Kirjoitukset avainsanalla Koti

Oikeastaan vielä ei kannata kuvata muuta kuin tätä kaakeliuunia, mutta jo se ansaitsee omakseen monta ruutua ja suukon - onhan se uuden kotimme kiistaton katseenvangitsija. Vihdoinkin olemme löytäneet meille kodin ja monien jännittävien vaiheiden jälkeen heräilen kodinetsijäishorroksesta remonttisuunnitelmien pariin. Etsiminen, riskin otto, jännittäminen ja luottaminen kannattivat, niin tuntuu mukavalta muuttaa juuri tähän kotiin. Mutta hei, ei mennä asioiden edelle - remontti alkaa ensi viikolla, tervetuloa mukaan seuraamaan muodonmuutosta!

Kommentit (1)

Minna

Superhieno uuni, mielenkiinnolla jään odottamaan millainen helmi lopusta asunnosta tulee remontin myötä! Pidän tyylistäsi, tai siis siitä miten kotisi eivät ole liian kliinisen näköisiä vaan todella kauniita ja samalla kodikkaita. Tsemppiä remonttiin, toivottavasti ei tule liian kuuma!

Nyt on etsitty. On kuljettu Töölöön, sieltä takaisin Kruununhakaan, Punavuoreen ja Ullanlinnan kautta taasen Töölöön. Uuden kodin etsiminen ei olekaan vain oikean tunnelman  metsästystä, vaan syvä luottamusharjoitus. Se löytyy kyllä. Päädymme sinne, minne meidän onkin tarkoitus päätyä, ja se oikea asuntoihanuus järjestyy kodiksemme juuri niin kuin pitääkin. 

Välillä on jännittänyt isosti - en ole koskaan aiemmin etsinyt näinkään pitkään. Sitten taas palaan luottamukseen, selaan läpi asuntoilmoitukset jälleen kerran ja kipaisen toiveikkaana näytölle. Päädymmeko kaakeliuunin lämpöön vai maailman kauneimman rappukäyttäjän kulkijoiksi, ken tietää. Pitäkää meille peukkuja!

Kommentit (0)

Toisinaan elämä kulkee eteenpäin niin hurjaa vauhtia, ettei itse oikein tahdo pysyä mukana sen siivillä. Vastahan tänne tultiin, käytiin kodiksi ja nyt jo, on aika jatkaa matkaa. 

Jätämme jäähyväiset - haikeat, ilonkin makuiset - tälle ihanalle paikalle, jota saimme hetken kodiksi kutsua. Seuraavaksi elämä tuo eteemme jotakin muuta, remonttia ainakin, myös nomadien leirielämää jossakin mukavassa ja lämpimässä paikassa. Tiedätkö, mistä pidin tässä kodissa oikeastaan melkein kaikkein eniten? Siitä, miten valo siivilöityi huoneisiin jo aivan aamusta. Kupissa oli teetä, edessä lehti, päivä aluillansa, eikä aavistustakaan siitä, mitä se toisi mukanaan. Lähdön hetkiin liittyy aina myös sydänalaa painavaa suruakin.

Silti ajattelen: näin on hirmuisen hyvä.

 

Kuvat: Ulla-Maija Lähteenmäki

Kommentit (0)

Joskus rakastuminen, yhteen muuttaminen, Ugandasta kotiinpaluu ja pissalla käyminen nivoutuvat yllättävällä tavalla toisiinsa. Ja näillä kaikilla voi olla uuden sisustuksen kannalta merkitystä. 

Sinkkuna halusin makuuhuoneeseen pesän, jossa nukkua. Halusin sijoittaa sängyn kiinni seinään, jolloin nurkkaan voisi kaivautua suuren peiton kanssa ja nukkua somasti. Seinässä kiinni oleva sänky toimi mainiosti myös silloin, kun lapset kömpivät nukkumaan kanssani, sillä saatoin niputtaa heidät lähelle seinää ja saada itse edes hieman enemmän tilaa (tämä toimi mainiosti myös kaitsemaan pelkoani siitä, että joku lapsista putoaa sängystä. Pelko alkoi, kun sain ensimmäisen vauvan, ja tuo pieni kerran putosi sängystä, eikä kauhu ole sittemmin helpottanut.) Mutta sitten, kun sänkyyn muutti mies ja blokkasi tien yöllisille vessareissuille, oli jotakin tehtävä.

Joskus pienet liikkeet saavat suuria aikaan. Vaihdoimme sängyn paikkaa, valaisimien sijoittelua ja tauluille naputimme uudet kohdat. Työpöytä jäi niille sijoilleen, samoin kuin vanha 40-luvun kaappi. Muutos on silti merkittävä ja huoneen tunnelman kannalta oleellinen - puhumattakaan käytännöstä. Ensimmäinen yö huoneessa on nyt takana ja tuntui mukavalla tavalla siltä, etten ollut kotona lainkaan - vaan ehkä jossain ihanassa hotellissa. Se on sisustamisessa ja huoneen järjestyksen muuttamisessa parasta.

Makuuhuone ennen

 

Makuuhuone muutoksen jälkeen

Kommentit (1)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat