Kirjoitukset avainsanalla asuntomessut

Terveisiä Porin Asuntomessuilta. Työpäivän ohessa otin teille muutamia makupaloja messuilta. Kaiken kaikkiaan Asuntomessut potevat sisustuksien ja arkkitehtuurinkin suhteen hieman näköalattomuutta, monelta osin kodit muistuttavat paljon toisiaan. Mustia keittiöitä, poreammeita patioilla ja harmaata kaakelia seinissä. Uusiin koteihin hengen puhaltaminen ei ole aivan yksinkertaista ja sen huomaa. Mukavia poikkeuksiakin on, edelleen vanha talo Bunkkeri on ehdoton suosikki, huolella ja oivaltavasti remontoitu sekä kalustettu. Yksi kohteista oli kalustettu ainoastaan Punaisen Ristin Kontti -kirpputorien löydöillä - sekin katalogikotien rinnalla mieleen jäänyt poikkeus. 

Taidepaviljongista sai ostaa taiteilijoiden teoksia - taide kun antaa kodille kuin kodille sielun. Sieltä tarttui itsellekin mukaan grafiikan lehti, hunajansävyinen karhu, toivon mukaan se löytää pian paikkansa uuden kodin seinältä. 

Asuntomessut Porissa, 6.7.-5.8.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asuntomessut ovat tänä vuonna Porissa ja itse innostuin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan yhdestä messualueen taloista oikein toden teolla. Bunkkeri-niminen talo on 1937 rakennettu vanhus, joka oli restauroitu upeasti vanhaa kunnioittaen. Omaan silmääni juuri vanhat piirteet tekivät kodista erityisen kauniin.

Talon sisusteksesta on vastannut Hakolan luova johtaja Annaleena Hämäläinen, joka oli onnistunut taiteen ja design-klassikoiden - kuin tietenkin Hakolan kalusteiden avulla vastustamattoman kokonaisuuden. Taide oi sisustuksessa olennainen osa, kiitos siitä Helsinki Contemporary. Tykkään!

Asuntomessut Porissa 6.7.-5.8.2018

Kommentit (2)

Kannustalon asuntomessukohteen inspiraationa toimi perinteinen pohjalaistalo. Ja juuri perinteet tuotuna raikkaasti tähän päivään saivat minutkin innostumaan ja inspiroitumaan. Talossa oli hyvällä tavalla suomalainen henki. Ihailen suuresti myös työtä, jonka sisustussuunnittelija Helena Karihtala oli tehnyt talon sisustuksen kanssa. Helena onnistuu upeasti yhdistämään design-klassikoita, kauniita huonekalulöytöjä Tanskasta, antiikkiliikkeistä, kirpputoreilta kuin myös Ikeastakin. Lopputuloksena on raikas ja kerroksellinen kokonaisuus, jossa uudet kalusteet ja esineet tukevat vanhoja ja päinvastoin. Olin vaikuttunut!

Eivätkä muutkaan kohteet hurmaamatta jättäneet. Suosittelenkin heinäkuussa starttaavia Asuntomessuja kesäretken kohteeksi lämpimästi. Alue oli muutenkin kauniilla paikalla, järven rannalla, alue oli kooltaan sopivan kompakti ja lähialueilta löytyy muutakin kaunista nähtävää. Ja ne sydämelliset, reippaat ja hurmaavaa murretta vääntävät ihmiset - ansaitsevat ihastuneen huokauksen hekin!

Seinäjoen Asuntomessut, 8.7.-7.8.2016

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat