Kirjoitukset avainsanalla Sisustus

Olisitteko uskoneet kuulevanne minulta nämä sanat, myös rautakaupassa käyminen voi olla varsin inspiroivaa!? Kun urakoitsija soitti työmaalta, että hormiin tarvittaisiin luukku, ja tiesin, ettei mikä tahansa muovinen kelpaisi, ratikoin saman tien luottorautakauppani pakeille. Domus Classican valikoimasta olen koteihini hankkinut myös muun muassa kangasjohdot ja posliiniset valokatkaisimet - joita käytetään muuten enemmän kuin lempiparia lenkkareita konsanaan. Esimerkiksi valokatkaisinta kosketetaan parhaimmillaan kymmeniä kertoja päivässä - sillä on todella väliä, miltä se sormenpäihin tuntuu ja miltä se seinässä näyttää. 

Samalla kun löytyi luukku, katkaisimet ja johdot, ostin myös pari vanhan ajan mallista valaisinta keittiöön - jahka niiden ripustamiseen asti päästään, näytän teillekin millaisista ihanuuksista on kyse. Kivan visuaalisen bonuksen saa aikaan vaihtamalla oikeassa paikassa myös pistorasian väriä - keittiössä päädyin mustiin tuomaan kontrastia. 

Domus Classica, Erottajankatu 12, verkossa domusclassica.fi

Kommentit (0)

Wall light A330S, 569 e, Artek

Anthurium Wall Lamp, 630 e, Artilleriet

Wall Lamp 32389, by Josef Frank, 480 e, Svenskt Tenn

Kauniit valaisimet ovat ehdoton heikkouteni. Minulta löytyy niitä varastosta odottamassa muuttoa useita, mutta vitsit, kun lisää tekee taas mieli. Jos ihan tarkkoja ollaan - niin muutaman seinävalaisimen tarvitsen (illat pimenevät koko ajan, valaisimet ovat aina perusteltuja!). 

Olen huono kattovalaisimien käyttäjä. Usein kyllä ripustan ne kattoon (tai pyydän sähkömiestä ripustamaan, jos ihan tarkkoja ollaan), mutta en käytä niitä oikein koskaan. En pidä ylhäältä tulevasta valosta samalla tavoin kuin pienemmistä kohdevalaisimista. Jalka-, pöytä- ja seinävalaisimet ovat suosikkejani. Olen usein juhlistanut uutta elämänvaihetta valaisimilla. Olen toivonut ja saanut niitä lahjaksi (kiitos isä ja entinen aviomies). Klassikkovalaisimet ovat loppuelämän hankintoja. Ostan valaisimia myös käytettyinä ja käytän ne valaisinliikkeessä operaatiossa ennen kotiin viemistä. Vanhoista valaisimista messinkivalaisimet ovat suosikkejani (vanha messinki on usein uutta kauniimpaa). 

..........

Uuteen kotiin tarvitsen muutaman seinävalaisimen. Eteiseen, halliin ja hallin yhteydessä olevaan työtilaan haluan nimenomaan seinävalaisimet luomaan lempeää valoa tulijoille ja lähtijöille (ja heille, jotka pakertavat työpöydän ääressä läksyineen). Kokosin oheen muutamia suosikkejani - rehellisesti sanottuna, olen kehittänyt jopa pakkomielteen kaltaisen tilan näitä ihaillessa. Artekin seinään kiinnitettävä kultakello on uutuus - pidän ylipäätään kellon muotokielestä ja mielestäni se toimii seinävalaisimena upeasti. Ylipäätään messinki toimii materiaalina uudessa kodissamme parhaiten - vanhan huoneiston korkeat tilat kaipaavat ripauksen kultaa. Anthurium-valaisin on sen sijaan maagisen upea - mutta kooltaan aika suuri - hyvässä ja pahassa. Josef Frankin 1920-luvun lopussa suunnittelema seinävalaisin on yksinkertaisen kaunis ja pidän siinä siitä, että se suoltaa valon kohti kattoa. Se luo vaikkapa eteiseen jopa monumentaalisen tunnelman.

...........

Valaistuksessa yleensä pätee kaunis sääntö kohdevalaisimien tärkeydestä. Ne luovat kodin valaistuksesta huomattavasti tunnelmallisemman kuin kattovalaisimet. Kohdevalaisimilla myös eri tiloja on mahdollista korostaa - joka toimii pienissä neliöissä tilan tuntua lisäävänä tekijänä. Kohdevalaisimilla voimme luoda kauttaaltaan lempeän valaistuksen, jossa osa nurkista jää salaperäiseen hämyyn, kun taas vaikkapa lukunurkka voidaan valaista sopivan mukavaksi.

Kommentit (2)

Elli

Hei, voisitko kertoa tuota sinertävän seinän sävyä? Olen miettinyt tulevan olohuoneemme maalaamista Tikkurilan serpentiini -sävyllä, mutta myös tuollainen vähän tummempi sinertävä houkuttaisi :) tosi kauniilta näyttää!

Heli Ingeborg
Liittynyt26.8.2015

Hei Elli!

Lupaan tehdä väripostauksen aivan pian kaikista sävyistä. Tuo on Tikkurilan L493.

Kivaa viikonloppua!

”No koskas te pääsette muuttamaan?”

Niinpä, sanopa se! 

Remonttityömaalle kuuluu ihan hyvää. Aikataulut paukkuvat (kyllä, jälleen kerran), budjetti ei ole ihan pitänyt (ei, se ei koskaan pidä). Mutta yllättävän hyvillä fiiliksillä tässä jatketaan joka tapauksessa eteenpäin. No miksikö? Koska tällä kertaa en edes odottanut, että olisimme ajallaan valmiita ja pysyisimme budjetissa.

Lasten vinttikammari on niin valmis, että sinne tilatut mittatilauspatjat saapuvat huomenna (huikea juttu, kerron niistä enemmän lisää vielä myöhemmin!), mutta aivan vielä niillä ei päästä nukkumaan. Ja tiedättekö - remontti-ihmeitäkin tapahtuu!? Keittiö on tulossa kuukauden etuajassa (kyllä, luitte oikein ja kyllä, siitäkin lisää myöhemmin). 

Salin listoitukset alkavat olla valmiit. Lastenkammarissa päästiin testaamaan hentoa kyyhkynharmaata, maalisävyt näkee todellisessa loistossaan aina vasta käytännössä. Lattiasta en halunnut valkoista, mutten ihan harmaatakaan - välisävy on oikein onnistunut, levollinen. Ja niin on olokin, levollinen, joskin odottava. Että jos marraskuussa polteltaisiinkin kynttilöitä jo omassa kodissa (kyllä, niiden polttamista olen odottanut kovin - pieniä, suuria asioita elämässä). 

Kommentit (2)

Heli Ingeborg
Liittynyt26.8.2015

Voi kiitos, on kyllä! Ei liian sininen, ei liian harmaa, eikä liian vihreä. Jaan sävyn myöhemmässä postauksessa, kun vihdoin pääsen kunnolla valmista kuvaamaan.

Olen sisustajana elänyt brittiläisen maalaiskartanovaiheen, ja se se vasta oli ruusuista se (ruutuja, niitä rakastin silloin myös). Tuohon ajankohtaan ajoittui myös kodin osto Vanhasta Porvoosta, 1800-luvun leipomosta, jonne ruusut ja ruudut istuivat toki paremmin kuin hyvin. Sittemmin yhteinen elämä ruusujen kanssa on ollut vaitonaisempaa, kunnes...

Ikean syksy on nyt näin ruusuinen ja vahva, ja se saa myös minut miettimään elämääni ruusujen kanssa aivan uudelleen. Jotenkin väsyin koko asiaan niin, etten ole ostanut niitä edes maljakkoon, mutta ehkä syksyn kunniaksi voisin antaa niille uuden mahdollisuuden. Klassikkokuosista on kuitenkin kyse ja rohkea yhdistää sen oikeastaan melkein mihin tahansa (esimerkiksi raidat toimivat hyvin ja... niin ne ruudut).

Kuvat: Ikea

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat