Vähintään kerran kesässä kurvaamme Tertin kartanoon lounaspöydän ääreen. Vieraillessamme Mikkelin Asuntomessuilla päätimme jäädä kartanoon yöksi ja näin pääsimme nauttimaan myös paikan tunnelmasta ilta-aikaan sekä maittavasta aamiaisesta.

Itseäni paikassa viehättää se, että vanhasta on pidetty tyylillä huolta ja pitopöydän tarjoilut ovat aivan omaa luokkaansa. Niin aamiais- kuin lounaspöydästä löytyy todella paljon paikan päällä tehtyjä herkkuja, villiyrttejä on käytetty runsaasti ja esimerkiksi fasaanipaisti tai kartanon vanhalla juurella leivottu näkkileipä ovat jotakin aivan ainutlaatuista (ostan näkkäriä aina mukaan puodista kotiin viemisiksi). Hillot, pikkelsit ja mehut ovat myös paikan päällä tehtyjä - ja ihania. Tunnelma on puoli ruokaa, klassista musiikkia kuunnellessa, kartanon salissa istuessa voi tehdä samalla aikamatkan. Suosittelen!

Tertin kartano, Kuopiontie, 50350 Mikkeli
 

Kommentit (1)

Ex-työntekijä
2/1 | 

Ei mehut kyllä ainakaan ole itse tehtyjä. Helposti niihin saa vain oman etiketin liimattua. Samoin hyytelöt, myslit, pikkelsit ja muut myytävissä olevat ruokatuotteet tulevat valmiina. Myös kovasti kehutun hotellin huoneissa on kosteusvaurioita, joten herkistyneen ei kannata sinne matkata yöksi. Kartanon kesäpöytä kyllä kannattaa käydä kokeilemassa, kallishan se on, mutta sen arvoinen. Kahvilan valmisruoista kannattaa sen sijaan pysyä kaukana ja suunnata mielummin sinne kartanolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla