Kirjoitukset avainsanalla Koti

Sen jälkeen kun pastat, maidot, tarvittavat lastenvaatteet ja harrastukset on maksettu, loput voisin sijoittaa taiteeseen (okei, matkustaminenkin on äärimmäisen tärkeää). Kaunis taide tekee kodin ja tuo sisustukseen syvyyttä - eikä välttämättä vaadi edes tukkua sataslappusia. Itse olen tehnyt edullisia, mutta rakkaita taidelöytöjä esimerkiksi huutokaupasta.

Eilen nakuttelin taulunaulat seinään ja sommittelin pitkin kotia ensimmäisiä asetelmia. Muutamat tauluista jäivät vielä odottamaan ruokapöydän ja penkin tuloa, jotta ne löytävät oikeat paikkansa. Viimeisin taidehankinnoistani, Elvi Ragnellin Reflections pääsi kaakeliuunin viereen, värimaailma on molemmissa hämmentävän sama. 

Maalausten rinnalla pidän Astier de Villatten Pariisissa käsinvalmistetuista keramiikkalautasista, joissa on kaunista herkkyyttä, ja ne sopivat yhteen vanhojen maalausten kanssa. Ahkerana nokkivat kanat ostin aikanaan Bukowskin huutokaupasta pilkkahintaan ja nyt tuntui, että nekin ovat aivan omalla paikallaan keittiön seinällä. Ja koska edelleen uneksin vanhasta huvilasta, Tammisaaren antiikkiliikkeestä aikanaan ostettu maalaus pääsi unieni tyyssijaan, makuuhuoneen seinälle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Anne M.
1/2 | 

Mukava nähdä tuo iso puristelasinen painava kukkamaljakko kuvissa. Sain samanlaisen maljakon yli kaksikymmentä vuotta sitten secondhand joululahjana pieneltä tyttäreltäni. Hoksasi ädin tykkäävän leikkokukista. Sitä tuli suosikkimaljakko, koska kimppu kuin kimppu istuu siihen tosi hyvin. Varsinkin iso gladioluskimppu tykkää raskaasta maljakosta :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juhlin vuoden viimeistä päivää perinteisissä merkeissä, itselleni tuttuun tapaan; kuusi on viety pois uuden vuoden tieltä, shampanja on kylmässä ja pöytä katettu. Saattaisin olla juuri nyt Lapissa, mutta ei, päätinkin olla kotona, Ullanlinnan pyryttävässä illassa. Kuusen paikka odottelee nojatuolia - taidan jo tietää, minkälaista, mutta ensin on säästettävä. Siihen asti paikan sai vallata peikonlehti. 

En yleensä harrasta uuden vuoden lupauksia, mutta tänään teen sellaisen. Hoi Universumi, lupaan pitää parempaa huolta itsestäni, rajoistani, sydämestäni ja hyvästä olostani ylipäätään. 2019, olen sinun. 

Nauttikaa vuodenvaihteesta ystävät! 

Kommentit (0)

Oikeastaan vielä ei kannata kuvata muuta kuin tätä kaakeliuunia, mutta jo se ansaitsee omakseen monta ruutua ja suukon - onhan se uuden kotimme kiistaton katseenvangitsija. Vihdoinkin olemme löytäneet meille kodin ja monien jännittävien vaiheiden jälkeen heräilen kodinetsijäishorroksesta remonttisuunnitelmien pariin. Etsiminen, riskin otto, jännittäminen ja luottaminen kannattivat, niin tuntuu mukavalta muuttaa juuri tähän kotiin. Mutta hei, ei mennä asioiden edelle - remontti alkaa ensi viikolla, tervetuloa mukaan seuraamaan muodonmuutosta!

Kommentit (1)

Minna
1/1 | 

Superhieno uuni, mielenkiinnolla jään odottamaan millainen helmi lopusta asunnosta tulee remontin myötä! Pidän tyylistäsi, tai siis siitä miten kotisi eivät ole liian kliinisen näköisiä vaan todella kauniita ja samalla kodikkaita. Tsemppiä remonttiin, toivottavasti ei tule liian kuuma!

Nyt on etsitty. On kuljettu Töölöön, sieltä takaisin Kruununhakaan, Punavuoreen ja Ullanlinnan kautta taasen Töölöön. Uuden kodin etsiminen ei olekaan vain oikean tunnelman  metsästystä, vaan syvä luottamusharjoitus. Se löytyy kyllä. Päädymme sinne, minne meidän onkin tarkoitus päätyä, ja se oikea asuntoihanuus järjestyy kodiksemme juuri niin kuin pitääkin. 

Välillä on jännittänyt isosti - en ole koskaan aiemmin etsinyt näinkään pitkään. Sitten taas palaan luottamukseen, selaan läpi asuntoilmoitukset jälleen kerran ja kipaisen toiveikkaana näytölle. Päädymmeko kaakeliuunin lämpöön vai maailman kauneimman rappukäyttäjän kulkijoiksi, ken tietää. Pitäkää meille peukkuja!

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat