Kirjoitukset avainsanalla visittampere

Vierailimme lasten kanssa joulun alla Tampereen Särkänniemen yhteydessä olevassa Koiramäessä. Lapset ja äiti pitivät paikasta kovasti, vaikka meidän vierailun aikaan pakkanen paukkui melkein liiankin kovissa lukemissa. Paikka sulki ovensa silloin avatakseen ne uudelleen parahiksi hiihtolomalle, jolloin teemapuistossa alkoi samalla uusi ritariteema. 

Vampyyrin linna kipeilytelineineen oli yksi lasten suosikeista, itse pidin perinteisistä punamultataloista, joiden sisällä pääsi tutustumaan vanhan talon tunnelmaan ja kiipeämään uuninpankolle, josta sai liukua liukumäkeä alas (en kokeillut liukumäkeä, vaikka mieli teki). Mukava oli myös puiston kahvila, jonne kipitimme lämmittelemään haamupipareiden ja kahvin avulla. Jos siis kaipaatte muksujen mentävää mielekästä hiihtolomapuuhaa, tulee meidän poppoolta Koiramäelle lämmin suositus!

Artturin ritarien talvirieha 18.3.-5.3. Luvassa muun muassa prinsessa- ja ritarikoulu ja muuta mukavaa. Liput 16,90 e / hlö

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Isäni teki ennen eläkkeelle jäämistään pitkän uran hotellialalla. Tyttären näkökulmasta se tarkoitti sitä, että vietin viikonloppuni usein isän mukana hotellilla, ystävä seuranain. Sehän tarkoitti sitten puolestaan taas hotellihuoneen sängyn jousien ahkeraa testausta, uima-altaassa pulikointia, lehtipihvejä, jäätelöannoksia ja riemun kiljahduksia ottaessa juoksuakselia hotellin käytävillä. Ehkä myös siksi rakkauteni kauniisiin hotelleihin ja niiden tuomiin merkityksellisiin kokemuksiin elää minussa vahvana. 

Tapaninpäivän tanssien jälkeen päätimme perheen vuodesohvan sijaan kömpiä hotellin valkoisiin lakanoihin ja pääsin viimein hyvästä syystä testaamaan Hotelli Tammerin Tampereella. Sen pitkä historia ja kaunis ulkomuoto ovat houkutelleet minua jo ohikulkiessa. Ilahduin monesta myös siellä yöpyessä!

1929 hotelliksi rakennettu art deco -henkinen rakennus jatkui yhtenäisenä ja mietittynä kokonaisuutena myös sen seinien sisäpuolella. Hotellihuone oli kaunis - erityisesti pidin siitä, että se oli remontoitu raikkaasti, mutta silti onnistuneesti vanhaa kunnioittaen. Täydellisen vaaleansiniset seinät, kaunis ja koristeellinen kylpyhuone sekä värimaailmaan sopivat laadukkaat tekstiilit viehättivät erityisesti. Messinkiset jalkalamput olisin voinut pakata ryppyisen silkkimekkoni kanssa kotiin mukaan.

Kiitosta ansaitsee myös juhlasalissa nautittu aamiainen. Hyvässä hotelliaamiaisessa ei välttämättä tarvita suuria taikatemppuja, maistuvuuden tunnistaa pienistä yksityiskohdista: leikkeleet ovat hyviä, juustoja saa leikata lautaselleen useaa laatua, kasvikset ovat tuoreita, munakas mehevää ja pekoni ihanan rapeaa. Tee tarjoiltiin haudutettuna pöytään kahvin tapaan, maitoa sai kaataa sekaan hopeanekasta. Seuralaiseni kiitteli sitä, että aamiaisen lämpimistä herkuista löytyi rapeaksi paistettuja herkkusieniä ja mustaa makkaraa - itse hain lisää tuoreista hedelmistä tehtyä salaattia.

Loppujen lopuksi hyvässä hotellikokemuksessa ei mielestäni kyse ole tähdistä tai luksuksesta, vaan mietitystä kokonaisuudesta ja merkityksellisistä yksityiskohdista. Arvostan myös maailmalla reissatessa sitä, että hotellin kaikille tarkoitetut tilat ovat kauniit ja kutsuvat - on ihana lukea lehti ja nauttia lasillinen hotellin aulassa. Usein paras lopputulos sisustajan ja visualistin näkökulmasta syntyy silloin, kun rakennuksen historiaa on onnistuttu kunnioittamaan niin, ettei tunnu siltä, että siemailee iltapäiväteetään museossa, mutta silti tila hengittää uutta ja vanhaa kauniisti sulassa sovussa.

Hotelli Tammerista ja sen kokonaisvaltaisesta kauneudesta olin vaikuttunut ja hyvin nukutun yön jälkeen onnellinen. Kauniisti arvostimme myös sitä, että saimme luvan nukkua aina puoli kahteen aamiaisen jälkeen, eikä niistä valkoisista lakanoista ollut kiire pois (näin pikkutunneille venynyt tanssiminen oli sekin kuitattu). Jos jotakin olisin tehnyt toisin, olisin vaihtanut aamiaisella soineen tusinapopin vaikkapa vanhaan jazziin. Oikein muuta muutettavaa en sitten keksikään. On hienoa, että myös meiltä Suomesta löytyy persoonallisia hotellihelmiä!

Grand Hotel Tammer, Satakunnankatu 13

 

Kommentit (2)

Vietimme viikonlopun lasten kera Tampereella ja keskityimme tutustumaan kaupunkiin lasten silmin. Yksi upeimmista kohteista pitkään aikaan (omastani ja lasteni mielestä) oli Amurin työläismuseokortteli. Itse vanhojen aikojen estetiikan rakastajana olin ihastuksissani koko vierailun ajan. Korttelissa oli sisustettu erilaisten perheiden koteja aina 1800-luvun lopusta eteenpäin ja olin todella vaikuttunut, miten pieteetillä tämä oli tehty! Viherkasveja ja pienesineitä myöten kaikki oli aikakauden mukaista - ja tavattoman kaunista. Lapset saivat hyppysiinsä bingon, jossa etsittiin kodeista eri esineitä ja kohtia, joten hekin malttoivat, kun äiti kuvasi kauniita tapetteja ja kokonaisuuksia. 

Museokäynnin jälkeen poikkesimme paikan ihanaan kahvilaan, jossa oli leivottu aivan itse vaikka mitä (emme oikein tienneet, mitä valita, joten ostimme vielä junamatkalle korvapuusteja). Suosittelen paikkaa lämpimästi sekä esteetikoille, historiasta kiinnostuneille kuin myös lapsellisille kokoonpanoille. Ainoa miinus on se, että paikka on kiinni talvisin ja sulkee ovensa 11.9. Lohdutuksena kerron kuitenkin, että kahvila on auki ympäri vuoden - ja tarjoaa lounaan lisäksi ainakin taivaallista itse leivottua leipää, mustikkapiirakkaa ja niitä ihania korvapuusteja.

 

Kommentit (2)

Heli Ingeborg
Liittynyt26.8.2015
2/2 | 

Aivan ihana paikka. Museo sulki ovensa talveksi, mutta paikan hurmaava kahvila houkuttelee korvapuusteilla koko talven ajan. Lämmin suositus siitäkin!

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat