja ehdin jopa ottaa julkkareista muutaman kuvan (historiallista!). Tämä päivä oli tärkeä - erään ympyrän sulkeutuminen. Cozyn ihka ensimmäinen kirja reilu kolme vuotta sitten tehtiin samalla porukalla, yhdessä Tomi Björckin kanssa. Silloin kaikki oli jännää, uutta, pelottavaakin - tänään tuntui jännältä edelleen, mutta eri tavalla. Kutkuttavan odottavalla tavalla.

Kolmen vuoden aikana on ehtinyt tapahtua paljon. Vierellämme on varttunut huikea Viola, josta on kiittäminen tämänkin kirjan upeita kuvia (myös tämän postauksen silkkikaapukuvia!) sekä Björck & Australia -opuksen ulkoasua. Olimme myös porukalla aiemmin Australian Sydneyssä kuvaamassa kirjaa, jota tänään Ravintola Brondassa juhlittiin. Olo on kiitollinen ja juurikin odottava. Kolmessa vuodessa on opittu yrittämisestä valtavasti - numeroista, pitkistä päivistä, öihin vaihtuneista kuvaussessioista, rahastressistä, uusien suhteiden luomisesta sekä maailmaan ja itseen luottamisesta - muiden muassa. Sanoisin, että aikamoinen matka tehty, niin Tomin kuin Cozyn kanssa!

Niin ja siitä silkkikaavusta sen verran, että se on taas löytö Tokion matkaltani - reissulta, jolloin suurta etappia nimeltä kansainvälistyminen jälleen rakennettiin. Se yllä liihotin tänään kepein mielin, ajatukset tuleviin haasteisiin kiinnittyneinä.
 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yllä oleva kuva on pyörinyt työpöydälläni pitkään. Se liittyy jälleen uuteen kirjaprojektiin - juuri siihen, joka vei minut keväällä kuvausmatkalle Australiaan ja sai minut siellä maistamaan elämäni parasta kukkakaalisalaattia. Teen töitä kirjakustantamossani Cozy Publishingissa, jonka jalo tarkoitus on tehdä Suomen kauneimpia lifestyle-kirjoja, parhaalla sisällöllä. Kun teemme uutta kirjaa, emme mieti opusta niinkään kirjana, vaan design-esineenä. Kirjana, joka nostetaan keittiössä tai olohuoneessa ilolla näkyville ja jonka kantta silmäillään ohi kävellessä ihaillen. Kirjojen aika ei ole ohi, mutta nopeasti hutaistujen sinnepäin tehtyjen kirjojen aika on mielestäni historiaa. Kirjan täytyy antaa enemmän kuin nettiresepti - ihanan tunnun sitä pidellessä ja sukelluksen upeaan maailmaan selaillessa. 

No, takaisin tuohon Tomi Björckiin. Teemme hänen kanssaan kolmatta yhteistä ruokakirjaa. Tällä kertaa ideana on paitsi Australia, miehen uusi kotimaa, myös helpot ja oivaltavat reseptit. Ja nyt kuvaamme kirjaan vielä lisää annoksia ja mietimme sitä juuri oikeanlaista kantta. Sen tulisi olla kaunis, tyylikäs, oivaltava, raikas ja ehkä taas vähän uudenlainen. Kun aikaisemmissa kirjoissa olemme kansissa näyttäneet vaan miehen käden, nyt ajattelimme näyttää enemmän - ehkä jopa koko mies samalla kertaa! Ja tuo yllä oleva kuva on siksi pyörinyt työpöydälläni katsottavana. Se otettiin eräänä aurinkoisena iltapäivänä, juuri sen jälkeen, kun olin ensi kerran maistanut banaanileipää (sekin oli taivaallista!). Edellisenä päivänä olimme olleet surffaamassa ja nyt tulimme rantaan kameroiden kanssa, tällä kertaa ilman lautoja - niiden banaanileipien ja kylmän limsan kanssa. Sitten mies kyykistyi kameran eteen ja räps! Saatoimme siinä saada uuden kirjan kannen. Keväällä nähdään!

Kommentit (0)

Joskus hassut päähänpistot voivat koitua suureksi onneksi ja maailman avartumiseksi - ehkä myös tulevaksi hittikeittokirjaksi. Lähetän teille onnellisia aurinkoterveisiä Australian Sydneystä, minne matkustin seuraamaan yhtä ihanaa huippukokkia. Kuvaamme täällä parhaillaan Tomi Björckin kanssa kolmatta yhteistä keittokirjaamme - opusta, jossa ruoka on yhtä helppoa, herkullista ja mutkatonta kuin australialainen elämäntyyli. Sen lisäksi, että olen huristellut autolla ihailemassa rantoja, metsästänyt aaltoja, täydellisiä tiikerirapuja sekä nauttinut illallisia väsyneen onnellisena Sydneyn valot vilkkuen, olen taas jälleen oivaltanut, että matkustaminen on paras sijoitus ikinä.

Jaan tässä teille muutaman kuvan kuluneilta päiviltä - toivottavasti ne tuovat valoa ja iloa myös Suomeen, joka kuulemani mukaan vasta odottaa valoisaa kevättä. Kirjoitan teille tulevina päivinä vielä ainakin muutaman pettämättömän ravintolavinkin, esittelen täydellisen hellehatun ja kyllä, postaan vielä lisää kuvia näistä täydellisistä rannoista ja tästä valloittavasta kaupungista.

Kommentit (1)

Maria
1/1 | 

Ihana kuulla, etta olet viihtynyt Sydneyssa ja kiitos viela vierailusta - oli hienoa tavata teidat kaikki! :-) - Maria

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat