Kirjoitukset avainsanalla brunssi

Olen vähän väsynyt notkuviin brunssipöytiin, joista ei jaksa kauhoa lautaselleen läheskään kaikkea sitä hyvää, mitä haluaisi. Sen sijaan, on kiva tilata listalta juurikin se, mitä haluaa syödä. Tulee syötyä sopivasti. Siksi olen erityisen onnellinen Levainin kaltaisista helsinkiläistulokkaista, jotka paitsi maistuvat myös näyttävät hyvältä (miten kiva tummanvihreä oikeastaan onkaan ja ryijyt?!).

Olen nyt testannut brunssin kahdesti ja lounaan kerran, molemmat ovat erinomaisia. Paikka tarjoilee iltaisin myös viiniä, juustoja ja muuta pikkupurtavaa - ja sitä brunssiakin tarjoillaan lauantaisin aina neljään asti - jos haluaa vaikka nukkua pidempään. Niin ja mukaan kotiin kannattaa ostaa paikan hapanjuureen leivottua leipää, joka muuttaa käsityksesi siitä, miten ihanaa leipä voi olla. Ainoa miinus on, ettei Levain ole auki sunnuntaisin (miksi ihmeessä ei - luvattuna brunssipäivänä?!).

Levain, Kankurinkatu 6

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Reissaamisessa Suomen kolkkiin yksi kivoimmista asioista on se, kun voi nauttia lounaan, teen tai leivoksen jossakin paikassa, joka on enemmän kuin vessareissu ja nälän tilkitsemistä. Itse vierailin ensimmäistä kertaa Mikkelin lähettyvillä olevassa Tertin kartanossa viime viikolla, jota suosittelenkin kertakokeilun perusteella kaikille Itä-Suomen suunnalla matkaaville. Lounas oli oikein hyvä - seisova pöytä, jossa oli kekseliäitä ja maistuvia salaatteja, hyvää keittoa (taisi tällä kertaa olla mustajuuresta) ja hyviä leipiä - kokeilkaa ainakin paikan omaa näkkileipää!

Tertin kartanon puodista ostin kotiin viemisiksi juurikin sitä näkkileipää ja vorsmakkia purkissa (jonka ostin painostuksen alla, todella hyväksi, kun sitä kehuttiin). Joimme lounaan jälkeen teetä ulkona, kauniissa miljöössä, ihania vanhoja rakennuksia ihaillen. Kävimme myös nauttimassa paikan ranskalaistyyppisestä puutarhasta, joka oli istutettu vanhojen muurien sisään. Mikkelin alueella on muitakin kartanoita - esimerkiksi Kenkävero - mutta pisimmän korren niin ruuan kuin tunnelman osalta vie kyllä ehdottomasti Tertin kartano.

Tertin kartano ja puoti on avoinna päivittäin 10-18. Lounasta tarjoillaan maanantaista lauantaihin 11-16 ja sunnuntaisin kartanolla tarjoillaan brunssi 11-16. Lounaan hinta on 19,90 e

Kommentit (2)

Kasikari
1/2 | 

Blogisi ansiosta poikkesimme ystäväporukan kanssa Tertin kartanoon kahville oopperareissumme paluumatkalla. Kukkaiskakku ja kartanon leivät maistui kahvin kera. Puodista löytyi kynttilät ja tuliaisoluet kotiin vietäväksi.
Kiitos vinkistä Heli.

Miwvaan
2/2 | 

Sinulla on väärää tietoa noista lounaan ajoista. Kannattaisi tarkistaa ja päivittää

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat