Kirjoitukset avainsanalla Artek

Tämän sunnuntain vietin järjestellen joulupuodin hyllyjä, voi miten mukavaa vaihtelua palavereissa juoksemisen ja läppärin naputtelun rinnalle! Loppukesästä sovimme ihanasta yhteistyöstä Artekin kanssa, nimittäin konseptikauppamme Books & Stuff muutti täksi jouluksi Artekin kainaloon. Valikoima on sekin taas päivitetty satumaisilla uutuuksilla, kirjojen lisäksi on myynnissä muitakin merkityksellisiä joululahjoja, kuten keramiikkaa, vintage-aarteita, pientuottajien herkkuja ja niin edelleen. 

Puoti on avoinna jouluun asti, kivoimmat aarteet muydään nopeimmille. Päivitämme valikoimaa myös jouluun asti. Pyrin itsekin olemaan ahkerasti kirjakauppiaana paikalla, joten tulkaa sanomaan hei! 

Books & Stuff Artek x Cozy, Keskuskatu 1 B, avoinna aina aattoon asti, joulukuussa myös sunnuntaisin

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ole ollut mikään ruskeiden sävyjen suosija - en sisustuksessa enkä pukeutumisessa, mutta niin se elämä etenee ja muuttaa meitä samalla. Nimittäin katseeni vangittiin tämän Artekin klassikkojakkaran toimesta MUJI:n liikkeessa Helsingin Sofiankadulla ja olin heti myyty. Kauniin ruskea, elävä pinta sopii ihanasti yhteen tammilattian ja ruokahuoneen maitokahvin sävyisten seinien kanssa.

Jakkara osoittautui nappivalinnaksi jo ensimmäisten joululeipomusten aikaan - paitsi, että pieniä prinsessan polvia koversi. Niinpä kävin Artekin liikkeessä vierailulla ja nappasin mukaani toista klassikkoa, Artekin seeprakuosia, pehmusteen verran. Nyt olemme kuin luodut toisillemme, E60-jakkara ja minä.

E60-jakkara, 220 e, seepratyynyt 69 e

Kommentit (1)
Inspire Me! kirja kertoo 25 inspiroivan muotoilijan tarinan ja onnistui herättelemään minut pohtimaan paitsi luovuutta myös ylipäätään sitä, miten paljon muotoilu meihin vaikuttaakaan. Ouksen ovat kirjoittaneet Jutta Ylä-Mononen ja Isa Kukkapuro-Engbom.

Juhlimme taannoin kirjan julkistusta Artekissa ja iloksemme paikalle saapui moni kirjan haastatelluista. Heidän ansiostaan arkemme on toimivampaa, helpompaa ja ennen kaikkea kauniimpaa - onhan sillä suurikin merkitys, mihin pukeudumme, millä istumme tai vaikkapa millä leikkaamme tilliä lohikeiton päälle (ehdin jutustella muiden muassa ihailemani Vuokko Nurmesniemen ja Eero Aarnion kanssa).

Kun pidin tapahtumassa puhetta havahduin, kuinka huikea hetki siinä olikaan käsillä. Harvoin istuu huoneessa niin monen ihailemansa kyvyn kanssa, juo täydellisen pirteää belliniä (oli muuten todellinen löytö - alle 8 e Alkosta!) ja hyrisee tyytyväisyydestä valmis, maailmalle lähtevä kirja sylissään. 

Inspire Me!, 30 e Cozy Publishing

Kommentit (6)

Toisinaan on hyvä muistutella itseäänkin vankkojen tuttujen olemassaolosta - eritoten silloin, kun on muutto edessä ja uusi koti kaipaa vaikka mitä uutta. Lanseerasimme Helena Karihtalan Sisustajan käsikirja -opuksen Helsingin keskustan Artekissa ja ilokseni löysin liikkeestä taas vaikka mitä muutakin ihanaa kuin Cozyn kirjoja. Mukaan tarttui klassikko-seeprakankaasta tehty pussukka, jota aion käyttää Italian lomalla ihan käsilaukkuna kuulkaas. Myös yllä olevat saviastiat jäivät mieleeni.

Kun elämme maailmassa, jossa tarpeita ja mielihaluja tuntuu nousevan oikealta ja vasemmalta tämän tästä, tuntuu hyvältä harkiten hankkia jotakin, joka palvelee pitkään. Itselläni on kotona useita Artekin valaisimia, nyt mittailen erään kauniin ruokapöydän tuolin muotoja tulevaan kotiin. Olen myös enemmän kuin iloinen ja ylpeä, että sisustuskirjamme löytyvät myös Artekin valikoimista. Koska myös kirjat ovat parhaimmillaan kauniita designesineitä, joita koti kuin koti kaipaa.

Artek, Keskuskatu 1 B, Helsinki

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat