Kirjoitukset avainsanalla Remontti

Tehty yhteistyössä Domus Classican kanssa

Me olemme muuttaneet, kyllä. Tämähän ei silti tarkoita, että olisimme vielä kokanneet yhtään ateriaa (ei, liesi saadaan käyttöön tänään), lasten pettymykseksi vielä yhtäkään satsia pipareita ei myöskään ole leivottu (olen luvannut, että ryhdymme sunnuntaina toimeen). 

Ostamassani asunnossa sähkötöitä olisi voinut tehdä raskaassa sarjassa, mutta budjetti- ja aikataulusyistä päädyimme tekemään välttämättömän - mutta äärimmäisen kauniisti. Pistorasioiden määrä nelinkertaistettiin (rakastan valaisimia ja vihaan, jos rasioiden äärelle on liian pitkä matka). Myös kaikki katkaisimet vaihdettiin ja keittiön sekä remontin myötä synnytetyn makuuhuoneen sähköt tehtiin alusta asti uudelleen. 

Ostin kaikki sähkötarvikkeet johdoista pisto- ja jakorasioihin Domus Classicalta, esteetikon rautakaupasta. Koska asunnossa on vanhaan tyyliin paljon pintavetoja, tuli jäljestä kangasjohtojen ja posliinisten katkaisimien avulla kauniimpaa. Valitsin valkoiset katkaisimet ja pistorasiat. Keittiön välitilaan ja lasten kammariin asennetaan mustat pistorasiat ja jakorasiat. Yllättävän suuri merkitys on sillä, valitseeko mustaa tahi valkoista - mustalla voi tehdä oikeassa kohdassa hyvällä tavalla vaikutuksen. Valkoinen on taas valintana klassisempi. 

Itse päädyin posliinisiin katkaisimiin. Hieman selkeälinjaisemmat bakeliittikatkaisijat ovat kauniita nekin, mutta oikein vanhaan huoneistoon istuu omasta mielestäni posliini vieläkin paremmin. Kaikki pintavedot toteutettiin (tai itse asiassa sähkömies toteuttaa parhaillaan viimeisiä vetoja) kangasjohdolla ja posliinisilla johdonohjaimilla. Hieman on näpräämistä, mutta kaunista tulee. 

Posliinisten ja bakeliittisten sähkötarvikkeiden hinta on noin 20 eurosta ylöspäin. Edullisemmaksi tulevat muoviset toki, mutta jälki on aivan eri. Eritoten, kun puhutaan vanhoista huoneistoista, voi pienillä yksityiskohdilla luoda viimeistellyn ja kauniin ilmeen - vanhaa kunnioittaen. 

Valoa kansalle! Ilokseni löysin naapuritalosta kristallikruunun putsauspalvelun - sitä kun ei kertakaikkiaan voi noine pinttyneine pölyineen enää kattoon ripustaa. Jahka sekin saadaan kuntoon, alkaa meillä valon juhla. 

Käy katsomassa lisää tietoa sähkötuotteista www.domusclassica.fi tai vieraile liikkeessä Erottajankatu 11

 

 

 

Kommentit (0)

Ihme ja kyllä, tänään kulkee taas henki. Sanoisin, että taakse jäänyt vuosi on ollut sellainen kyyti, että vähempikin huimaisi. Kun perheemme omaisuus kokoontui muuttolaatikoiden muodossa ympärilleni sen jälkeen, kun tutut muuttomiehet olivat ne varastosta luoksemme hakeneet, tirahti sohvalla istuessa itku. Tässä sitä nyt ollaan - vihdoin - omassa kodissa.

Puoli vuotta evakossa tekee sen, ettei oikein enää muista, miten omassa kodissa ollaan. Ja vielä kun koti on aivan uusi, tassuttelee sitä huoneissa aika ihmeissään - hämillään jopa. Täällä sitä taas elämää aloitellaan. 

Laatikko kerrallaan. Huonekaluja puuttuu (myin monta edellisen kodin ostajalle). Onneksi on rakkain sohva, suursuosikiksi muodostunut Adean Mrs Jones, arjen linnake (joka palvelee muuten myös oivana sänkynä, koska makuuhuone ei ole vielä valmis). Vaikka sohvasta maksoin enemmän kuin monesta muusta olisi pitänyt, en sille istahtaessa edes tunne verbiä nimeltä katua. Laadun tuntee pyllyn alla ja olemme sohvan kanssa sulaneet kuin yhdeksi - lapset ja minä. Ruokapöytää odotellaan, se ei ehdi Portugalista jouluksi, mutta onneksi on taittuvat puutarhapöydät. Niidenkin ääressä aamiainen omassa kodissa maistuu taivaalta. 

 

Kommentit (0)

Kun on odottanut jotakin oikein kovasti ja pitkään, alkaa kehitellä mielessään välietappeja. Juuri nyt eletään ”melkein muuttamassa” -vaihetta. Tässä vaiheessa käydään työmaalla malttamattomana pyörimässä ja kärttämässä remonttimiehiltä tuloksia. Tässä vaiheessa aletaan myös miettiä, osaisiko itse tehdä jotakin (pyöritin juuri onnistuneesti keittiönkaappien vetimet paikoilleen). Sitten saatetaan tehdä jotakin, joka tuntuu jo melkein muuttamiselta; vein eilen pienen kirjoituspöydän halliin, piilotin sen salalokeroihin leppäkerttusuklaata ja pyytää lapsia avaamaan pöydän kansi (sitten kertomaan, kuinka onnekasta on löytää jostakin juurikin leppäkerttuja ja että tämä ei voi tarkoittaa muuta kuin, että muutto lähenee). 

Haaveilen jo siitä, kun muuttomiehet kantavat kaiken sisään tulevana maanantaina. Pahvilaatikkojen purkaminen on puolen vuoden evakkoelämän jälkeen kuin joulu - ”ei ole totta, onko meillä tällainenkin mehukannu!?”. Olemme melkein siellä, melkein. Ihan pienen matkan jaksaa kuka tahansa. 

Kommentit (0)

”No koskas te pääsette muuttamaan?”

Niinpä, sanopa se! 

Remonttityömaalle kuuluu ihan hyvää. Aikataulut paukkuvat (kyllä, jälleen kerran), budjetti ei ole ihan pitänyt (ei, se ei koskaan pidä). Mutta yllättävän hyvillä fiiliksillä tässä jatketaan joka tapauksessa eteenpäin. No miksikö? Koska tällä kertaa en edes odottanut, että olisimme ajallaan valmiita ja pysyisimme budjetissa.

Lasten vinttikammari on niin valmis, että sinne tilatut mittatilauspatjat saapuvat huomenna (huikea juttu, kerron niistä enemmän lisää vielä myöhemmin!), mutta aivan vielä niillä ei päästä nukkumaan. Ja tiedättekö - remontti-ihmeitäkin tapahtuu!? Keittiö on tulossa kuukauden etuajassa (kyllä, luitte oikein ja kyllä, siitäkin lisää myöhemmin). 

Salin listoitukset alkavat olla valmiit. Lastenkammarissa päästiin testaamaan hentoa kyyhkynharmaata, maalisävyt näkee todellisessa loistossaan aina vasta käytännössä. Lattiasta en halunnut valkoista, mutten ihan harmaatakaan - välisävy on oikein onnistunut, levollinen. Ja niin on olokin, levollinen, joskin odottava. Että jos marraskuussa polteltaisiinkin kynttilöitä jo omassa kodissa (kyllä, niiden polttamista olen odottanut kovin - pieniä, suuria asioita elämässä). 

Kommentit (2)

Heli Ingeborg
Liittynyt26.8.2015

Voi kiitos, on kyllä! Ei liian sininen, ei liian harmaa, eikä liian vihreä. Jaan sävyn myöhemmässä postauksessa, kun vihdoin pääsen kunnolla valmista kuvaamaan.

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat