Kirjoitukset avainsanalla väri

Niin vaatteissa kuin sisustuksessa, tummanruskea on ollut minulle vaikea pala. Se ei jostain syystä ole tuntunut omalta, vaan jotenkin haljulta ja tylsältä. Aloitin siedätyksen ostamalla MUJI:n ja Artekin yhteistyössä tekemän jakkaran ruskealla kannella jo reilu vuosi sitten - mutta päädyin ostamaan seeprakuvioidun pehmusteen peittämään sen kaiken, mikä jakkarassa on ruskeaa. Kyseinen tapahtumasarja kuvaa hyvin ongelmallista suhtautumistani tummanruskeaan. Kunnes...

Tilasin tummanruskean marmorin kampauspöytääni. Marmorikansi mustana tuntui liian skarpilta - halusin lopputuloksesta pehmeämmän ja mustavalkoista yhdistelmää omaperäisemmän. Ruskea marmori sopii paikkaan täydellisesti. Isä toi minulle uutta ruokapöytää odottamaan kaksi Calligariksen metallijalkaista tuolia - tummanruskeilla pehmusteilla. Käsinkudottujen antiikkimattojen rinnalla tuolit ovat kuin tänne hankitut. Kuin manifestoidakseni ruskean tulemista elämääni, hankin kevyen pellavapäiväpeiton H&M Homen mallistosta, syvän suklaanruskeana tottakai. 

Päälleni puen edelleen ennemmin mustaa ja harmaata, mutta vannomatta paras. 

Onko teillä inhokkisävyjä, joille voisitte kuvitella antavanne mahdollisuuden? 

Kommentit (3)

Merja
1/3 | 

On, ruskea, vihreä ja oranssi. Paitsi, että oranssi sai juuri tilausuutensa uudessa Pentikin Hortesia pöytäliinassa ja uusissa musta-valko-oransseissa tyynynpäällisissä, myöskin Pentikiltä. Katsotaan kauanko kestän katsella niitä.

Manna
3/3 | 

Heh, Oranssi on ollut ehdoton inhokkivärini...kunnes: Nyt edesmenneen rakkaan mummoni kodissa oli oranssisohva ja kaikenlaisia oransseja lasi sekä keramiikka esineitä, taidetta ja designia sopivana sekoituksena, viihdyin mummon kodissa aina, tietysti tärkein oli kodin sydän, itse mummo mutta kauniit mielenkiintoiset tavarat toivat jotakin särmää mukaan.
Mummoni poismenon jälkeen perin paljon asioita, ja olen 3vuoden aikana huomannut tuovani kotiin ja vaatteisiini paljon oranssia, minulla on makuuhuoneessa oranssit samettityynynpäälliset ja Artekin zebra tyynyt:). Näin se vaan menee että joskus yllättyy itsekin siitä miten oma mieli voi muuttua!.
Tulipas pitkä sepustus, yllättävää sekin;D

Tuossa kuvassa missä tuo tuoli, niin mikä on seinän väri? (Aivan upea!).

Kiitos kauniista Blogistasi!.

Yt:Manna

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kotimme suurin huone on sali, johon iso osa elämästämme ja arjestamme sijoittuu. Siellä paitsi syömme, makoilemme sohvalla, juttelemme, pelaamme, pohdimme elämän syviä syntyjä. Huoneen kruunu on kaakeliuuni, joka seistä tönöttää yhdessä nurkista ja varastaa eittämättä huomion koko tilassa. Näin käytännön elämässä olemme myös saaneet huomata, että sen suuruuden ja koreuden rinnalla esimerkiksi aika moni huonekalu näyttää lähinnä hupaisalta (etsimme parhaillaan nojatuolia, joka toimisi uunin kanssa yhteen).

Koska uunin rooli on suuri, valitsin salin seinien sävyn myös sitä kunnioittaen. Itseäni kiehtovat niin kutsutut epävärit, sävyt joista ei ihan osaa sanoa, mitä ne tarkalleen ovat (paitsi että ne ovat hurmaavia). Uunista löytyy sinistä - tosin heleämpänä kuin seinillämme. Seinien siniharmaa näyttää toisinaan aivan siniseltä, joskus se on harmaa, toisinaan vihreä - ota siitä nyt sitten selvää. Mutta kaunis se on, tunnelmallinen, turvallinen ja kotoisa - sekä rohkeasti aika syvä sävy. Viihdymme sen kanssa enemmän kuin hyvin ja tämän värin osuminen oikeaan jännitti myös eniten, jahka tila on niin suuri ja meidän elämälle tärkeä.  

Sävy on Tikkurilan sävykartasta koodilla L493.

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat