Kirjoitukset avainsanalla domus classica

Tehty yhteistyössä Domus Classican kanssa

Me olemme muuttaneet, kyllä. Tämähän ei silti tarkoita, että olisimme vielä kokanneet yhtään ateriaa (ei, liesi saadaan käyttöön tänään), lasten pettymykseksi vielä yhtäkään satsia pipareita ei myöskään ole leivottu (olen luvannut, että ryhdymme sunnuntaina toimeen). 

Ostamassani asunnossa sähkötöitä olisi voinut tehdä raskaassa sarjassa, mutta budjetti- ja aikataulusyistä päädyimme tekemään välttämättömän - mutta äärimmäisen kauniisti. Pistorasioiden määrä nelinkertaistettiin (rakastan valaisimia ja vihaan, jos rasioiden äärelle on liian pitkä matka). Myös kaikki katkaisimet vaihdettiin ja keittiön sekä remontin myötä synnytetyn makuuhuoneen sähköt tehtiin alusta asti uudelleen. 

Ostin kaikki sähkötarvikkeet johdoista pisto- ja jakorasioihin Domus Classicalta, esteetikon rautakaupasta. Koska asunnossa on vanhaan tyyliin paljon pintavetoja, tuli jäljestä kangasjohtojen ja posliinisten katkaisimien avulla kauniimpaa. Valitsin valkoiset katkaisimet ja pistorasiat. Keittiön välitilaan ja lasten kammariin asennetaan mustat pistorasiat ja jakorasiat. Yllättävän suuri merkitys on sillä, valitseeko mustaa tahi valkoista - mustalla voi tehdä oikeassa kohdassa hyvällä tavalla vaikutuksen. Valkoinen on taas valintana klassisempi. 

Itse päädyin posliinisiin katkaisimiin. Hieman selkeälinjaisemmat bakeliittikatkaisijat ovat kauniita nekin, mutta oikein vanhaan huoneistoon istuu omasta mielestäni posliini vieläkin paremmin. Kaikki pintavedot toteutettiin (tai itse asiassa sähkömies toteuttaa parhaillaan viimeisiä vetoja) kangasjohdolla ja posliinisilla johdonohjaimilla. Hieman on näpräämistä, mutta kaunista tulee. 

Posliinisten ja bakeliittisten sähkötarvikkeiden hinta on noin 20 eurosta ylöspäin. Edullisemmaksi tulevat muoviset toki, mutta jälki on aivan eri. Eritoten, kun puhutaan vanhoista huoneistoista, voi pienillä yksityiskohdilla luoda viimeistellyn ja kauniin ilmeen - vanhaa kunnioittaen. 

Valoa kansalle! Ilokseni löysin naapuritalosta kristallikruunun putsauspalvelun - sitä kun ei kertakaikkiaan voi noine pinttyneine pölyineen enää kattoon ripustaa. Jahka sekin saadaan kuntoon, alkaa meillä valon juhla. 

Käy katsomassa lisää tietoa sähkötuotteista www.domusclassica.fi tai vieraile liikkeessä Erottajankatu 11

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olisitteko uskoneet kuulevanne minulta nämä sanat, myös rautakaupassa käyminen voi olla varsin inspiroivaa!? Kun urakoitsija soitti työmaalta, että hormiin tarvittaisiin luukku, ja tiesin, ettei mikä tahansa muovinen kelpaisi, ratikoin saman tien luottorautakauppani pakeille. Domus Classican valikoimasta olen koteihini hankkinut myös muun muassa kangasjohdot ja posliiniset valokatkaisimet - joita käytetään muuten enemmän kuin lempiparia lenkkareita konsanaan. Esimerkiksi valokatkaisinta kosketetaan parhaimmillaan kymmeniä kertoja päivässä - sillä on todella väliä, miltä se sormenpäihin tuntuu ja miltä se seinässä näyttää. 

Samalla kun löytyi luukku, katkaisimet ja johdot, ostin myös pari vanhan ajan mallista valaisinta keittiöön - jahka niiden ripustamiseen asti päästään, näytän teillekin millaisista ihanuuksista on kyse. Kivan visuaalisen bonuksen saa aikaan vaihtamalla oikeassa paikassa myös pistorasian väriä - keittiössä päädyin mustiin tuomaan kontrastia. 

Domus Classica, Erottajankatu 12, verkossa domusclassica.fi

Kommentit (0)

Olen sisustaessa yksityiskohtien ihminen. Minua kiinnostavat kovasti myös ne omalla tavallaan näkymättömät pienet palat, joiden avulla arki kuitenkin on aavistuksen kauniimpaa.

Itse olen koteja remontoidessa hurahtanut vanhan mallin mukaan valmistettuihin posliinisiin valokatkaisimiin, jotka tekevät valojen napsauttamisesta päälle paljon ihanampaa. Paitsi että ne näyttävät kauniilta maalattuja tai tapetoituja pintoja vasten, ovat ne juuri se kuuluisa viimeinen, esteettinen silaus myös äänensä puolesta. Samalla kun valot syttyvät, kuuluu kaunis napsaus katkaisinta kääntäessä (oikeanlaisen napsahduksen aliarvioiminen on ykistyiskohtien täydellistä vähättelyä!). Oman tunnelmansa tuovat puolestaan posliiniset himmentimet, jotka meidän kodissa on asennettu keittiöön ja ruokailutilaan.

Pienet asiat voivat olla suuria asioita - sisustaminen on tästä paras esimerkki. Olen vaikkapa säästänyt täydellisen kauniisiin ovenkahvoihin pitkään ja hartaasti - mutta samoin kuin valokatkaisimia, niitä käytetään kotona koko ajan! Ei ole merkityksetöntä, minkälaisesta arjen apurista sitä valojaan ja kulkujaan ohjailee.

Posliiniset valokatkaisimet, alkaen 36 e kpl, Domus Classicalta

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat