Kirjoitukset avainsanalla residence

Kuvat: Residencemagazine.se

Malttamisen vaikeus, se vaivaa juuri nyt täällä päässä. Remontoimiseen ja muuttamiseen liittyy niin paljon vaiheita, kohtia, joissa on pakko hetkeksi hengähtää ja taas paikkoja, jossa hermostuu keskeneräisyyteen niin, että on pakko jatkaa eteenpäin taas.

Elämällä uudessa kodissa oppii myös näkemään tarpeet parhaiten. Sen olen saanut taas huomata. Kun eteiseen oli kauniisti aseteltu nahkapenkki ja naulattu taulunaulat seinään, tultiinkin siihen tulokseen, että tarvitsemme lisänaulakon ja kengillekin enemmän säilytystilaa. Nyt eteinen onkin sitten minimuodonmuutoksen keskellä (ärsyttävää, etten itse osaa lainkaan porata, ja tarvitsen aina remonttimiestä näissä suunnanmuutoksissa). Näytän teille lopputuloksen kuvin, täällä nimittäin toteutui yksi monivuotinen naulakkohaave (pivot-käännöksissä on myös hyviä puolia).

Inspiraatiokansioni uumenista löytyi niin viherkasvinälkää kuin myös selkeyttä tähän eteiseen (ja kukkia!). Meillä on myös akuutti hyllypula - saatan joutua kääntymän puusepän puoleen siinä. Yritän malttaa, säästääkin täytyy välissä, ja jatkan sitten taas sisustusaskelin eteenpäin.

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen allaKuvat: Residence

Ai mitäkö mietin? Pohdin, että haluaisin asua veden värisissä huoneissa. Erisävyiset, utuiset siniset ja vihreät kiinnostavat nyt kovasti. Sävyt saisivat olla tummiakin, dramaattisia jopa, mutta toisinaan myös kepeän ja raikkaan ilmavia, sumuisen taivaan sinisiä. 

Kävin katsomassa Parhaan Elokuvan Oscarin voittaneen The Shape of Water -elokuvan, ja uskon, että se sai tämän aikaan (itse elokuva oli ennen kaikkea visuaalisesti aivan huikea!). Olen pyöritellyt Tikkurilan värilappusia, yhdistellyt, pohtinut ja tehnyt mielessäni päätöksiä. Enää puuttuu maalia vaativa asunto ja pensseli.

Kommentit (0)

Kuvat: Residence

Yksi keino pysyä järjissään uutta kotia etsiessä on haaveilu ja suunnittelu. Koska asiat tapahtuvat elämän risteyksissä toisinaan nopeastikin - yksi asuntonäyttö voi muuttaa kaiken - helpottaa kummasti, jos on jo jotain suunnitelmia ehtinyt rustaamaan paperille (omalla kohdallani olen täyttänyt jo useamman vihkon sekä Pinterest-kansion). 

Koska sellainen mahdollisuus ei taida omalla kohdallani tulla kysymykseen, ettei keittiöremonttia tarvitsisi tehdä laisinkaan, olen piirtänyt, miettinyt ja suunnitellut tulevaa keittiötämme. Olen haastatellut kumppaniani, tunnustellut omia mielihalujani ja miettinyt käytännön elämäämme. Toki jokainen asunto vaatii omanlaisensa liikkeet - puhutaan sitten pienestä erillisestä keittiöstä tai avokeittiöstä ja niin edelleen. Mutta värejä, materiaaleja, kodinkoneita, vetimiä ja muita tärkeyksiä olen mietiskellyt meille valmiiksi. 

Kokosin teille Residence-lehden sivuilta muutamia omaa silmääni miellyttäviä vaihtoehtoja. Niin kuin huomata saattaa, yläkaapittomuus kiehtoo, mutta käytäntö taitaa sanella jotakin muuta. Olen nimittäin toivoton astioiden hamstraaja, intohimoinen kattaja ja sotkuisten hyllyjen vihaaja. Marmori klassikkomateriaalina on ikuinen rakkauteni, siitä tuskin olen valmis haavelistallani luopumaan. Harmaa kaapinovien sävyssä olisi myös klassinen vaihtoehto ja valkoista ilmeikkäämpi. Samalla kaikki tietenkin riippuu ihan kaikesta - lattiasta, kohteesta, huoneen korkeudesta ja niin edelleen. Tänään on luvassa vaatimattomat kolme asuntonäyttöä, joten keep on kitchen dreaming.

Kommentit (8)


 

Kuvat: Pia Ulin / Residence

Etsimme vienosti uutta kotia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että myyn kotini, jos moni asia osuu mukavasti kohdilleen. Koska Hietalahden kodissamme on käynyt ahkerasti porukkaa, on se tyrkkinyt suunnittelemaan ja elämään myös sen mahdollisuuden mukaan, että tästä kodista on kevään korvilla siirryttävä seuraavaan.

Kun etsin uutta, tärkeimpinä kriteereinä ovat talon ikä (1940-lukua vanhempaan en kykene), hyvä henki ja v a l o. Se, että koti pimeässä Pohjolassa edes toisinaan kylpee valossa on minulle äärimmäisen tärkeää. Siitä pääsemmekin itseäni yllättäneeseen sisustussuunnitelmaan: minä nimittäin haluaisin tulevassa kodissani kulkea mahdollisimman tummissa huoneissa. 

Tumman vihreä makuuhuoneeni on yksi kotini huoneista, jossa viihdyn parhaiten. Siellä tunnelma on vaaleampia huoneita intensiivisempi, lämpimämpi, turvallisempi ja mukavalla tavalla kohtalokkaampi. Asiaa havainnollistaakseni liitän tähän teille mukaan muutaman minua kovasti inspiroineen kuvan Lotta Agatonin kotoa Tukholmasta. Kaikki kodin seinät ovat sielläkin tummat, mutta juurikin rakastamillani valkoisilla listoituksilla on saatu huonetta hengittämään kevyemmin. Koska monissa vanhoissa taloissa on vastassa vanhat lautalattiat - ja tähän mennessä ne ovat kohdallani olleet aina hyvässä kunnossa - ei haaveeni kalanruotolattiasta tammen sävyssä välttämättä vieläkään toteudu. Siksi olenkin kuumeisesti miettinyt, että mitä sitten? Valkoinen on liian valkoinen, kyyhkyn harmaa jo täällä kokeiltu, Lotan kodissa vaalean puun sävyiset lattiat viehättävät nekin kovasti omaa silmääni. 

Kuvat: Pia Ulin, Residence-lehti

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat