Joskus ihanan valoisat aamut (ja viiden pintaan heräävät muksut) voivat pakottaa tekemään nopeitakin sisustusliikkeitä. En ole koskaan ollut pimentävien rullaverhojen ystävä - oikeastaan en ole koskaan välittänyt kuin kauniin valkoisista pellavaverhoista. Nyt kun makuuhuoneessani onnekseni nukkuu myös ihminen, jolle kauniisti pellavan läpi siivilöityvä valo ei riitä verhovalintaperusteluksi, olin haastavan sisustustilanteen edessä. Onnekseni sain osaavaksi auttajakseni Eurokankaan, joka lupasi, että liian aikaiset aamut voivat olla kauniisti historiaa.

Jos olisin todella rohkea ja ennakkoluuloton sisustaja, olisin saattanut tarttua smaragdinvihreään raakasilkkiin tai lehtikuvioituun silkkiverhoon. Tällä kertaa päädyin kuitenkin tuttuun ja turvalliseen valkoiseen pellavaan. Löysimme yhdessä Eurokankaan Eeva-Liisa Patneyn kanssa lämpimän valkoisen pellavakankaan, josta ommellaan verhot sekä olohuoneeseen että keittiöön - huoneisiin, jossa pellavan läpi siivilöityvä valo on todellakin hyve. Päädyin sataprosenttiseen pellavaan, vaikka myös viskoosisekoitteinen pellava oli kiilloltaan ja laskeutuvuudeltaan houkutteleva. Jotenkin rehdin pellavan pönäkkyys viehättää minua silti eniten ja kun siitä löytyi lempeän sävyinen valkoinen, oli päätös tehty. Olohuoneen ja keittiön osalta verhot ommellaan melkein maahan asti - mutta kokemuksesta jätin parin sentin etäisyyden lattiaan. Vaikka olisikin kaltaiseni siisteysintoilija, valkoisen verhon alareunat ovat yllättävän nopeasti mustat, jos ne viistävät maata. Verhojen alareunaan ommellaan Eurokankaan ompelimossa myös pienet taskut lyijypainoille, jotka takaavat sen, että verhot laskeutuvat todella kauniisti. 

Makuuhuoneeseen harkittiin ensin myös pellavaa pimennysverhovuorella. Myönnän, että olin hyvin ennakkoluuloinen pimennysverhokankaiden suhteen. Jotenkin mielikuvani niistä oli sellainen tekokuituinen, kiiltävä ja liukas, mutta luuloni osoittautuivat vääriksi. Löysin valmiista pimennysverhoista todella kauniin puuvillakankaan, jonka toinen puoli on sataprosenttisesti pimentävä. Pähkäilyn jälkeen päädyin musta-valkoraitaan, klassikkoon, joka toimii hyvin makuuhuoneen syvän vihreiden seinien ja vanhan käsinkudotun villamaton kanssa. Raidat tuovat ryhtiä. Raitaverhot ommellaan puolestaan aivan lattiaan kiinni. Paksumpi kangas, josta ei kuulla läpi mielestäni vaatii sen.

Tällä hetkellä odottelen verhojen valmistumista (ja nukun makuuhuoneessa ylös ripustetun tilkkutäkin ansiosta pidempään kuin viiteen). Kuvaan teille ennen jälkeen -kuvat pian, niin pääsette näkemään, miten kauniilla verhovalinnoilla voi paitsi tehdä merkittäviä sisustustekoja, myös nähdä kirjaimellisesti kauniimpia unia ihan aamuun asti.

*Postaus tehty yhteistyössä Eurokankaan kanssa

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla