Paljasta...

Puettua...

Silmät tottuvat keskeneräisyyteen. Se onkin yksi suurimmista haastajista siinä, kun pyrkii saamaan kodistaan toimivan ja valmiin. Oli kyse sitten uupuvista jalkalistoista, verhoilijaa odottavista huonekaluista tai juuri näistä verhoista - yllättävän pitkään pärjää keskeneräisyyksien kanssa. Kun sain aikaiseksi saattaa verhoprojektini päätökseen, en enää osaisi olla ilman. 

Alkuun mietin keittiön kohdalla, ettei siellä tarvittaisi verhoja, mutta nyt kun valkoinen pellava on sinnekin ripustettu, vaikuttaa se suuresti koko huoneen tunnelmaan. Viimeistelee ja pehmentää koko tilan ilmettä. Eurokankaan neuvojen avulla selvisin yksin ripustamisestakin. Loppujen lopuksi päädyimme siihen, että vaihdoin jo olemassa olevan verhokiskon ripustusmenetelmää muovisiin renkaisiin, jonka ansiosta verhot roikkuvat kauniisti. Erityisen tärkeä yksityiskohta verhoissa ovat myös lyijypainot, jotka oli ommeltu omiin taskuihinsa verhojen sisäreunoihin. Sekä keveämmässä pellavassa että raskaammassa pimennysverhossa sen merkitys on yllättävän suuri. Verhot laskeutuvat huomattavasti kauniimmin niiden ansiosta - painoista ekstrakiitos Eurokankaalle! En ollut aiemmin tiennyt sellaisten olemassaolosta lainkaan. Niin sitä sisustaja viisastuu, projekti kerrallaan.

Jos verhojen hankinta on omalla haavelistallasi, kokosin avuksesi muistilistaa, joka pelasti ainakin minut monelta mitta- ja sisustusvirheeltä verhoprojektin edetessä:

1. Mittaa huolella. Allekirjoittanut hutiloi ensimmäisessä mittauksessa kiireessä niin, että mittasin vain makuuhuoneen korkeuden. Lopputulos oli se, että olohuoneen verhot jäivät nafteiksi mitaltaan. Etenkin vanhoissa taloissa eri huoneiden korkeudet voivat vaihdella jopa useita senttejä! Onneksi lähipiiriini kuuluu auttavia ompelijoita, jotka hädän tullen huristelevat kotiini ompelukone kainalossaan.

2. Mieti materiaalia. Itse olin alkuun vakaasti pellavan kannalla jokaisen huoneen kohdalla. Onneksi uskaltauduin valitsemaan makuuhuoneeseen rehdin pimennysverhon, koska se on valoisien öiden kanssa osoittautunut nappivalinnaksi. Raitakankainen puuvillaverho on myös paksu ja mukavalla tavalla raskas - lopputulos makuuhuoneessa on kaunis ja huolitellun näköinen. Nyt mietinkin sitä, että miten olen tähän asti nukkunut kaikki kesät ilman pimennysverhoja?

Sain lapsilta välitöntä palautetta pellavaverhoista olohuoneessa. He olisivat itse valinneet materiaaliksi jotakin vieläkin paksumpaa, jotta leffaelämys auringon paahtaessa olisi ollut vieläkin parempi. Olemme onnekkaassa asemassa elävä perhe, sillä kotiimme paistaa luonnonvaloa koko päivän ajan - koti on todella valoisa. Nyt kun verhot on ripustettu, niiden funktion ymmärtää entistä paremmin. Itse koen, että pellava olohuoneessa riittää. Se blokkaa valoa juuri sen verran, ettei huone pimene liikaa, mutta terävin häikäisy taittuu. Rakastan luonnonvaloa, enkä oikein pysty olemaan ilman sitä edes yhden Peppi Pitkätossun mittaa, pahoittelut lapsille tästä. 

3. Panosta oikeissa kohdissa. Mittatilauksena tilatut verhot ovat toki hintavammat, mutta jälkikin on usein valmisverhoa huolitellumpi. Kun verho on mitattu, suunniteltu ja ommeltu juuri kyseiseen tilaan, on lopputulos todella kaunis. Myös materiaalivalinnoissa kannattaa kukkaron pohjalta kaivaa tarvittavat lantit. Kaunis, laadukas kangas on huomattavasti huolitellumman oloinen.

4. Kysy apua. Lyijypainoista puheen ollen - en tiennyt itse verhojen hienouksista ja niiden käyttövinkeistä paljoakaan. Koenkin, että lopputulos on monelta osin - ainakin mitä tulee materiaaleihin, pieniin yksityiskohtiin ja ripustukseen - huomattavasti parempi, kuin jos olisin itse miettinyt, että millaiset verhot olisivat meille hyvät. Sain osaavaa palvelua, joka auttoi mieleisen lopputuloksen aikaansaamisessa. Kysyin tyhmiäkin kysymyksiä, sain hyviä vastauksia.

*Postaus tehty yhteistyössä Eurokankaan kanssa

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla