Kirjoitukset avainsanalla Koti

Ystäväni Antonia järjestää toistamiseen taidenäyttelyn kotonaan, tavattoman viehättävässä töölöläiskodissa. Miten ihana idea mielestäni, nähdä teokset oikeassa kodissa ja sitten vielä päästä vierailulle toisen nurkkia ihailemaan. 

Sinäkin voit kyläillä Antonian luona ja aistia samalla Sensual Closeness -näyttelyn. Ryhmänäyttelyssä on mukana: Milla Aska, Emily Gernild, Heli Hiltunen, Anni Leppälä, Emma Luukkala, Maisa Majakka, Tommi Toija ja Aki Turunen, joiden hienot työt kaunistavat asuntoani loppukevään. Kaikki teokset ovat myynnissä.

Näyttely on auki 16.5-16.6 seuraavasti tai sopimuksen mukaan:

Ke 16-20
Su 12-16

Osoite: Lemminkäisenkuja 4 b 27, ovikello Hamberg. 

Lisätietoa näyttelystä ja taiteilijoista:
www.marcyuniverse.com 

Milla Aska (1993) 
https://millaaska.com

Emily Gernild (1987)
http://emilygernild.dk/projects

Heli Hiltunen (1960) 
http://anhava.com/artists/heli-hiltunen/

Anni Leppälä (1981) 
https://www.annileppala.fi

Emma Luukkala
https://www.emmaluukkala.com

Maisa Majakka (1989)
http://maisamajakka.com

Aki Turunen (1983)
http://www.akiturunen.com

Tommi Toija (1974) 
https://tommitoija.com

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun ostin tämän kodin ja remontin jälkeen pääsimme muuttamaan vasta alkutalvesta, ihmettelin paikan pimeyttä. Minulla oli näytöltä mielikuva valossa kylpevästä kodista, mutta pelkäsin muistaneeni väärin. Nyt kun kesä tekee tuloaan, täällä häikäisee taas. Voidaan puhua värien tärkeydestä tai laadukkaiden materiaalien ihanuudesta, mutta kyllä kaikkein tärkeintä onnistuneessa sisustuksessa on luonnonvalo. Melkein mistä tahansa voin tinkiä, mutten siitä.

Valoisaa viikonloppua ihanat lukijani.

Kommentit (0)

Sen jälkeen kun pastat, maidot, tarvittavat lastenvaatteet ja harrastukset on maksettu, loput voisin sijoittaa taiteeseen (okei, matkustaminenkin on äärimmäisen tärkeää). Kaunis taide tekee kodin ja tuo sisustukseen syvyyttä - eikä välttämättä vaadi edes tukkua sataslappusia. Itse olen tehnyt edullisia, mutta rakkaita taidelöytöjä esimerkiksi huutokaupasta.

Eilen nakuttelin taulunaulat seinään ja sommittelin pitkin kotia ensimmäisiä asetelmia. Muutamat tauluista jäivät vielä odottamaan ruokapöydän ja penkin tuloa, jotta ne löytävät oikeat paikkansa. Viimeisin taidehankinnoistani, Elvi Ragnellin Reflections pääsi kaakeliuunin viereen, värimaailma on molemmissa hämmentävän sama. 

Maalausten rinnalla pidän Astier de Villatten Pariisissa käsinvalmistetuista keramiikkalautasista, joissa on kaunista herkkyyttä, ja ne sopivat yhteen vanhojen maalausten kanssa. Ahkerana nokkivat kanat ostin aikanaan Bukowskin huutokaupasta pilkkahintaan ja nyt tuntui, että nekin ovat aivan omalla paikallaan keittiön seinällä. Ja koska edelleen uneksin vanhasta huvilasta, Tammisaaren antiikkiliikkeestä aikanaan ostettu maalaus pääsi unieni tyyssijaan, makuuhuoneen seinälle. 

Kommentit (2)

Anne M.
1/2 | 

Mukava nähdä tuo iso puristelasinen painava kukkamaljakko kuvissa. Sain samanlaisen maljakon yli kaksikymmentä vuotta sitten secondhand joululahjana pieneltä tyttäreltäni. Hoksasi ädin tykkäävän leikkokukista. Sitä tuli suosikkimaljakko, koska kimppu kuin kimppu istuu siihen tosi hyvin. Varsinkin iso gladioluskimppu tykkää raskaasta maljakosta :)

Juhlin vuoden viimeistä päivää perinteisissä merkeissä, itselleni tuttuun tapaan; kuusi on viety pois uuden vuoden tieltä, shampanja on kylmässä ja pöytä katettu. Saattaisin olla juuri nyt Lapissa, mutta ei, päätinkin olla kotona, Ullanlinnan pyryttävässä illassa. Kuusen paikka odottelee nojatuolia - taidan jo tietää, minkälaista, mutta ensin on säästettävä. Siihen asti paikan sai vallata peikonlehti. 

En yleensä harrasta uuden vuoden lupauksia, mutta tänään teen sellaisen. Hoi Universumi, lupaan pitää parempaa huolta itsestäni, rajoistani, sydämestäni ja hyvästä olostani ylipäätään. 2019, olen sinun. 

Nauttikaa vuodenvaihteesta ystävät! 

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat