Kirjoitukset avainsanalla Ikea

Kyllä, se on tullut vastaan oikealta ja vasemmalta - ja silti, se ei vaan vieläkään kyllästytä. Ikean rottinkikaappi muutti meille, kun lasten lelut ja askarteluvälineet kaipasivat lisää tilaa.

Ihastelen kaappia edelleen päivittäin. Se on todella kaunis, rottinki heijastelee valoa viehkosti ja vaikka kaappi on verrattain suuri, se onnistuu näyttämään sulavalta näillä sijoillaan. Kaiken kaikkiaan nappivalinta olohuoneeseemme. Kiitos ruotsalaiset, kiitos Ikea (ja reipas minä, joka kokosin kaapin aivan yksin). 

Rottinkikaappi, 349 e, Ikea

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elämäni on juuri nyt aika hurlumhei (lue: uusi, maailman mielenkiintoisin työ) ja olen hellinyt itseäni ja mieltäni kaikissa niissä kohdissa, joissa se on mahdollista. Huomaan, että ajatukseni hakeutuvat väkisinkin kaikkeen hyvin pehmeään - myös sisustuksen puolella.

Meillä pääsi käymään klassinen tilanne, että yhden tilan sisustaminen vähän jäi, kun remontista oli jokseenkin toivuttu. Nyt otin sen asiakseni, ja saliinkin hankitaan taas jotain uutta. Listalla on paitsi olohuoneen pöytä, mutta myös lisää säilytystilaa lasten tavaroille. Ikean rottinkikaappi tulee vastaan oikealla ja vasemmalla - silti en edelleenkään ole kyllästynyt. Sanoisin, että silloin huonekalussa on klassikon ainesta. Pariisin Operan tuoksuiset suitsutkkeet loppuivat juuri (katastrofi). Niidenkin tuoksu on - yllätys yllätys - hyvin lempeä ja pehmeä, sopivasti salaperäinen myös. Nojatuoli puuttuu niin ikään edelleen (alan säästämään) ja taidettakin tarvittaisiin lisää (säästän lisää). Aloitan siitä, josta juuri nyt voin, pehmeä paikka kerrallaan.

 

1. Kultakello-valaisin, 569 e, Artek

2. Rottinkikaappi, 349 e, Ikea

3. Astier & Villatten Pariisin Oopperan tuoksuiset suitsukkeet, 40 e, Proloque Shop

4. &Tradition Little Petra -nojatuoli 4223 e, Finnish Design Shop

Kommentit (0)

Minulta oli mennyt vallan ohi syksyn yhteistyö ruotsalaisen keraamikko Per B Sundbergin ja Ikean välillä. Etsiessäni jotakin arkista (varmaankin valkoisia kynttilöitä tai valkoisia servettejä), törmäsin outoihin keramiikkaesineisiin ja hurmaannuin täysin. 

Ennakkoluulottomia, hassuja, outoja ja juuri siksi tavattoman kauniita! Vantaan Ikeasta en löytänyt kuin muutamia malliston esineitä (ostin kummallisen kalakynttilänjalan ja pienen vaasin), mutta kaikki jotka tulivat vastaan puhuttelivat. Veikkaan, ettei mallisto todella ole ollut ainakaan meillä Suomessa hitti outoutensa vuoksi, mutta on silti kiva, että Ikean kaltainen jätti heittäytyy moisiin taideprojekteihin. Tykkään! 

 

 

Kommentit (0)

Olen sisustajana elänyt brittiläisen maalaiskartanovaiheen, ja se se vasta oli ruusuista se (ruutuja, niitä rakastin silloin myös). Tuohon ajankohtaan ajoittui myös kodin osto Vanhasta Porvoosta, 1800-luvun leipomosta, jonne ruusut ja ruudut istuivat toki paremmin kuin hyvin. Sittemmin yhteinen elämä ruusujen kanssa on ollut vaitonaisempaa, kunnes...

Ikean syksy on nyt näin ruusuinen ja vahva, ja se saa myös minut miettimään elämääni ruusujen kanssa aivan uudelleen. Jotenkin väsyin koko asiaan niin, etten ole ostanut niitä edes maljakkoon, mutta ehkä syksyn kunniaksi voisin antaa niille uuden mahdollisuuden. Klassikkokuosista on kuitenkin kyse ja rohkea yhdistää sen oikeastaan melkein mihin tahansa (esimerkiksi raidat toimivat hyvin ja... niin ne ruudut).

Kuvat: Ikea

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat