Kirjoitukset avainsanalla Lapuan Kankurit

Mikä siinä onkin, että kevään tullessa kirkkaat värit alkavat poikkeuksetta kiinnostaa. Valon vähentyessä syksyllä pakkaan niin vaatekaapin kuin kodin värit pois ja tuon sisään sammuneet sävyt. Silloin ajattelen poikkeuksetta, että mikä minuunkin meni näitä karkkivärejä valitessa! Ja nyt taas olen hamuamassa niitä kotiini. Oi mieleni sekoittava kevät ja valo!

Lapuan Kankureiden ja Mifukon yhteistyössä tehty mallisto miellyttää tämänkin kevään osalta silmääni. Kuluneen talven kotoilut olen viettänyt Lapuan Kankureiden pellavatakissa. Sen laatu on lunastanut paikan arjen kumppanina. 

Nyt hamuan kodin tekstiilejä väreissä. Napakka pellavaliina ja tyynyliinat lekotteluhetkiin kiinnostavat eniten. Pariisin sisustusmessujen ajatuksiini istutettu Afrikka näkyy näissä tekstiileissä kauniisti (pellavakaulahuivi Mifukon suunnittelemana houkuttaa myös!).

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Makoto Kagosiman suunnittelema Kukka-kuosi on varastanut sydämeni. Erityisen ihana on torkkupeitto (jota voi vapaasti käyttää myös vaikkapa pöytäliinana tai päiväpeittona). Etenkin syksyllä tuntuu, että kodin jokaisessa nurkassa olisi hyvä olla torkkupeitto siltä varalta, kun alkaa viluttamaan, nukuttamaan tai tekee vain mieli kääriytyä johonkin pehmeään. Sellainen peitto, musta-valkoinen väritykseltään, pääsee syksyn hankintalistalleni.

Kukka-peitto, puuvillaa, 129 e, Lapuan Kankurit

P.S. Makoto Kagosima on japanilainen keramiikkataiteilija. Hänen töissään toistuvat teemoina suloiset kukat, eläimetkin. Habitaressa oli esillä kaksi hänen keramiikkalautastaan, jotka olivat kerrassaan ihania. Myös peitossa on nähtävillä hänen herkkä tyylinsä taiteilijana - rakastan!

Kommentit (3)

Katoimme lasten kanssa viikonlopun kunniaksi uuden pellavaliinan pöytään. Hennosti raidoitettu - perinteisen pellavan sävyinen liina istuu kauniisti ovaalin malliseen ruokapöytään - ruokailutilaan tulee hetkessä pehmeämpi tunnelma. Loimaan työreissulta tarttui perjantaina mukaan keraaminen kannu, jonka sisään sujahti kummituspuu. Sen hennon vihreät lehdet lupailevat kotiin kevättä. Olen viehättynyt keramiikkaan, vesikannu on puolestaan löytö luottokeraamikoltani Västanfjärdista - hänen käsissään ovat syntyneet myös rakkaimmat teekuppini.

Pöytäliina, Lapuan Kankurit

Kommentit (0)

Vierailimme Lapualla kuvausreissulla ja koin todellisen pellavahurahduksen. Paitsi että päädyin penkomaan Lapuan Kankureiden ale-koreja (ne ovat vaarallisimpia kaikista), ihastuin myös kovasti Mifuko-yrityksen suunnittelemiin kevään pellavauutuuksiin. Raikkaat sävyt yhdistettynä paksuun, hyvälaatuiseen pellavaan tulevat olemaan kevään kattauksieni juttu. Pidin myös kovasti tyynyliinoista, joissa oli yhdistetty kahta eri väriä - ne sopisivat makuuhuoneen kevääseen vaaleanharmaan päiväpeittoni päälle.

Alennuksesta nappasin kauniin pellavapöytäliinan, sohvatyynyn ja keittiöpyyhkeitä - kaikki klassisessa pellavan sävyssä. Kuvaan ne teille tositoimissa vielä myöhemmin. 

Kuvat: Lapuan Kankurit

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat