Keittiöstä terveisiä. Pieniä siirtoja täytyy vielä tehdä, mutta melkoisen valmista täällä on (pastat kiehuvat ja pullat paistuvat). Ohessa muistiinpanoja keittiön perusperiaatteista.

Vaikka tila on verrattain pieni, uudessa köökissämme syntyy vaivattomasti ruokaa ja leivonnaisia jopa kolmen kokin porukalla. Täällä myös istun itsekseni aamun lehden ja voileivän kanssa - pidän tilan tunnelmasta. 

Keittiö syntyi remontissa tilojen väliin. Toisella puolen on makuuhuone, toisella eteinen. Tilassa ei ole ikkunoita - se onkin oikeastaan ainoa asia, minkä kanssa uutta pohjaa suunnitellessa kipuilin. Keittiön paikka ei kuitenkaan olisi voinut olla mikään muukaan, koska halusin kunnioittaa alkuperäistä pohjaa. Keittiö säilyi paikoillaan, vain toiminnallisuudet muuttuivat. Samalla ajatus sellaisesta vanhan ajan piikojen tilasta tuli todeksi (leikin mielelläni toisinaan täällä kotioloissa piikaa.) Ruokailutilasta tehtiin minun pieni makuuhuoneeni. Nukun siis keittiön vieressä kunnon vanhan ajan piikojen tapaan. Sijainti on osoittautunut toimivaksi, koska toisinaan aamuisin voin sängystä käsin huudella aikaisien aamujen koululaisille aamiaisohjeita (tähän tuskin oikeilla piioilla oli oikeutta). 

Koska tila on pieni, kaapistot toteutti mittojen mukaan puuseppä. Tämä osoittautui hyväksi valinnaksi - paitsi, että olen virolaisen puusepän jälkeen todella tyytyväinen, sain myös jokaisen nurkan hyödynnettyä. Kaapistojen materiaali on mdf ja sävy klassinen harmaa. Ensimmäinen harmaa keittiöni on tämä, ja rakkaus syttyi siihen välittömästi. Myös harmaan sävy on täydellinen (se on yhden asteen tummempi kuin vaalea kyyhkynharmaa lautalattiamme). 

Tasoiksi halusin jälleen carrara-marmoria. Vaikka se on arka, pidän elämästä sen kanssa niin, että kestän sen haasteet ilolla. Jotta tilassa säilyi yhtenäinen tyyli, allas ja induktio-liesi ovat molemmat valkoiset. Jääkaappi integroitiin samasta yhtenäisyyden säilyttämisen syystä. 

Lopputulokseen olen kovin tyytyväinen. Sijainti toimii, ruokailutilaan on vähän matkaa, mutta jotenkin ajatus salissa syömisestä tuntuu viehkeältä. Teemme aamiaisella niin viikonloppuisin, että katamme tarjottavat buffetiksi keittiöön ja kipitämme saliin annoksien kanssa. Leikimme olevamme hotellissa. Salissa on myös astiakaappi, jossa säilytämme esimerkiksi laseja juhlaan. Näin ne ovat salissa käden ulottuvissa (vain kuohuviinin joutuu hakemaan keittiöstä jääkaapista). 

Valaistuksena keittiössä ovat Domus Classican klassikko-posliinivalaisimien lisäksi päivänvaloa jäljittelevä led-nauha kaappien alla. Se oli puusepän idea ja päätös, yllättäen olen ollut hyvin tyytyväinen, vaikka yleensä ajattelen perinteisten valaisimien riittävän. Pistorasiat ovat kokonaan posliinia ja niin ikään Domus Classicalta. Ne ovat itsessään niin kauniit, että ihailen niitä monesti paahtoleipää nakertaessani.

Vielä uupuvat avohyllyt ja statement-valaisin, vanha messinkiaarre on seinään toiveissa. Haukku kerrallaan tästäkin keittiöstä tulee valmista. 

Keittiön anatomia

Kaapistot: Blade / Allan Viik

Tasot: Liidukivi

Posliinivalaisimet ja pistorasiat: Domus Classica

Messinkivetimet (kahta eri kokoa, suurempaa alakaapeissa, pienet nupit yläkaapeissa): Rakennusapteekki

Hana: Tapwell (messinki)

Baarituoli: Nikari

Harmaan sävy: L497 / Tikkurila

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla