Kirjoitukset avainsanalla Marimekko

Meidän astiakaappimme on tällä hetkellä täynnä vanhoja astioita - Arabian maisemalautasia ja muita vanhoja aarteita. En ole innostunut pitkään aikaan mistään uudesta astiasarjasta. Kuluneella viikolla olin juhlistamassa Marimekolla kymmenen vuotiasta Oiva-sarjaa. Sitä oli juhlavuoden kunniaksi päivitetty uusilla osilla - mustat pilkut olivat saaneet kultaa reunaan, valkoiset lautaset vaaleanpunaista. Marimekon suunnittelija Sami Ruotsalainen oli lisännyt sarjaan myös ihanan riisikulhon, Maija Louekari suunnitellut puolestaan uuden kuosin edellisten rinnalle. Sarja on edelleen kaunis ja sen ilme on kestänyt aikaa hyvin. 

Iittala puolestaan on lanseerannut Jasper Morrisonin suunnitteleman Raamin, joka sekin on upea. Olisin valkoista perusastiastoa vailla, ja Raamin ajaton sekä oivaltava muotokieli miellyttää silmääni suuresti. 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ilouutisia kauniin käyttömuodin ystäville, Marimekko sekä japanilainen Uniqlo ovat solmineet liiton ja tehneet yhdessä malliston. Maaliskuun 28. verkkokauppoihin tuleva mallisto sisältää sekä vaatteita että asusteita.

Uniqlon liikkeissä tulee poikettua maailmalla. Heillä on hämmästyttävän hyvä hinta-laatusuhde esimerkiksi monien villavaatteiden kohdalla. Esimerkiksi viime Korean reissulta toin kotiin viemisinä merinovillaisen poolon nuden sävyssä - samanlaisen, joka on palvellut minua mustana jo aiemmin. Kevyitä untuvatoppiksia rakastaa meillä koko perhe!

Kokosin tulevasta Marimekon ja Uniqlon yhteismallistosta muutaman suosikkini!

 

Kommentit (0)

Kiitos Marimekko insproivasta aamusta ja siitä, että istutitte mieleeni uuden ajatuksen. Kun ei tämä kesä nyt oikein tunnu tästä lähtevän (taas sataa räntää), niin jos sitten jätetään se välistä ja siirrytään suoraan sinne syksyyn. Nättiä on ainakin tiedossa.

Kommentit (0)

Olen mekkoihminen ja etenkin ilmojen lämmetessä paljaat sääret ja liehuvat helmat alkavat kiinnostaa entistä enemmän. Jos tähän yhtälöön lisätään vielä materiaalina silkki, liikutaan lompakkoparan kannalta erityisen vaarallisella alueella. Vaikka rakastan vaatteita, rakastan myös sitä, että pukeutuminen on helppoa ja huolitellun olemuksen tavoitteleminen vaivatonta. Siksi pyrin säännöllisesti sijoittamaan mekkoklassikkoon, joka palvelee oli sitten ohjelmassa teatteri-ilta, päiväkahvit tai rennosti lenkkarit jalassa vietetyt illanistujaiset.

Tänä keväänä mekkobudjettini varastaa Marimekon vihreä silkkimekko - juurikin sellainen helppo ja klassinen valinta oikeastaan melkein mihin tilanteeseen tahansa. Vaikka luin joskus jostain, että meidän horoskooppimerkiltämme härkien tulisi suosia vihreää, olen sinnikkäästi ollut uskomatta tuohon kehotukseen. Vihreä ei värinä ole ollut itselleni se ilmeisin valinta. Sovituskopissa pyörähdellessä ymmärsin kuitenkin, että ehkä horoskooppimerkkien luonnehdinnoissa on sittenkin jotakin perää. Kun tähän mekkoon yhdistää vaaleat hiukset, siniset silmät, kepeän mielen ja vaikkapa juurikin ne nahkaiset tennarit, aletaan olla hyvinkin oikeilla ja raikkailla jäljillä.

Silkkimekko, Marimekko SS16

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat