Rohkeana tyttönä päätin kokata hernesosekeittoa, vaikka olen ajatuksissani pitänyt ruokaa vaivalloisena. Päinvastoin oli, tämä resepti on kevyt ja helppo! Itse käytin tuoreita herneitä, mutta kokkiystäväni kehotti ensi kerralla turvautumaan pakasteisiin - tulee mausta kuulemma näin vieläkin parempi ja intensiivisempi. Helppo ja kevyt resepti ohessa, jota itse kohensin vielä reilulla kourallisella minttua - maistui taivaalta! Söin kattilasta ensin lämpimänä, seuraavana päivänä kylmänä - en osaa päättää, kumpi oli parempaa.

 

Hernesosekeitto mintulla 

 

1 salottisipuli pilkottuna

600 g herneitä (tuore tai pakaste)

5 dl hyvää kasvislientä (älä säästele tässä, vaikuttaa makuun olennaisesti)

0,5 dl kaurakermaa

kourallinen minttua

2 tl piparjuuritahnaa

suolaa ja mustapippuria

oliiviöljyä kuullotukseen

 

1. Kuullota sipuli kattilassa öljyssä, lisää herneet ja pyörittele hetki. Kaada päälle kasvisliemi, lisää minttu, piparjuuritahna ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä poristen viisi minuuttia. 

2. Lisää kaurakerma ja surauta hienoksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää halutessa kaurakermaa, jos haluat sopasta juoksevampaa. Koristele halutessa tuoreella yrtillä, itse lusikoin sopan kanssa persiljaa, koska sitä löytyi ruukusta keittiöstäni.

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 35-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat