Kirjoitukset avainsanalla Svenskt tenn

 

1. Kananmunapiilo, 76 e

2. Kananmunan lämmitin, 8 e

3. Lasimunat, 6 e

4. Punottu muna 16 e

Svenskttenn.se

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käytiin lasten kanssa ihastelemassa Svenskt Tennin maailmaa Didrichsenin taidemuseossa, Helsingin Lehtisaaressa. Museossa esiteltiin ruotsalaisen Estrid Ericsonin 1924 perustaman Svenskt Tennin tuotantoa ja tunnelmaa. Meidän kaikkien ehdoton suosikki oli Estridin kesähuvila Tolvekarnan mukaan sisustettu huone, jossa sai istuskella nojatuoleilla ja samalla ihailla maisemia. 

Kaikkia inspiroi jokin, lapsia japanilainen kattaus, äitiä Josef Frankin akvarellit, joita en ollut aiemmin nähnyt missään (ostin niistä kertovan kauniin kirjan kotiin selattavaksi). Myös Estridin estoton ja persoonallinen tapa sisustaa ja yhdistellä löytöjä matkoilta perinteisempään tyyliin on valloittava (simpukat ja korallit eivät kai koskaan ole näyttäneet niin kauniilta osana kodin sisustusta - Estrid tarjosi viinirypäleetkin simpukasta!).

Näyttely on auki viimeisen viikon ja viikonlopun, joten menkää ja inspiroitukaa! Estridin tarina muotoilun uraa uurtavana naisena Ruotsissa on vähintäänkin kiehtova. Hän myös kehotti visusti esimerkiksi kattamaan a i n a kauniisti, vaikka söisikin vain vaikkapa voileivän. Estrid muistutti, että istumme elämämme aikana ruokapöydän ääreen tuhansia kertoja, siksi kaunis kattaus tekee kaikesta vähintäänkin miellyttävämpää mutta myös merkityksellisempää. 

Didrichsenin museo, Kuusilahdenkuja 1, Helsinki

Kommentit (0)

Yksi pyhiinvaelluskohteistani Tukholman reissuilla on ruotsalainen Svenskt Tenn. Kauniista tekstiileistään ja muotoilusta tunnetun talon juuret ovat 1900-luvun alussa, kun ensimmäinen Svenskt Tenn avasi ovensa 1924. Nyt ovet värikkääseen ja raikkaan klassiseen Svenskt Tennin maailmaan aukeavat myös suomalaisille, kun brändi avaa pop up -kaupan Helsingin keskustan Stockmannille - jippii! Pop up palvelee toukokuusta syyskuuhun kaikkia uljaiden kukkaloistokankaiden tai elefanttiprinttien nälkäisiä. 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat