Kirjoitukset avainsanalla koti sleepover

Yksi Pariisin matkan ehdottomia kohokohtia oli päästä katsomaan Linda Bergrothin kuratoimaa KOTI Sleepover mökkikylää. Ihanissa, Suomen Fiskarsissa rakennetuissa mökeissä, pääsee Suomi-tunnelmaan ja viettämään takuulla unohtumattoman yön Pariisin instituutin salissa, omassa mökissään.

Kuusi mökkiä olivat nukkumapaikkojen osalta varusteltu eri tavoin - toisiin mahtuu kaiken kaikkiaan neljä yöunille, myös suloisia yhden hengen mökkejä löytyy. Hyvät unet tulevat Lapuan Kankureiden mökkejä varten tehdyissä keltaraitaisissa lakanoissa, aamiaiselle keskelle mökkikylää voi tassutella pellavaisessa aamutakissa. Ja aamiaiseksi tarjoillaan tietenkin stylejä Suomi-herkkuja: karjalanpiirakoita, jogurtin kanssa raparperikompottia ja niin edelleen.

Ihailen upeata ideaa ja Lindan pettämätöntä silmää, mitä tulee visuaalisuuteen. Hyvin hyvin onnellinen olen myös siitä, että muiden suomalaisten designbrändien lomassa myös Cozyn kirjat ovat projektissa mukana - upeassa seurassa, sanoisin! Mökkejä voi varata Airbnb:n kautta. Kyseessähän ei ole ihan mikä tahansa yö, koska muu yöpyvä porukka luo suurelta osin tunnelmaa. Yhteisellä aamiaisella voi sitten rupatella tai olla hiljaa ja aistia suomalaista tunnelmaa. Tuli itsellekin sellainen olo, että pitäisikö sitä palata Pariisiin ja kömpiä mökkiin nukkumaan... Mökit ovat pystyssä Suomi 100 vuotta juhlavuoden kunniaksi sata päivää, jonka jälkeen ne matkaavat Helsinkiin. Eli jos et ehdi kevään aikana Pariisiin voi mahdollisuutesi koittaa vielä Helsingissä. Itse pääsin sängynreunalle istumaan, mutta sen verran mukavaa oli sekin, että voin lämpimästi suositella mökkiyötä visualisteille ja uusista kokemuksista haaveileville.

Institut Finlandais, 60 Rue des Ecoles, 75005 Paris, France

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat