Kirjoitukset avainsanalla Resepti

Sain maistiaisiksi pari pulloa Blossan vuosikertaglögiä - joka on muuten oman jouluillalliseni must-alkujuoma joulu joulun jälkeen. Tänä vuonna glögissä on raikkaat maut - Välimeren sitrusta, rosmariinia ja basilikaa muun muassa. Glögi on valkoviinipohjainen ja raikkautensa sekä kepeytensä ansiosta sitä voi nauttia myös kylmänä - yllättävä tapa!

Olen maistanut juomaa nyt sekä lämmitettynä, että jääkaappikylmänä alkujuoman tapaan - ja glögi maistuu yllättävän erilaiselta! Sitruunaisuus valtaa suun viileänä versiona, lämmin maistuu perinteisemmin joululta. 

Jos innostut vääntämään glögidrinkkejä - kokeile myös niin, että miksaat puolet glögiä, puolet vettä kuplilla - mukaan pari jääpalaa ja vaikka basilikan lehti. Maistuu niinkin! Myös samassa suhteessa kuohuviinin kanssa sitruunainen glögi toimii vaikkapa uuden vuoden juhlassa.

Blossa 18, löytyy Alkosta

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hoi kaikki helppoutta kaipaavat kotileipurit! Leivoin eilen ensi kertaa siemennäkkäriä ohjeella, jonka olin napannut talteen jostakin ruotsalaislehdestä. Sain nopeasti valmista ja superhyvää - eli resepti läpäisi niin kutsutun kiireisen naisen arkitestin, joten suosittelen ilolla teillekin.

Kokeile näinä pakkaspäivinä keiton kaverina - aamiaisvoileipänäkin rouskui oikein mukavasti. Ohje on helposti muunnettavissa myös gluteenittomaksi, kun käytät gluteenittomia kaurahiutaleita.

 

Superhelppo siemennäkkäri

 

3 luomu kananmunaa

1 dl kuorittuja seesaminsiemeniä

1,5 dl auringonkukansiemeniä

0,5 dl pellavansiemeniä

1 dl kaurahiutaleita

1 tl suolaa

2 rkl perunajauhoja

1. Riko munien rakenne ja lisää kaikki ainekset kulhoon. Sekoita taikinaksi. 

2. Levitä taikina lusikalla ohuelti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes näkkäri on saanut hieman väriä. Nosta näkkärit pois pelliltä kuivahtamaan hetkeksi ennen tarjoilua.

 

Tarjoiluehdotus (tietenkin mustaleima emmentalin, suolakurkun ja paprikan kanssa - mums!)

Kommentit (0)

Jo pelkästään ajatus siitä, että aamiaisella syödään keksejä, riitti vakuuttamaan minut siitä, että näiden herkkujen leipominen olisi hyvä idea. Kiitos inspiraatiosta kuuluu Tuulialle, yhdelle suosikkibloggaajistani, kun hyvää tekevästä ruoasta puhutaan. Jaan reseptin myös teille, koska uskon, että keksi aamiaisella tai iltapalalla tekee hyvää - nämä ovat vielä suussasulavia!

 

Aamiaiskeksit

noin 10 keksiä

1,8 dl mantelijauhoja

2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

2 dl pähkinöitä

2 dl kuivattuja hedelmiä pilkottuna pieneksi (omasta kaapistani löytyi taateleita, aprikooseja suositeltu)

2 rl pellavansiemeniä

ripaus suolaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl ceylon-kanelia

0,5 tl vaniljajauhetta

2 kypsää banaania

3 rkl kookosöljyä

2-3 rkl hunajaa

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

2. Muussaa banaanit yhdessä kookosöljyn ja hunajan kanssa. Voit käyttää myös blenderiä, itse laiskottelin haarukan kanssa.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää kuitatut hedelmät ja banaanimössö. Sekoita tasaiseksi ja muotoile kekseiksi leivinpaperin päälle. Paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet väriä. 

Kommentit (0)

Nauroin kaupan kassalla ääneen, kun yritin tunkea suurta kurpitsaa kankaiseen kauppakassiini. Onneksi vieressäni ruokiaan pakannut herrasmies oli avuliaalla tuulella, ja kurpitsaepisodi päättyi onnellisesti lautaselle asti.

Tämä resepti on yksinkertaisuudessaan paras niistä kurpitsakeittoresepteistä, joita itse olen testannut. Olen lusikoinut sitä pikkutyttönä ja parhaat perinteet on syytä pitää hyvissä kantimissa - nyt soppaa lusikoivat ilolla myös omat muksuni (he nauttivat sitä usein raejuustolla hunnutettuna - vinkki muille kokkaaville vanhemmille). Olen vaihtanut mummon kirjaaman kuohukerman kaurakermaksi, muuten resepti on se vanha ja sama. Teet sen sitten kuohu- tai kaurakermalla, muista soppailla kivassa seurassa ja vaikka ihan parhaat rapeat, gluteenittomat sämpylät keiton kyljessä!

Kermainen kurpitsakeitto

noin 2 kg kurpitsa eli sellainen kaunis, keskikokoinen yksilö

1 punasipuli

25 g voita

5 dl hyvää kasvislientä

2 dl kaurakermaa

suolaa

mustapippuria

päälle tuoretta basilikaa tai persiljasilppua

Bonuspäällinen: Paahdetut kurpitsansiemenet

 

1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Viipaloi kurpitsa. Kerää sisältä siemenet talteen ja poista hähmäinen keskiosa. Leikkaa kurpitsa noin 10-15 palaan. Laita palat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja uuniin. Anna pehmetä uunissa noin 45 minuuttia, niin että kurpitsat saavat vähän väriä.

2. Kuori jäähtyneistä ja pehmeiksi paahtuneista kurpitsoista kuori pois. Anna niiden odottaa kulhossa keiton etenemistä. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Laita kurpitsansiemenet uuniin noin puoleksi tunniksi paahtumaan, kunnes niistä on tullut kauniin värisiä ja rapsakoita.

3. Hienonna sipuli. Laita voi kattilaan ja kuullota sipuli siinä. Lisää kasvisliemi ja kurpitsapalat mukaan porisemaan. Keittele noin vartin verran. Surauta pehmeäksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää kerma ja keitä vielä kerran. Voit halutessa lisätä lisää kasvislientä, jos keitto tuntuu turhan paksulta. Tarjoa paahdettujen kurpitsansiementen, tuoreen basilikan ja hyvän leivän kanssa.

Vinkki! Itse pidän täyteläisestä ja paksuhkosta keitosta. Siksi käytän soppaan kurpitsaa aika runsaasti. Voit halutessa tehdä sopasta laihempaa lisäämällä nesteen määrää tai vähentämällä kurpitsan määrää. 

Kommentit (2)

Vierailija

Voihan ei varsinaisesti kuulu maidottomaan reseptiin. Onneksi sipulin voi kuullottaa myös öljyssä.

Vierailija

Juurikin sama kävi silmään vakavasti maitoallergisen lapsen äitinä...

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat