
Omassa työssäni kustantajana yksi koukuttavimmista ja parhaista puolista on se, että maailmani laajenee - oikeastaan vähän koko ajan. Uusien, inspiroivien ihmisten ja projektien kanssa työskennellessä omatkin silmät alkavat nähdä aina vaan lisää mielenkiintoista ja kaunista. Ja nyt käännän teidänkin katseet hampurilaiseen.
Teemme ensi syksyksi kaunista ja herkullista kirjaa yhdessä ihanan Manuela Boscon kanssa ja ajattelin jakaa teille makupalana yhden tämän hetken omista mieliresepteistäni tulevasta kirjasta. Pyrin itse syömään terveellisesti, mutta samaan aikaan olen toivoton herkuttelija. Siksi olenkin hyvin innostunut resepteistä, joissa voin yhdistää nämä kaksi asiaa.
Tämän viikon kuvauksissa iskin hampaani tähän hampurilaiskaunottareen - herkkuun ilman lihaa ja gluteiinia. "Sämpylä" on paahdettua sientä ja perusmajoneesin sijaan välissä on kastike, joka saatteli ainakin itseni leijumaan ruokataivaaseen.
Hyvää ja onnellista hampurilaisviikonloppua itse kullekin!
Onnellisen hampurilainen
resepti kahdelle
4 portobello-sientä
pala kurkkua
1 dl ituja
salaatinlehtiä
kourallinen pinaattia
0,5 suolakurkkua
Punajuurihummus:
1 prk valkoisia papuja
1 etikkapunajuuri purkista
1 sitruunan mehu
0,5 tl tahinia
suolaa maun mukaan
Nokkos-cashew-kastike:
2 dl cashew-pähkinöitä (yön yli vedessä lionneina)
1 sitruunan mehu
1 tl valkoviinietikkaa
1 rkl kuivattua nokkosta
nippu persiljaa
2 vartta kevätsipulia
1 rkl seesaminsiemeniä
1 taateli
suolaa maun mukaan
tilkka vettä tarvittaessa
1. Laita portobello-sienet uuniin paahtumaan 100 asteeseen noin pariksi tunniksi.
2. Valmista sillä välin kastikkeet: Laita punajuurihummuksen ainekset blenderiin, surauta sileäksi (muista liottaa pähkinöitä vedessä yön yli!)
3. Laita Nokkos-kastikkeen ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi.
4. Kun sienet ovat paahtuneet, täytä ne haluamillasi vihanneksilla ja lisää väliin kastikkeita. Nauti!