Kirjoitukset avainsanalla jmsuomi

Yhteistyössä JM Suomen kanssa

Olen ollut koko aikuisikäni ahkera muuttaja. Kaikki alkoi ensimmäisestä omasta kodistani Puu-Vallilasta 38,5 neliöstä, kodista, jossa oli valkoinen kakluuni ja pihalla rönsyileviä vaahteroita. Ostin kodin, vaikka isäni vastusti silloin äänekkäästi puutaloasunnon ostamista, kutsui minua haihattelijaksi ja pelkäsi, että puhallan rahani helsinkiläistaivaan tuuliin. Pidin pääni ja ostin kodin silti tai ehkä juuri siksi, ihan vain osoittaakseni, että haaveeni ansaitsi toteutua. Myöhemmin hänkin toki ymmärsi narisevien lattioiden hurman ja istui usein keittiönpöydän ääressä suloista miljöötä ihmetellen. 

Puu-Vallilaa seurasi merenranta ja Kruununhaka, korkeat huoneet ja ensimmäinen perusteellinen keittiöremontti (silloin halusin välttämättä keittiönkaapeiksi tumma puuta!?). Tuli Vanha Porvoo, välissä Los Angeles, Punavuori ja Tähtitorninmäki - kaikki suurien unelmien toteutumisia. Ja kaikkien kotien välissä oli niin ihanaa haaveilla ja suunnitella - se oli vähintään yhtä ihanaa kuin itse unelman toteutuminen.

Osallistuin viime viikolla JM Suomen järjestämään bloggaajailtaan. Kävimme tutustumassa uuteen helsinkiläisasuinalueeseen Kuninkaantammeen. Seikkailimme alueen lähimaastoissa ja Keskuspuistossakin ja ihana oppaamme muistutti tärkeästä asiasta: me emme osta vain uutta kotia, vaan ostamme myös palan asuinaluetta ja elämäntyyliä siellä. Oli inspiroivaa seisoa uuden alueen laidalla ja katsoa, kun kerrostalon muodossa hiekkamaalle kohoaa taas uusien ja uusien unelmien täyttymyksiä. Teimme myös arkkitehti Ruusa Kääriäisen kannustamana unelmataulut siitä, miltä oma haaveidemme koti näyttää ja tuntuu. Aloitimme projektin etsimällä sanoja, jotka tuntuivat kodilta ja jatkoimme liittämällä mukaan värejä, materiaaleja ja tunnelmia omasta haaveidemme kodista. Illan jälkeen olo oli innostunut ja inspiroitunut. Teki mieli alkaa taas suunnitella ja unelmoida.

Yllä olevat kuvat ovat tällä kertaa valokuvaajasuosikkini Riikka Kantinkosken ottamia juuri ilmestyneeseen Cozyn vihersisustuskirjaan Green Home Bookiin. Koska eihän mikään unelma ole täysi ilman vihreää.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat