Kirjoitukset avainsanalla Joulu

Joululoma jatkuu niistellessä, kun piparikaulinta ei enää tarvittu, vaan kaikki joulupuuhat olivat hoidetut, alkoi nenä niiskuttaa. Levon paikka. 

Vierumäen ladut olisivat houkutelleet pitkillekin lenkeille, tyydyin vain kokeilemaan luistoa. Ihanaa oli silti, rauhallisesti ottaen ja perheen seurasta nautiskellen.

Tapaninpäivän kunniaksi palasimme Helsinkiin. Tänään testasimme Kaivopuiston pulkkamäen, taivas painui vaalenpunaisena mailleen ja hämärissä laskimme viimeiset liu’ut. Tuntuu hyvältä jatkaa lomalla, jatkaa kotia valmiimmaksi ja viimeistellä suklaarasia tyhjemmäksi - pala kerrallaan. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sain maistiaisiksi pari pulloa Blossan vuosikertaglögiä - joka on muuten oman jouluillalliseni must-alkujuoma joulu joulun jälkeen. Tänä vuonna glögissä on raikkaat maut - Välimeren sitrusta, rosmariinia ja basilikaa muun muassa. Glögi on valkoviinipohjainen ja raikkautensa sekä kepeytensä ansiosta sitä voi nauttia myös kylmänä - yllättävä tapa!

Olen maistanut juomaa nyt sekä lämmitettynä, että jääkaappikylmänä alkujuoman tapaan - ja glögi maistuu yllättävän erilaiselta! Sitruunaisuus valtaa suun viileänä versiona, lämmin maistuu perinteisemmin joululta. 

Jos innostut vääntämään glögidrinkkejä - kokeile myös niin, että miksaat puolet glögiä, puolet vettä kuplilla - mukaan pari jääpalaa ja vaikka basilikan lehti. Maistuu niinkin! Myös samassa suhteessa kuohuviinin kanssa sitruunainen glögi toimii vaikkapa uuden vuoden juhlassa.

Blossa 18, löytyy Alkosta

 

Kommentit (0)
Aina Pellingin kalanhakureissulta, konvehtiähkyyn, loputtomiin loikoiluhetkiin uudella sohvalla ja Crown-maratoniin. Joulun pyhiä on vaikea lavastaa tavalliseen sunnuntaihin. Pyjamassa haahuilu tuntuu paljon luvallisemmalta, kun tietää, että koko muukin maailma lepää juuri samaan aikaan. Siksi aina, poikkeuksetta joulun jälkeen iskee haikeus, odotetut lekottelupäivät ovat menneet, ja ne ovat jälleen olleet niin ihania.

Pukki toi tällä kertaa koko perheelle jotakin t o d e l l a yhteistä, eli sohvan, joka etsii vielä paikkaansa kirjastossa. Sijoittelupohdinnoista ja uudesta olohuoneen aarteesta pian lisää. Siihen asti, ihania välipäiviä!

Kommentit (6)

Meidän joulu alkaa aatonaattona, kun ajamme Pellinkiin Porvoon saaristoon. Sieltä saa parhaan lämminsavulohen (kyllä, se on niin ylivertaista, että reissu saaristoon on sen väärti). Tänä vuonna sää oli kuulas, sateinen toisinaan - taivas oli niin kaunis, että sitä katsellessa huokaili väkisin syvään. Lapset sanoivat tänäkin vuonna samaa: "onhan tullut autossa istuttua". Peppu rentoutui vanhassa kaupungissa marenkia mutustellessa.

Juuri nyt istun uudessa silkkipyjamassa, jonka sain joululahjaksi itseltäni. Se on niin nätti, että istun se ylläni myös tänään Tampereella illallispöytään (uskon siihen sopivan joulunpunaisen huulipunan). Tämän vuoden joulu on pakottanut minut pysähtymään, opettanut samalla. Jossakin kohtaa on tehnyt niin paljon, että mieli ja keho ovat uurastuksesta raskaat. Äsken peilatessa päätin, että tässä pyjamassa kehtaan istua palaverissakin - palaan siis töihin tammikuussa paitsi rentoutuneena myös rennompana.

Joulusuukkoja armaat!

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat