Kirjoitukset avainsanalla Ikea

Minulta oli mennyt vallan ohi syksyn yhteistyö ruotsalaisen keraamikko Per B Sundbergin ja Ikean välillä. Etsiessäni jotakin arkista (varmaankin valkoisia kynttilöitä tai valkoisia servettejä), törmäsin outoihin keramiikkaesineisiin ja hurmaannuin täysin. 

Ennakkoluulottomia, hassuja, outoja ja juuri siksi tavattoman kauniita! Vantaan Ikeasta en löytänyt kuin muutamia malliston esineitä (ostin kummallisen kalakynttilänjalan ja pienen vaasin), mutta kaikki jotka tulivat vastaan puhuttelivat. Veikkaan, ettei mallisto todella ole ollut ainakaan meillä Suomessa hitti outoutensa vuoksi, mutta on silti kiva, että Ikean kaltainen jätti heittäytyy moisiin taideprojekteihin. Tykkään! 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen sisustajana elänyt brittiläisen maalaiskartanovaiheen, ja se se vasta oli ruusuista se (ruutuja, niitä rakastin silloin myös). Tuohon ajankohtaan ajoittui myös kodin osto Vanhasta Porvoosta, 1800-luvun leipomosta, jonne ruusut ja ruudut istuivat toki paremmin kuin hyvin. Sittemmin yhteinen elämä ruusujen kanssa on ollut vaitonaisempaa, kunnes...

Ikean syksy on nyt näin ruusuinen ja vahva, ja se saa myös minut miettimään elämääni ruusujen kanssa aivan uudelleen. Jotenkin väsyin koko asiaan niin, etten ole ostanut niitä edes maljakkoon, mutta ehkä syksyn kunniaksi voisin antaa niille uuden mahdollisuuden. Klassikkokuosista on kuitenkin kyse ja rohkea yhdistää sen oikeastaan melkein mihin tahansa (esimerkiksi raidat toimivat hyvin ja... niin ne ruudut).

Kuvat: Ikea

Kommentit (0)

Jos Matrin rottinkisängynpäädyn hinta huimaa, niin Ikealta on ilmestynyt huokeampi vaihtoehto. Ja niin kauniskin vielä! 

Hjärtelig-sängynpääty 59 e / kpl

Kommentit (0)

Ikean ja Hayn Ypperlig-yhteistyömallisto viime syksyltä oli onnistunut ja itsekin kotiutin ihanuuksia, joita en ensin varsinaisesti tarvinnut (mutta sitten palavasti halusin). Nyt kirjastossa palvelee malliston musta metallinen lehtiteline ja kynttilänjalka. Mahtavia olivat myösHayn stailaamat Ikea-kassit (joita olisi p i t ä n y t ostaa enemmän).

Opiskelin tanskalaisen Elle Interiörin sivuilta että tuleva yhteistyömallisto tehdään muun muassa hurmaavista valaisimistaan ja sisustutavaroistaan tunnetun Tom Dixonin kanssa. Sisustusbrändiä luotsaa tunisialainen liki kuusikymppinen Tom Dixon, joka on nero, mitä tulee paitsi oivaltaviin, hauskoihin, mutta samalla tyylikkäisiin kalusteisiin sekä sisustusesineisiin. Itselläni palaa parhaillaan tätä juttua kirjoittaessakin tuikku Tom Dixonin messinkisessä lyhdyssä - se on muuten yksi kotini suosikkiesineistäni.

Kuva: Tom Dixon

Lienee siis selvää, että innolla odotan myös Ikean yhteistyömallistoa herran kanssa, joka lanseerataan helmikuussa 2018.

Kuvat: Elle Interiör / Ikea

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat