Kirjoitukset avainsanalla sisustusmessut

Jos pitäisi tiivistää Pariisin sisustusmessuilla käyneenä tämän hetken kuumin sisustustrendi, se on ehdottomasti: Afrikka. Mantereelta tutut voimakkaat värit ja niiden yhdistelmät kuin myös rohkeat Afrikka-tyyliset kuosit näkyivät monella osastolla. 

Muutenkin värejä käytetään reippaasti ja rohkeasti - unohdetaan yksin sammuneilla sävyillä hissuttelu. Miten sitten tuoda tuota tyyliä helposti omaan kotiin? Värit ovat oikotie ja niiden uskalias yhdistely. Myös graafinen mustavalkoinen kuosi yhdistettynä legopalikkaväreihin - vaikkapa sohvatyynyjen muodossa - tekee kodistasi hetkessä kuin keitaan keskellä savannia. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En tiedä löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta intohimoisia kattajia, mutta meidän perhe lukeutuu niihin. Arjen makaronilaatikon rinnallekin valitaan kaunis servetti (meillä on servetin valitsijavuorot - omani on seuraavalla kerralla, jes!). Pariisin messuilla kattauksia oli kaunistettu leikkokukilla, erilaisilla sinivalkoisilla astioilla - joiden rinnalla oranssi ja muut voimakkaat värit toimivat erityisen hyvin. Myös pikkukukkaiset Liberty-henkiset kangasservetit voisi lisätä ostoslistalle. Vai raaskisiko niihin pyyhkiä suupielistä ketsuppiryöppeet?

Astioiden miksaaminen näyttää kauniilta. Itse kerään tällä hetkellä sinivalkoisia astioita erilaisilla fiiliksillä. On vanhaa Arabiaa, jotka innostuvat, kun niiden vierelle katetaan japanilaiset kulhot samoissa sävyissä, mutta aivan toisenlaisissa kuoseissa. Viinilaseissa sama, etsin silmä kovana kauniita laseja kirpputoreilta - jokainen saa olla omanlaisensa.

Odottakaa vaan, kun kevät sulattaa lumet ja jäät ja pikkukukat puskevat ylös, varvut metsissä vihertyvät ja oksiin puhkeavat pikkuiset korvat. Niitä kannattaa sitten haalia osaksi kattausta - pieniin vaaseihin vaikkapa. Ah, en malta odottaa! Tai jos kirpparilta mukaan tarttuu joku erityisen upea lautanen, jätä sen pöytään kattaminen sikseen. Se voi toimia kauniina elementtinä seinälläkin.

Lauantain kunniaksi me katamme ruusuin koristellut mummon perintökupit pöytään, kipaisemme hakemaan tuoreita leivonnaisia suosikkipaikastamme. Sitten kattaus saa olla överisöpö, varokaa vaan, aion kaivaa kattauksen keskelle lastenhuoneesta pieniä muovikaniineja ja siilejä. Ja niin saavat kahvivieraat tulla.

Ihanaa kattausviikonloppua!

Kommentit (0)

Saniainen, kaktus, mehikasvi, pajunkissa tai sipulikasvi - mikä tahansa vihreä raikastaa kodin ilmeen hetkessä. Pariisin sisustusmessuilla näytettiin mallia sille, ettei kukkien koti aina tarvitse olla perinteinen ruukku - myös rento kori, lasipurkki tai vaikka kahvikuppi kelpaavat.

Sipulikasveja oli rennosti aseteltu kasvamaan koreihin, pääsiäisen aikaan ruukkuun kannattaa vielä pistellä muutama pajun oksa pörröisine kissoineen. Oikein innovatiivinen sisustaja ripustaa kasvit katosta roikkumaan tai alkaa kasvattamaan murattia pitkin olohuoneen seinää. Kunhan on vihreää, niin on hyvä!

Kommentit (0)

Maalasitko juuri öljyväreillä, etkä millään jaksaisi siivota jälkiäsi? Anna olla - keskeneräisyys ja elämänmaku kuuluvat onnistuneeseen kodin sisustukseen. Pariisin Mason & Objet -sisustusmessut olivat inspiroivat ja ihana kokemus sinänsä. Tunnustan, että kuulun kuitenkin ennemmin niihin, jotka vaeltavat kaupungilla päämäärättömästi, juoksevat aamulenkin Luxembourgin puistossa, syövät macaroneja ja juovat liikaa teetä - huomaten siinä samalla, että itse asiassa viherkasvit sisätiloissa näyttävät juuri nyt erityisen hyvältä. Mutta koska messut on nyt huolella koluttu, jaan teidän kanssanne mielelläni sisustusinsipiraatiota (ja myöhemmin myös muutaman kultaisen vinkin sieltä kaupungilta).

Jos minun pitäisi valita messuilta kolme asiaa, jotka trendejä seuraava kodinsisustaja takuulla haluaisi omaan kotiinsa, niin ne olisivat:

1. Laivaston sininen

2. Viherkasvit, leikkokukat

3. Luonnonmateriaalit, erityisesti pellava

Sinistä tuli vastaan monella osastolla. Vaikka väri onkin raikas ja kaunis - sekä monen suomalaisen suosikki, on sen yhdistelemisessä oma taikansa. Erityisen hehkeältä se näyttää yhdistettynä sammuneisiin sävyihin, kuten vihreään, harmaaseen, miksei toisen suosikin vierelle laitettuna: sammuneen vaaleanpunaisen. Sininen syttyy muiden rinnalla.

Viherkasveja oli käytetty monilla osastoilla ihailtavan luovasti - teen niistä teille vielä oman postauksen. Jo pienellä kasvilla saa kotiin henkäyksen kevättä - jos haluat olla oikein trendikäs, hanki ruukkuun reilunkokoinen kaktus (suosi terrakottaruukkua).

Pellavaa, pellavaa, pellavaa… Se on kankaista kestosuosikkini, mutta nyt myös erityisen monen sisustusbrändin huulilla. Myös erilaiset luonnonmateriaaleista punotut korit, huonekalut ja valaisimet varastivat huomioni hyvällä tavalla. 

Mutta ennen kaikkea kaivataan sitä rentoutta. Ja sehän syntyy elämästä itsestään - unohdetaan liian kliinit tilat, jätetään kauniita kahvikuppeja pöydän reunoille, aamutohvelit huolimattomasti sängyn viereen, torkkupeitto huolettomasti sohvannurkalle. Paras sisustuselementti on nyt, aina ja edelleen, oma tapamme olla ja asustaa kotimme meidän näköiseksemme (itse aion silti suosia sitä pellavaa - muutaman laadukkaan keittiöpyyhkeen muodossa ainakin).

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat