Kirjoitukset avainsanalla sisustaminen

Niin ovat huoneet tyhjät, ovi suljettu ja tehty tilaa uudelle. Kiitos ihanista vuosista Eerikinkatu!

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Hei, kenen on tuo ihana tähtitapetti viimeisessä kuvassa? Onnea uusiin alkuihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokosin teille muutamia minua kiehtoneita näkymiä Tukholman sisustusmessuilta. Tässä muutamia huomioita: Nahkaa löytyi niin kalusteiden verhoilusta kuin myös yksityiskohdista, vetimistä, sohvien soljista ja valaisimien jaloista. Väreistä osastoilla näkyi brändistä riippumatta paljon vaaleanpunaista eri sävyissä, myös vaalea ihonväri oli seinäpinnoilla ja tekstiileissä suosittu sävy. Keltaistakin näkyi paljon - aina sinapista kananpoikaan.

Bongasin myös lukuisia nojatuoleja - jotka ovat heikkouteni, voisin ripotella niitä kymmeniä eri puolelle kotiani. Safari-malli ja 50-luvun vaikutteet kiehtovat juuri nyt kaikkein eniten. Jalkapalloäitinä mietin jo kesän pelejä ja sitä, että kentän laidalla voisi istua myös tyylikkäästi NC:n taittotuolissa - nahkaisilla yksityiskohdilla varustettuna tietenkin.

Yksi eniten ajatuksia herättävistä osastoista oli stailisti Lotta Agatonin kokoama Trend Exhibition 17/18, jossa oli rakennettu erään kodin huoneet Lotan valitsemilla - tämän hetken trendejä kuvaavilla - kalusteilla, väreillä ja materiaaleilla. Lotta oli kirjoittanut näyttelyä syventävässä tekstissään siitä, että trendeihin tulisi suhtautua tarkkaillen, ei orjallisesti. Ei ole oikeaa ja väärää tapaa sisustaa. Lotta muistutti siitä, että trendit ja tarve sisustaa kotimme jollakin tietyllä tavalla heijastelevat ympärillä olevaa maailmaa. Vaikkapa nyt talouden ja politiikan epävarmuuden aikoina hamuamme seinillemme tummempia sävyjä, jotka luovat turvaa - sen olen huomannut minäkin (muistathan tämän?). Alimmat kuvat on räpsitty Lotan sisustamista huoneista, jotka istuttivat minuun kokolattiakuumeen, kiitos vaan.

Kokoan seuraavaan postaukseen teille kokoelman, jonka jälkeen ei jää epäselväksi, mika nyt onkaan se kaikkein kuumin juttu kodin sisustamisessa.
 

Kommentit (0)

Joskus rakastuminen, yhteen muuttaminen, Ugandasta kotiinpaluu ja pissalla käyminen nivoutuvat yllättävällä tavalla toisiinsa. Ja näillä kaikilla voi olla uuden sisustuksen kannalta merkitystä. 

Sinkkuna halusin makuuhuoneeseen pesän, jossa nukkua. Halusin sijoittaa sängyn kiinni seinään, jolloin nurkkaan voisi kaivautua suuren peiton kanssa ja nukkua somasti. Seinässä kiinni oleva sänky toimi mainiosti myös silloin, kun lapset kömpivät nukkumaan kanssani, sillä saatoin niputtaa heidät lähelle seinää ja saada itse edes hieman enemmän tilaa (tämä toimi mainiosti myös kaitsemaan pelkoani siitä, että joku lapsista putoaa sängystä. Pelko alkoi, kun sain ensimmäisen vauvan, ja tuo pieni kerran putosi sängystä, eikä kauhu ole sittemmin helpottanut.) Mutta sitten, kun sänkyyn muutti mies ja blokkasi tien yöllisille vessareissuille, oli jotakin tehtävä.

Joskus pienet liikkeet saavat suuria aikaan. Vaihdoimme sängyn paikkaa, valaisimien sijoittelua ja tauluille naputimme uudet kohdat. Työpöytä jäi niille sijoilleen, samoin kuin vanha 40-luvun kaappi. Muutos on silti merkittävä ja huoneen tunnelman kannalta oleellinen - puhumattakaan käytännöstä. Ensimmäinen yö huoneessa on nyt takana ja tuntui mukavalla tavalla siltä, etten ollut kotona lainkaan - vaan ehkä jossain ihanassa hotellissa. Se on sisustamisessa ja huoneen järjestyksen muuttamisessa parasta.

Makuuhuone ennen

 

Makuuhuone muutoksen jälkeen

Kommentit (1)

Tyhjä seinä ja se, että täytin 35 vuotta käynnistivät ketjureaktion. Niin ja siihen tarvittiin myös syntymäpäivälausahdus isältä, joka sanoi, että voisin toivoa mitä tahansa. Toivoin taidetta, koska mielestäni se on juuri niitä asioita, joita koti, syntymäpäiväsankari ja kerroksellinen sisustus tarvitsevat.

Olen saanut tutustua useiden onnellisten sattumusten kautta ihanaan ja lahjakkaaseen Karoliina Hellbergiin, jonka töitä yksinkertaisesti sanottuna  r a k a s t a n. Niinpä matkustin hänen luokseen Vallilaan puhumaan simpukoista, Muumeista, rakkaudesta ja sen vaikeudesta sekä tietenkin väreistä ja siitä, olisiko taulussa hyvä olla syreenejä vai kenties joku maisema Ranskasta. Ja niin sai alkunsa uusi taideprojekti, joka tulee löytämään kotinsa tuolta seinältä, jonka teillekin tuolla yllä näytin. Se näyttää tyhjältä, tiedän, mutta ei enää kauaa.

Karoliina valmisteli parhaillaan tulevaa näyttelyään, josta kerron teille lähempänä lisää. 

Kaunista maanantaita ystävät, taiteellista sellaista jopa! Sateesta huolimatta!

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat