Vaikka olisikin työmatkalla, hyvällä hotellivalinnalla voi siihenkin lisätä miniloman piirteitä. Yövyimme Tukholman messumatkalla ja kuvausmatkalla Hotel Diplomatissa, klassikkovalinnassa. Perheen pyörittämä hotelli on mukavalla tavalla henkilökohtainen ja pienistä asioista huomaa, ettei olla perusketjuhotellin asiakkaita. Paitsi että hotelli on täynnä kauniita, historiallisia yksityiskohtia, on tyyliin onnistuttu yhdistämään kauniisti myös modernimpia elementtejä. Viimeisen päälle maittava on myös ruokatarjonta, aina aamiaisesta hotelliravintolan illalliseen asti.

Menestyäkseen hotellin on oltava muutakin kuin nukkumapaikka. Tänä päivänä tarjonnan ja kilpailun kasvaessa on olennaista, että hotelliyöpymiseen liittyy myös elämyksellisyyttä. Historia ja juuret sekä niiden esiin tuominen tukevat tätä. Tulee tunne, että paikka jossa yövyt, on erityinen. Diplomat oli elokuussa avannut kylkeensä myös kauniin Butiken-nimeä kantavan kaupan, jossa myytiin paitsi lounasvoileipiä, vihanneksia,  tuoreita leivonnaisia kuin myös hotellin omaa teetä ja mysliä aamupalalta. Miten kiva idea viedä palanen hyvästä mielestä mukaan kotiin, vaikkapa myslin ja aamuteen muodossa. 

PS. Ja annettakoon ekstrakiitosta esimerkiksi siitä, että hotellissa niin lyijylasi-ikkunat kuin vanhat ovet, marmoriportaat ja vaikkapa hissi ovat huolella pidettyjä ja alkuperäisiä art deco henkeen. Kannattaa myös kytätä hotellitarjouksia palveluntarjoajien sivuilta - olen aina onnistunut saamaan huoneen listahintaa edullisemmin.

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Heli,
Pieni, mutta tärkeä korjaus: Tämä upea rakennuskompleksi (rv.1907-11) edustaa korkeatasoista tukholmalaista jugendtyyliä.
Myös interiööri alkuperäisiltä osiltaan on puhdasta jugendia - ei 'art decoa'.

Heli Ingeborg
Liittynyt26.8.2015
4/2 | 

Kaunis kiitos korjauksestasi! Rakennus on kuin onkin jugendia, mutta sisällä on sisustuksessa art deco -vaikutteita. Tyylisuunnat kun kulkivat rinta rinnan ajallisesti. Itse en ihan näin tarkkaan tietäisikään, ellei hotellin henkilökunta olisi ystävällisesti valistanut minua. Miten kiinnostavia ovatkaan ajan kerrostumat!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla