Kirjoitukset avainsanalla Ravintola

Punavuoren Levain on ollut syntymästään asti suosikkini, niinpä riensin oitis testaamaan myös Töölöön rantautuneen Levainin. Runebergin- ja Sammonkadun kulmaan kotiutunut bistro on kaunis kokonaisuus, pyöreistä ikkunoista voi avokadoleipää rouskutellessa tähystää aina Temppeliaukion puistoon asti. Liila ei värinä kuulu suosikkeihini, mutta yllättäen tämän Levainin seinillä sekin toimii. Tahdoit sitten aamutuimaan hyvää aamiaista tai illalla lasin viiniä, kipitä tutustumaan tähän uuteen töölöläiseen. 

Levain Töölö, Runeberginkatu 29

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tukkitorin alue kehittyy koko ajan mielenkiintoisemmaksi, ja nyt siellä on taas uusi ravintola, missä viihtyä. Tervetuloa Moko Market! Niin aamiaista, lounasta kuin drinkkejäkin tarjoileva Moko remontoi Radio Helsingin entiset tilat hurmaavan boheemiksi kokonaisuudeksi, suupalojen kyytipoikana kannattaakin inspiroitua ainakin upeista väreistä! Viime aikoina olen myös innostunut kaakeleista seinillä - ihan vaikka olohuoneessa ja niistä löytyi nättejä esimerkkejä myös täällä.

Moko Market Tukkutori, Työpajankatu 2

Kommentit (0)

Mielestäni kauneinta on, kun sisustus näyttää huolettomalta, vaikka yksityiskohtia tarkemmin tarkkailemalla huomaakin, että kaikki on harkittua - sokerikipon kirkkaansinistä raitaa myöten. Klassinen sisustus kestää aikaa, silmä ei kyllästy ja pienillä päivityksillä sitä voi muokata ja päivittää tähän päivään. Tammea, marmoria, munankuoren valkoista ja harkitusti mustaa - näitä oli käytetty Sydneyn matkan suosikkiravintolassani Billsissä. Bondi Beachillä sijaitsevassa ravintolassa maistui erinomaiselta myös ruoka, mutta sen sisustusratkaisuja olen jäänyt mieleeni pyörittelemään jopa täydellisiä uppomunia ja vesimelonijuomia pidempään. 

Onnistuneiden värivalintojen lisäksi astiat olivat kauniita - ja jälleen huolella valittuja. Tekee mieli huokaista ihastuksesta ääneen siinä kohtaa, kun huomaat teekuppisi olevan tasan samanvärinen kuin ikkunanpuitteet ja ovenkarmit. Hei ja jos olet kyllästynyt mariskooleihisi, Bills tiesi, mitä niille kannattaa tehdä! Niistä tarjoiltiin suuret jädeannokset ja tiramisukin oli livahtanut juurikin suomalaisten kaappien perukoilta löytyvään kulhoon. Reissun jälkeen kaivoin omat kulhoni esiin ja tarjosin niistä mansikoita ja marenkia. 

P.S. Miten ihanilta näyttivät hajanaiset julisteet, kortit ja maalaukset seinällä, kauniissa asetelmassa!

Bills, Bondi Beach Sydney           Kuvista kaunis kiitos matkakumppanilleni, valokuvaaja Ulla-Maija Lähteenmäelle

Kommentit (0)

Rakastan ulkona syömistä ja saan tehdä sitä jo kustantajan työnikin puolesta mukavan säännöllisesti. Hyvä ruoka vetää ravintolassa toki puoleensa, mutta pelkkä mallikelpoinen annos ei saa minua vielä varaamaan pöytää. Tarvitaan myös oikeanlaista fiilistä. Ilokseni toivotan kotikulmilleni lämpimästi tervetulleeksi uuden tulokkaan: Baskeri & Basso -ravintolan.

Nautimme työporukalla illallisen vanhassa metallipajassa Helsingin Tehtaankadulla. Ravintolan tunnelma on rento, palvelu sydämellistä, fiilis kohdillaan ja ruoka mainiota. Yksinkertaisia makuja, sopivan kokoisia annoksia, ei liian pitkää odottelua. Korkeassa tilassa on helppo hengittää ja tunnelma on sopivasti nuhjuinen sekä rosoinen - ravintolan voisi hyvin siirtää kujalle Pariisiin. Visualisti kiitteli eripari kukkalautasista ja kauniista, hillityn punaisella kuvioiduista kangasserveteistä. 

Suosittelen kokeilemaan - varatkaa pöytä hyvissä ajoin (itse sain kolmen hengen seurueelle pöydän viikon päähän, kun olin päivän ja kellonajan suhteen joustava).

Baskeri & Basso, Tehtaankatu 27

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat