Kirjoitukset avainsanalla mikkeli

Vähintään kerran kesässä kurvaamme Tertin kartanoon lounaspöydän ääreen. Vieraillessamme Mikkelin Asuntomessuilla päätimme jäädä kartanoon yöksi ja näin pääsimme nauttimaan myös paikan tunnelmasta ilta-aikaan sekä maittavasta aamiaisesta.

Itseäni paikassa viehättää se, että vanhasta on pidetty tyylillä huolta ja pitopöydän tarjoilut ovat aivan omaa luokkaansa. Niin aamiais- kuin lounaspöydästä löytyy todella paljon paikan päällä tehtyjä herkkuja, villiyrttejä on käytetty runsaasti ja esimerkiksi fasaanipaisti tai kartanon vanhalla juurella leivottu näkkileipä ovat jotakin aivan ainutlaatuista (ostan näkkäriä aina mukaan puodista kotiin viemisiksi). Hillot, pikkelsit ja mehut ovat myös paikan päällä tehtyjä - ja ihania. Tunnelma on puoli ruokaa, klassista musiikkia kuunnellessa, kartanon salissa istuessa voi tehdä samalla aikamatkan. Suosittelen!

Tertin kartano, Kuopiontie, 50350 Mikkeli
 

Kommentit (1)

Ex-työntekijä
1/1 | 

Ei mehut kyllä ainakaan ole itse tehtyjä. Helposti niihin saa vain oman etiketin liimattua. Samoin hyytelöt, myslit, pikkelsit ja muut myytävissä olevat ruokatuotteet tulevat valmiina. Myös kovasti kehutun hotellin huoneissa on kosteusvaurioita, joten herkistyneen ei kannata sinne matkata yöksi. Kartanon kesäpöytä kyllä kannattaa käydä kokeilemassa, kallishan se on, mutta sen arvoinen. Kahvilan valmisruoista kannattaa sen sijaan pysyä kaukana ja suunnata mielummin sinne kartanolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Reissaamisessa Suomen kolkkiin yksi kivoimmista asioista on se, kun voi nauttia lounaan, teen tai leivoksen jossakin paikassa, joka on enemmän kuin vessareissu ja nälän tilkitsemistä. Itse vierailin ensimmäistä kertaa Mikkelin lähettyvillä olevassa Tertin kartanossa viime viikolla, jota suosittelenkin kertakokeilun perusteella kaikille Itä-Suomen suunnalla matkaaville. Lounas oli oikein hyvä - seisova pöytä, jossa oli kekseliäitä ja maistuvia salaatteja, hyvää keittoa (taisi tällä kertaa olla mustajuuresta) ja hyviä leipiä - kokeilkaa ainakin paikan omaa näkkileipää!

Tertin kartanon puodista ostin kotiin viemisiksi juurikin sitä näkkileipää ja vorsmakkia purkissa (jonka ostin painostuksen alla, todella hyväksi, kun sitä kehuttiin). Joimme lounaan jälkeen teetä ulkona, kauniissa miljöössä, ihania vanhoja rakennuksia ihaillen. Kävimme myös nauttimassa paikan ranskalaistyyppisestä puutarhasta, joka oli istutettu vanhojen muurien sisään. Mikkelin alueella on muitakin kartanoita - esimerkiksi Kenkävero - mutta pisimmän korren niin ruuan kuin tunnelman osalta vie kyllä ehdottomasti Tertin kartano.

Tertin kartano ja puoti on avoinna päivittäin 10-18. Lounasta tarjoillaan maanantaista lauantaihin 11-16 ja sunnuntaisin kartanolla tarjoillaan brunssi 11-16. Lounaan hinta on 19,90 e

Kommentit (2)

Kasikari
1/2 | 

Blogisi ansiosta poikkesimme ystäväporukan kanssa Tertin kartanoon kahville oopperareissumme paluumatkalla. Kukkaiskakku ja kartanon leivät maistui kahvin kera. Puodista löytyi kynttilät ja tuliaisoluet kotiin vietäväksi.
Kiitos vinkistä Heli.

Miwvaan
2/2 | 

Sinulla on väärää tietoa noista lounaan ajoista. Kannattaisi tarkistaa ja päivittää

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat