Kirjoitukset avainsanalla Sisustus

Hei te kaikki, joiden jalkoja jo vähän paleltaa. Finarte julkisti tänä aamuna uudet, ihanat väriläiskänsä kotiemme lämmöksi ja iloksi. Upeita malleja oli monta, tässä niistä yksi - Juhla nimeltään. Matossa on Pasi Kärkkäinen-Tunkelon design, materiaalina käsin tuftattu villa. Suosikkeja oli mallistossa muitakin, yksi oikein ylitse muiden - mutta sen ulkomuodosta lupasin vaieta Habitareen asti, jossa matto lanseerataan yleisölle.

Finarten matot valmistetaan Intiassa ja laatu on niissä kohdillaan. Ilokseni myös design on arvo - ihana, kun matolla voi tuoda kodin ilmeeseen paitsi lämpöä, myös sitä jotakin.

Juhla-matto, alkaen 650 e, Finarte

Kuvat: Unto Rautio

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuvat: Residence-lehti

Kesä on ollut myös aikaa, jolloin olen lomaillut sisustamiselta. Olen hakenut torilta kimpun kukkia (silloin kun ylipäätään olen ollut kotona) ja siinä kaikki. Mutta nyt! Nyt se kuume nousee!

Minulla on vaikka mitä suunnitelmia kotini varalle (Day bed! Siitä haaveilen intensiivisimmin! Siitä myöhemmin lisää!). Oheiset kuvat Residence-lehdessä tekivät vaikutuksen, koska niissä on kauniisti (paikoin tosi hieman turhan harmaasti omaan makuuni) yhdistetty modernimmat linjat ja vanhan asunnon puitteet. Pidän!

Kommentit (1)

Hän pohtii, jahkaa, lakkaa hetkeksi (jopa aika pitkäksi) kokonaan miettimästä, ja sitten palaa aiheeseen taas... kunnes viimein löytää SEN! 

Meidän keittiön seinässä törröttävät johdot ovat pian historiaa (sähkömies, palaa pian lomalta hommiin, jookos). Elokuun pimenevien iltojen leivontasessiot valaistaan Tom Dixonin ihastuttavalla marmorisella seinävalaisimella. Itseäni viehättää sen yksinkertainen muotokieli, mutta silti materiaalina marmori kielii myös italialaisista ja ranskalaisista keittiöistä, joissa on hämmennetty patoja ties vaikka kuinka kauan. 

Remontoiminen ja sisustaminen on projekti, joka toisinaan jatkuu ja jatkuu (omalla kohdallani jopa ihan siihen asti, kun alkaa seuraava remontti *huokaus.) 

Oman Stone-valaisimeni ostin Nomartista, joka on designtaivas sisustajalle Helsingissä, Kasarmintorin laidalla. Lämmin suositus!

Stone, Tom Dixon, 329 e

Kommentit (1)

Tämäkin kuosi on tullut vastaan oikealla ja vasemmalla, mutta onnistuneimmissa klassikoissa on se juju, ettei niihin väsy (itse en ainakaan!).

Alun perin Svenskt Tennin Elefant-kuosi sai alkunsa kirpputorireissulta Pariisista. Svenskt Tennin perustaja Estrid Ericson nimittäin osti pienen palan ihanaa elefanttikuvioitua kangasta Pariisin reissullaan ja toi sen mukanaan Ruotsiin. Loppu on kärsäkästä historiaa.

Kuosista tuli suosikki jo syntyessään 1930-luvulla. Estrid rakasti elefantteja ja niin myös kuosia - jota tänä päivänä saa niin servetteinä kuin nojatuolin päällisenäkin. Itselläni kuosia on vasta patalapussa keittiössä (serveteissä ja tulitikkuaskeissa toki myös), mutta tyynynpäällistä kävin jo toiveikkaana kysymässä Stockmannin Svenskt Tennin osastolla. Sopivaa kokoa ei löytynyt, jäänee odottamaan Ruotsin reissua. Ihana kuosi on joka tapauksessa ja näyttää hyvältä niin kukkakuosin kaverina kuin myös terästäjänä vaikkapa yksivärisen sohvan päällä.

1. Elefant-lampunvarjostin 98 e

2. Tarjotin 64 e

3. Tyyny Elefant-kuosilla 150 e

Kaikki tuotteet Svenskt Tenn, www.svenskttenn.se

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat