Kirjoitukset avainsanalla Helsinki

Kävin eilen inspiroitumassa Creannon (myyvät Kvänumin tuotteita) ja Zarron upeassa Apt 12 -asunnossa Punavuoressa, 1860-rakennetussa hurmaavassa talovanhuksessa. Kahden brändin yhteisessä kodissa pääsee todella kokemaan, näkemään ja tuntemaan yritysten valikoimaan kuuluvien huonekalujen ja sisustusesineiden tunnun - ja elämään hetken niiden keskellä. Olin enemmän kuin vaikuttunut! Näin remontin viime metreillä on hyvä saada ideoita, että mitä sitten voisi taas seuraavassa remontissa toteuttaa (vaarallista - ja ajatuksena tällä hetkellä, noh, aika kuluttava).

Asunnon sisustussuunnittelusta on vastannut todellinen hyvän maun kaksikko Minna ja Rene Granström, jotka yhdessä vastaavat Kvänumin myynnistä Suomessa (hei, miten style idea on tehdä meikinpesupaikka makuuhuoneen yhteyteen brittiläisittäin!?). Tilaan ja sen tuotteisiin pääsee tutustumaan varaamalla ajan etukäteen - suosittelen, jos sisustushankinnat tai vaikkapa keittiö- tai vaatehuoneremontti kummittelevat mielessä. Asuntoa voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiin, sekin onnistuu Creannon kautta. 

Loistokasta viikonloppua ystävät!

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vietimme lasten kera Helsinki-päivää. Ensin typyn kanssa kahville jalkapallotreenien aikaan ja sitten pojan kanssa sushibuffan kautta museoon typyn ollessa ystävien syntymäpäivillä. Tänään oli vuorossa Designmuseon näyttely Helsingissä arkkitehti ja muotoilija Josef Frankin tuotannosta. 

Näyttelyssä oli kuosien runsautta, kaunis kokoelma Frankin kalusteita ja myös itselleni tuntemattomampia arkkitehtonisia saavutuksia miehen uran varrelta. Pienoismallit mielikuvituksellisista taloista ja myös ne talot, jotka pääsivät ideoista toteutukseen asti tekivät meihin molempiin vaikutuksen. Pidin myös hurjasti näyttelyn varrelle kootuista Frankin ajatuksista. Hänkin on sisustustrendien mukaan sisustettuja tiloja vasten ajattelija, mies puhuu sisustaessakin kerrostumista, vuosien tuomasta syvyydestä. 

Lasten kanssa käymme museoissa säännöllisesti - myös silloin, kun näyttelyt eivät varsinaisesti ole lapsille ajateltu. He poimivat omat mielenkiinnon kohteensa, saattavat tarttua aivan muihin seikkoihin kuin itse - se tekee heidän kanssaan museoinnista aivan erityistä. Suosittelen Frankin elämäntyöhön keskittyvää näyttelyä meille kaikille sisustajille. Ajatuksia ja inspiraatiota hetättävä kokonaisuus!

Josef Frank, Helsingin Designmuseossa aina 17.3.2019 asti

Kommentit (0)

Punavuoren Levain on ollut syntymästään asti suosikkini, niinpä riensin oitis testaamaan myös Töölöön rantautuneen Levainin. Runebergin- ja Sammonkadun kulmaan kotiutunut bistro on kaunis kokonaisuus, pyöreistä ikkunoista voi avokadoleipää rouskutellessa tähystää aina Temppeliaukion puistoon asti. Liila ei värinä kuulu suosikkeihini, mutta yllättäen tämän Levainin seinillä sekin toimii. Tahdoit sitten aamutuimaan hyvää aamiaista tai illalla lasin viiniä, kipitä tutustumaan tähän uuteen töölöläiseen. 

Levain Töölö, Runeberginkatu 29

Kommentit (0)

Toisinaan, kun haluan kotikaupungissani harjoittaa eskapismia, menen Talvipuutarhaan samoilemaan. Näin kesällä myös vanhan kasvihuoneem edustalta aukeava puutarha on henkeäsalpaavan kaunis. Juuri näin juhannuksen alla kukkivat pionit, ne olivat räjähtäneet auki viime päivien lempeän lämmön voimasta. Siinä niiden tuoksussa istahdin hetken ja mietin tätä elämää ja sen olemusta. 

Luin joskus ajatuksen, jossa puhuttiin niistä kuuluista kukista ja mehiläisistä. Se meni suunnilleen näin: Kun kukka on aloittelemassa kukkimistaan, ei se mieti mehiläisiä. Se vain räjähtää kukkimaan koko voimallaam ja kas, niin se mehiläinen tulee. 

Ihanaa juhannusta ystävät!

 

Talvipuutarha, Hammarskjöldintie 1, Helsinki

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat